Büyükşehir Aday adayı Ürüm: Depreme dirençli kentler oluşturmalıyız

Van Haber 09.12.2023 - 16:33, Güncelleme: 09.12.2023 - 16:33
 

Büyükşehir Aday adayı Ürüm: Depreme dirençli kentler oluşturmalıyız

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Ürüm, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ürüm, bu kapsamda Ankara Ostim Teknokark’taki firmalara ziyarette bulundu.

    AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunun ardından, kentteki parti teşkilatlarını ve STK’ları ziyaret eden Veysel Ürüm, bu kez de Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ankara ve Van arasında mekik dokuyan ve çalışmalarını sürdüren Başkan Aday Adayı Veysel Ürüm, Ankara Ostim Teknopark ’ta ‘zemin etüdü’ cihazları üreticisi Geotek Teknolojisi firmasını ziyaret etti. Ürüm, firmanın tasarımından üretimine kadar yerli olanaklarla ürettiği Otomatik Presiyometre cihazı hakkında yetkililerden bilgi aldı.   “ÖNEMLİ OLAN BU YIKICI DURUMA KARŞI TEDBİRLİ OLMAK” Başkan Ürüm, Van’ın deprem gerçeğinin farkında olduklarını belirterek, “Ülkemiz birçok aktif fay hattının üzerinde bulunuyor. Tabi Van’ımız da bundan nasibini aldı. Şehrimiz çok da uzak olmayan bir tarihte bir deprem yaşadı ve yüzlerce canımızı yitirdik. Yine yaklaşık 10 ay önce ülkemizin güneyinde bir deprem oldu ve birçok şehri yerle bir oldu. Artık bu gerçeklere göz yumarak bir yere varamayız. Depreme dirençli kentler oluşturmalıyız. Seçilmemiz halinde bu konuyla ilgili çok kapsamlı bir çalışma yapacağız. Türkiye’nin en önde gelen bilim insanlarını şehrimize davet edip, kendilerinden ayrıntılı bilgi alacağız. Depremler her zaman olabilir. Önemli olan bu yıkıcı duruma karşı tedbirli olmak” dedi.   “VAN’A HİZMET İÇİN HAZIRIZ” Teknolojinin geliştiğini ve bu gelişen teknolojiyle birlikte depreme karşı çok daha reel önlemler alınabileceğini ifade eden Ürüm, “Ankara Ostim’de zemin etüdü anlamında çalışma yapan, işin ehli bir firmamız olduğunu duyduk. Bu firmayı ziyaret ettik. Ülkemizin ve Van ilimizin yadsınamaz gerçeği olan deprem karşı alınabilecek tedbirleri konuştuk. Yine depremin yıkıcı etkisini en aza indirgeyecek olan önleyici tedbirler ve zemin etüdü konularında neler yapılabileceği konularıyla ilgili firma yetkilileriyle detaylıca istişare ettik. Türkiye'nin Yüzyıl’ında kendi şehirlerinin yönetmeye talip olan adayların, ülkenin ve ilinin temel sorunlarına vakıf olması gerektiğini düşünüyorum. Yine kişiler, bu sorunlara çözümler üretebilmeli. Bilimin gösterdiği yoldan ayrılmadan ve de insan hayatını olumlu anlamda etkileyen teknolojileri de kullanarak Van'a hizmet için hazırız. Her şey Van için” diye konuştu.   Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı daha sonra firma yetkililerine çalışmalarında başarılar dileyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi. van haber yerelvanhaber van haberleri yerel haberler
AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Ürüm, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ürüm, bu kapsamda Ankara Ostim Teknokark’taki firmalara ziyarette bulundu.

 

 

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunun ardından, kentteki parti teşkilatlarını ve STK’ları ziyaret eden Veysel Ürüm, bu kez de Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ankara ve Van arasında mekik dokuyan ve çalışmalarını sürdüren Başkan Aday Adayı Veysel Ürüm, Ankara Ostim Teknopark ’ta ‘zemin etüdü’ cihazları üreticisi Geotek Teknolojisi firmasını ziyaret etti. Ürüm, firmanın tasarımından üretimine kadar yerli olanaklarla ürettiği Otomatik Presiyometre cihazı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

“ÖNEMLİ OLAN BU YIKICI DURUMA KARŞI TEDBİRLİ OLMAK”

Başkan Ürüm, Van’ın deprem gerçeğinin farkında olduklarını belirterek, “Ülkemiz birçok aktif fay hattının üzerinde bulunuyor. Tabi Van’ımız da bundan nasibini aldı. Şehrimiz çok da uzak olmayan bir tarihte bir deprem yaşadı ve yüzlerce canımızı yitirdik. Yine yaklaşık 10 ay önce ülkemizin güneyinde bir deprem oldu ve birçok şehri yerle bir oldu. Artık bu gerçeklere göz yumarak bir yere varamayız. Depreme dirençli kentler oluşturmalıyız. Seçilmemiz halinde bu konuyla ilgili çok kapsamlı bir çalışma yapacağız. Türkiye’nin en önde gelen bilim insanlarını şehrimize davet edip, kendilerinden ayrıntılı bilgi alacağız. Depremler her zaman olabilir. Önemli olan bu yıkıcı duruma karşı tedbirli olmak” dedi.

 

“VAN’A HİZMET İÇİN HAZIRIZ”

Teknolojinin geliştiğini ve bu gelişen teknolojiyle birlikte depreme karşı çok daha reel önlemler alınabileceğini ifade eden Ürüm, “Ankara Ostim’de zemin etüdü anlamında çalışma yapan, işin ehli bir firmamız olduğunu duyduk. Bu firmayı ziyaret ettik. Ülkemizin ve Van ilimizin yadsınamaz gerçeği olan deprem karşı alınabilecek tedbirleri konuştuk. Yine depremin yıkıcı etkisini en aza indirgeyecek olan önleyici tedbirler ve zemin etüdü konularında neler yapılabileceği konularıyla ilgili firma yetkilileriyle detaylıca istişare ettik. Türkiye'nin Yüzyıl’ında kendi şehirlerinin yönetmeye talip olan adayların, ülkenin ve ilinin temel sorunlarına vakıf olması gerektiğini düşünüyorum. Yine kişiler, bu sorunlara çözümler üretebilmeli. Bilimin gösterdiği yoldan ayrılmadan ve de insan hayatını olumlu anlamda etkileyen teknolojileri de kullanarak Van'a hizmet için hazırız. Her şey Van için” diye konuştu.

 

Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı daha sonra firma yetkililerine çalışmalarında başarılar dileyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

van haber yerelvanhaber van haberleri yerel haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber