Edremit’te 'Kadın El Emeği ve Sanat Sergisi' açıldı

Kültür-Sanat 21.07.2023 - 17:17, Güncelleme: 21.07.2023 - 17:17
 

Edremit’te 'Kadın El Emeği ve Sanat Sergisi' açıldı

Van’ın Edremit Belediyesi ve Edremit Kaymakamlığı’na bağlı yaşam merkezlerinde kurs alan kadınların ‘el emeği göz nuru’ çalışmalarının sergilendiği “Kadın El Emeği ve Sanat Sergisi” açıldı

        Edremit Kent Meydanında düzenlenen sergide, Edremit Yaşam Merkezlerinde 14 farklı meslek edindirme ve kültür sanat kurslarında eğitim alan kadınların çalışmaları sergilendi. Sergide; el sanatları, dikiş, ahşap boyama ve resim gibi çalışmalar ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Serginin açılışı Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından gerçekleştirildi.         Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan sergi, daha sonra halk oyunları gösterisi ve geri döşümün malzemesinden elde edilen kıyafetlerle hazırlanan çocuk defilesinin izlenmesi ile devam etti. Serginin açılışında konuşan Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Sergi destek sunan Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi’ne teşekkür ederek, serginin hayırlı, uğurlu olmasını diledi.         Kadın ve çocuklara yönelik sosyal belediyecilik projelerinin aralıksız devam ettiğini dile getiren Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise; “Bugün hakikaten bir yıl boyunca el emeği, göz nuru olan ürünleri sergilemek için bir program hazırladık. Edremit Kent Meydanı’mız binlerce kişinin uğrak yeri. Burada, ürünlerinizi sergileyeceksiniz. Gerek kaymakamlığımıza bağlı, gerekse de belediyemize bağlı tüm merkezlerimizi bu anlamda tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bizler de gerek belediye olarak, gerek kaymakamlık olarak, kadın emeğinin, özellikle kadınların evlerine götürebilecekleri ve aile bütçesine katkıda bulunabilecekleri tüm projelerin yanındayız ve arkasındayız. Hepinizi emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.          Kurdele kesiminin ardından standların gezildiği sergide, engelli bireylerin ‘Engelsiz Müzik Grubu’ dinletisiyle devam etti. Öte yandan, sergiye katılanlara Van’ın yöresel yemeği ayran aşı ve çeşitli ikramlarda bulundu.
Van’ın Edremit Belediyesi ve Edremit Kaymakamlığı’na bağlı yaşam merkezlerinde kurs alan kadınların ‘el emeği göz nuru’ çalışmalarının sergilendiği “Kadın El Emeği ve Sanat Sergisi” açıldı

        Edremit Kent Meydanında düzenlenen sergide, Edremit Yaşam Merkezlerinde 14 farklı meslek edindirme ve kültür sanat kurslarında eğitim alan kadınların çalışmaları sergilendi. Sergide; el sanatları, dikiş, ahşap boyama ve resim gibi çalışmalar ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Serginin açılışı Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından gerçekleştirildi.

        Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan sergi, daha sonra halk oyunları gösterisi ve geri döşümün malzemesinden elde edilen kıyafetlerle hazırlanan çocuk defilesinin izlenmesi ile devam etti. Serginin açılışında konuşan Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Sergi destek sunan Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi’ne teşekkür ederek, serginin hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

        Kadın ve çocuklara yönelik sosyal belediyecilik projelerinin aralıksız devam ettiğini dile getiren Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise; “Bugün hakikaten bir yıl boyunca el emeği, göz nuru olan ürünleri sergilemek için bir program hazırladık. Edremit Kent Meydanı’mız binlerce kişinin uğrak yeri. Burada, ürünlerinizi sergileyeceksiniz. Gerek kaymakamlığımıza bağlı, gerekse de belediyemize bağlı tüm merkezlerimizi bu anlamda tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bizler de gerek belediye olarak, gerek kaymakamlık olarak, kadın emeğinin, özellikle kadınların evlerine götürebilecekleri ve aile bütçesine katkıda bulunabilecekleri tüm projelerin yanındayız ve arkasındayız. Hepinizi emeğine sağlık” ifadelerini kullandı. 

        Kurdele kesiminin ardından standların gezildiği sergide, engelli bireylerin ‘Engelsiz Müzik Grubu’ dinletisiyle devam etti. Öte yandan, sergiye katılanlara Van’ın yöresel yemeği ayran aşı ve çeşitli ikramlarda bulundu.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber