Deniz Baykal’dan yalanlama

Van Haber 14.07.2021 - 17:16, Güncelleme: 14.07.2021 - 17:16
 

Deniz Baykal’dan yalanlama

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2003'te pazarlık yapılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekili olmasına izin verildiği iddiasıyla ilgili ilk kez konuştu. Söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2003'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi yasağının kaldırılması sürecinde pazarlık yapıldığı iddiasını yalanladı. "Erdoğan ile bir özel anlaşmayı yansıtacak hiçbir şey konuşmadık" dedi. Baykal, süreci değerlendirirken "Siyasi fırsatçılık yapamazdık" açıklamasını yaptı. Deniz Baykal, "Böyle demokrasi doğrultusunda atılan adımların arkasında bir ‘Al gülüm ver gülüm pazarlığı' yatıyor düşüncesi yanlıştır. Sayın Erdoğan ile karşılaşmalarımda öyle bir özel anlaşmayı yansıtacak hiçbir şeyi ne ben konuştum, ne o konuştu" dedi. "Karşımdakinin elinin kolunun bağlandığı bir yarışmaya girerek bunu bir fırsat gibi değerlendirmek bizim siyaset anlayışımızın temellerine ve karakterimize aykırıdır. Biz böyle fırsatçı, kapkaççı bir anlayış içinde hiç olmadık. Yani o külüstür bir şiir okudu diye Pınarhisar Cezaevi'nde 2 ay kaldı diye ‘Milletvekili olamaz' dediğin sürece onunla mücadele edemezsin. Bunu halka kabul ettirmen mümkün değildir zaten." Baykal, "Bu konularda benim samimi olabileceğimi düşünemiyorlar. İlla ‘Pazarlık yaptı' diyorlar. Buluşma zaten 22 Şubat 2003'te, yani 1 Mart öncesi idi. Yani hakların iadesinden sonra yapılmış bir buluşmadır o. Haklarını vermişiz neyin pazarlığını yapacaksın?" açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin 22 Şubat 2003'te gerçekleştiğini söyleyen Baykal, hakların iadesinden sonra yapılan görüşmede pazarlık iddiası yapılmasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2003'te pazarlık yapılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekili olmasına izin verildiği iddiasıyla ilgili ilk kez konuştu. Söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2003'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi yasağının kaldırılması sürecinde pazarlık yapıldığı iddiasını yalanladı. "Erdoğan ile bir özel anlaşmayı yansıtacak hiçbir şey konuşmadık" dedi.
Baykal, süreci değerlendirirken "Siyasi fırsatçılık yapamazdık" açıklamasını yaptı.
Deniz Baykal, "Böyle demokrasi doğrultusunda atılan adımların arkasında bir ‘Al gülüm ver gülüm pazarlığı' yatıyor düşüncesi yanlıştır. Sayın Erdoğan ile karşılaşmalarımda öyle bir özel anlaşmayı yansıtacak hiçbir şeyi ne ben konuştum, ne o konuştu" dedi.
"Karşımdakinin elinin kolunun bağlandığı bir yarışmaya girerek bunu bir fırsat gibi değerlendirmek bizim siyaset anlayışımızın temellerine ve karakterimize aykırıdır. Biz böyle fırsatçı, kapkaççı bir anlayış içinde hiç olmadık. Yani o külüstür bir şiir okudu diye Pınarhisar Cezaevi'nde 2 ay kaldı diye ‘Milletvekili olamaz' dediğin sürece onunla mücadele edemezsin. Bunu halka kabul ettirmen mümkün değildir zaten."
Baykal, "Bu konularda benim samimi olabileceğimi düşünemiyorlar. İlla ‘Pazarlık yaptı' diyorlar. Buluşma zaten 22 Şubat 2003'te, yani 1 Mart öncesi idi. Yani hakların iadesinden sonra yapılmış bir buluşmadır o. Haklarını vermişiz neyin pazarlığını yapacaksın?" açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin 22 Şubat 2003'te gerçekleştiğini söyleyen Baykal, hakların iadesinden sonra yapılan görüşmede pazarlık iddiası yapılmasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber