DEVLET ERKANLARI KADİM AŞİRETLER FEDERASYONU'NU ANKARADA ÜST DÜZEYDE KARŞILADI

Van Haber 11.10.2022 - 07:08, Güncelleme: 11.10.2022 - 07:08
 

DEVLET ERKANLARI KADİM AŞİRETLER FEDERASYONU'NU ANKARADA ÜST DÜZEYDE KARŞILADI

Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Ankara'da çeşitli temaslarda bulunarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde aşiretlerin tarihi, kültürel, sosyal ve siyasal değerlerini korumak, aşiretler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla çok önemli toplantılar gerçekleştirdi.

 Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Ankara'da çeşitli temaslarda bulunarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde aşiretlerin tarihi, kültürel, sosyal ve siyasal değerlerini korumak, aşiretler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla çok önemli toplantılar gerçekleştirdi. Kadim Aşiretler Fedrasyonu (KAF) Genel Başkanı Raim Aslan, KAF Yönetim Kurulu Üyesi Haviştan Aşireti Kanaat Önderi  Hüsnü Artim ve  beraberindeki 41 airet reisleri ile beraber İçişleri Süleyman Soylu'nun daveti üzerine Ankara'ya çıkarma yaparak, ülke meseleriyle alakalı önemli toplantılara katıldı. Bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerinin ele alındığı toplantıda genel merkezi Van'da olan KAF Genel Başkanı Rasim Aslan konuşmasında" Her zaman olduğu gibi bugün de, yarın da devletimizn  ve milletimizn  yanındayız" dedi. "Birlik ve beraberliğimizin pekişmesi adına devlet ile millet arasında bir köprü görevi  gördüklerini" ifade eden Aslan" Atalarımızın bizlere emaneti olan vatan toprakları üzerinde barışa ve huzura ihtiyacımız vardır. Bizler kanaat önderleri olarak üzerimizde ciddi sorumluluklar taşıyoruz. Aşiretler arasındaki diyaloglar sayesinde bölgemizin kanayan yarası olan aileler arasındaki kavgalardan dolayı süre gelen kan davalarını neredeyse bitirme noktasına getirdik. Büyüklerimize ve gençlerimize eğitimin çok önemli olduğunu anlatıyoruz. Ortaya koyduğumuz irade bölge halkının tarihe ışık tutan misavirperverlik örneğini ortaya koyuyor.  Bizler Kadim Aşiretler Konfederasyonu çatısı altında  bölgelerimizn gelişip kalkınması için, yarınlarımızı daha güzel kılmak için gençlerimiz ile el ele vererek, hizmetlerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. "BAKAN SOYLU BU TOPRAKLARIN MAYASI KARDEŞLİKTİR" Bakan yardımcılarıyla birlikte kadim aşiretlerin temsilcilerine ziyaretleri için teşekkür eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu toprakların mayası, kardeşliktir. Sizler, aramıza nifak sokmaya çalışanlara en güzel cevabı birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirerek verdiniz" diyerek selamladı.  Bölgedeki sosyal, ekonomik ve siyasal gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunulan toplantının ardından heyet, AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından ağırlandı. Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) İçişleri Süleyman Soylu'nun tertiplediği proğramından hemen sonra AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti MKYK Üyeleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Bakan Yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş,Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, MHP Genel Merkezi Şehit ve Gazi Dernekleri olmak üzere birçok önemli kurumları ziyaret edecekler.  
Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Ankara'da çeşitli temaslarda bulunarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde aşiretlerin tarihi, kültürel, sosyal ve siyasal değerlerini korumak, aşiretler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla çok önemli toplantılar gerçekleştirdi.

  Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Ankara'da çeşitli temaslarda bulunarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde aşiretlerin tarihi, kültürel, sosyal ve siyasal değerlerini korumak, aşiretler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla çok önemli toplantılar gerçekleştirdi.


Kadim Aşiretler Fedrasyonu (KAF) Genel Başkanı Raim Aslan, KAF Yönetim Kurulu Üyesi Haviştan Aşireti Kanaat Önderi  Hüsnü Artim ve  beraberindeki 41 airet reisleri ile beraber İçişleri Süleyman Soylu'nun daveti üzerine Ankara'ya çıkarma yaparak, ülke meseleriyle alakalı önemli toplantılara katıldı.
Bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerinin ele alındığı toplantıda genel merkezi Van'da olan KAF Genel Başkanı Rasim Aslan konuşmasında" Her zaman olduğu gibi bugün de, yarın da devletimizn  ve milletimizn  yanındayız" dedi.


"Birlik ve beraberliğimizin pekişmesi adına devlet ile millet arasında bir köprü görevi  gördüklerini" ifade eden Aslan" Atalarımızın bizlere emaneti olan vatan toprakları üzerinde barışa ve huzura ihtiyacımız vardır. Bizler kanaat önderleri olarak üzerimizde ciddi sorumluluklar taşıyoruz. Aşiretler arasındaki diyaloglar sayesinde bölgemizin kanayan yarası olan aileler arasındaki kavgalardan dolayı süre gelen kan davalarını neredeyse bitirme noktasına getirdik. Büyüklerimize ve gençlerimize eğitimin çok önemli olduğunu anlatıyoruz. Ortaya koyduğumuz irade bölge halkının tarihe ışık tutan misavirperverlik örneğini ortaya koyuyor. 
Bizler Kadim Aşiretler Konfederasyonu çatısı altında  bölgelerimizn gelişip kalkınması için, yarınlarımızı daha güzel kılmak için gençlerimiz ile el ele vererek, hizmetlerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.


"BAKAN SOYLU BU TOPRAKLARIN MAYASI KARDEŞLİKTİR"


Bakan yardımcılarıyla birlikte kadim aşiretlerin temsilcilerine ziyaretleri için teşekkür eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu toprakların mayası, kardeşliktir. Sizler, aramıza nifak sokmaya çalışanlara en güzel cevabı birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirerek verdiniz" diyerek selamladı. 
Bölgedeki sosyal, ekonomik ve siyasal gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunulan toplantının ardından heyet, AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından ağırlandı.

Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) İçişleri Süleyman Soylu'nun tertiplediği proğramından hemen sonra AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti MKYK Üyeleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Bakan Yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş,Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, MHP Genel Merkezi Şehit ve Gazi Dernekleri olmak üzere birçok önemli kurumları ziyaret edecekler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber