Doktor Sıkıntısı Bitecek 43 Doktor Gitti Yerine 166 Doktor geliyor

Sağlık 07.09.2021 - 21:58, Güncelleme: 07.09.2021 - 21:58
 

Doktor Sıkıntısı Bitecek 43 Doktor Gitti Yerine 166 Doktor geliyor

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, "1 Temmuz’da kalkan yasağın ardından ilimizde bilindiği gibi 43 hekim istifa dilekçesi vermişti. İstifa eden doktorlarımızın yerine bakanlığımıza yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ilimize çeşitli branşlarda 166 doktor ataması gerçekleştirilecek.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Bu gelişmelerin ardından sağlıkta doktor sıkıntısının yaşanacağı söylentileri ortaya atılırken Sağlık Bakanlığı'nca yapılan Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası" ile Van'a 166 yeni doktor ataması yapıldığını belirterek müjdeyi verdi. Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Tüm Türkiye'de olduğu gibi Van’da da 1 Temmuz'dan itibaren istifa ve yer değişikliği isteklerine izin verilmesinin ardından birçoğu pratisyen hekim yaklaşık 43 hekim ya tayin istedi ya da istifa etti. Doktorların büyük çoğunluğu uzman olabilmek adına açılan sınavlara hazırlık yapmak amacıyla istifa ederken bir kısmı da devlet hastanelerinden ayrılarak özel hastanelere geçmek için istifa etti. Bazı doktorlarda il değişikliği yaptı. Prof. Dr. Sünnetçioğlu Öte yandan Bakanlık hem gidenlerin hem de eksik kadroların yerlerini doldurmak amacıyla ilimize 166 yeni doktor ataması yaparak, vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri yönünden mağdur olmamaları için ellimizden geldiği kadar tüm gayretleri göstermekteyiz dedi. Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Kovid-19 salgınında Van’daki son durum, merkez ve 13 ilçenin vaka sayıları, aşı çalışmaları, hastane durumları ve uygulanan tedbirler ile sağlık müdürlüğümüz toplantı salonunda hergün rütün olarak toplantı gerçekleştirilmekte. “874 BİN 98 DOZ AŞI UYGULANDI” Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan aşı çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirten Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Van’da birinci ve ikinci doz aşı miktarının 874 bin 98 ulaştığını söyledi. “MAVİ OLDUK” “MASKE VE MESAFE KURALLARINI İHMAL ETMEYİN” Aşı oranının yüzde 75.3’e yükseldi. Van’da ilçelerinin aşılamada yüzde 75.3 nü aşılamış bulunmaktayız; artık mavi kategoride yer almaktayız vatandaşlarımızın aşıyı ihmal etmemelerini isteyerek gençlere de aşı olmaları çağrısında bulunan Prof.Dr. Sünnetçioğlu, "Şu an serviste yatan hastalarımızın yüzde 99'u aşısız olan hastalar. Bu da bize aşının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" Bunu da ancak birlikte mücadele ederek başarabiliriz” dedi.
Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, "1 Temmuz’da kalkan yasağın ardından ilimizde bilindiği gibi 43 hekim istifa dilekçesi vermişti. İstifa eden doktorlarımızın yerine bakanlığımıza yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ilimize çeşitli branşlarda 166 doktor ataması gerçekleştirilecek.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Bu gelişmelerin ardından sağlıkta doktor sıkıntısının yaşanacağı söylentileri ortaya atılırken Sağlık Bakanlığı'nca yapılan Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası" ile Van'a 166 yeni doktor ataması yapıldığını belirterek müjdeyi verdi. Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Tüm Türkiye'de olduğu gibi Van’da da 1 Temmuz'dan itibaren istifa ve yer değişikliği isteklerine izin verilmesinin ardından birçoğu pratisyen hekim yaklaşık 43 hekim ya tayin istedi ya da istifa etti. Doktorların büyük çoğunluğu uzman olabilmek adına açılan sınavlara hazırlık yapmak amacıyla istifa ederken bir kısmı da devlet hastanelerinden ayrılarak özel hastanelere geçmek için istifa etti. Bazı doktorlarda il değişikliği yaptı.

Prof. Dr. Sünnetçioğlu Öte yandan Bakanlık hem gidenlerin hem de eksik kadroların yerlerini doldurmak amacıyla ilimize 166 yeni doktor ataması yaparak, vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri yönünden mağdur olmamaları için ellimizden geldiği kadar tüm gayretleri göstermekteyiz dedi.

Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Kovid-19 salgınında Van’daki son durum, merkez ve 13 ilçenin vaka sayıları, aşı çalışmaları, hastane durumları ve uygulanan tedbirler ile sağlık müdürlüğümüz toplantı salonunda hergün rütün olarak toplantı gerçekleştirilmekte.

“874 BİN 98 DOZ AŞI UYGULANDI”

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan aşı çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirten Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Van’da birinci ve ikinci doz aşı miktarının 874 bin 98 ulaştığını söyledi.

“MAVİ OLDUK” “MASKE VE MESAFE KURALLARINI İHMAL ETMEYİN”

Aşı oranının yüzde 75.3’e yükseldi. Van’da ilçelerinin aşılamada yüzde 75.3 nü aşılamış bulunmaktayız; artık mavi kategoride yer almaktayız vatandaşlarımızın aşıyı ihmal etmemelerini isteyerek gençlere de aşı olmaları çağrısında bulunan Prof.Dr. Sünnetçioğlu, "Şu an serviste yatan hastalarımızın yüzde 99'u aşısız olan hastalar. Bu da bize aşının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" Bunu da ancak birlikte mücadele ederek başarabiliriz” dedi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber