Burası Antalya Değil, Hakkari : Sümbül Dağı Eteklerinde Tatil Köyü

Kültür-Sanat 13.08.2023 - 11:37, Güncelleme: 13.08.2023 - 11:57
 

Burası Antalya Değil, Hakkari : Sümbül Dağı Eteklerinde Tatil Köyü

Daha önce terör nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşayan Hakkari, artık Doğu Anadolu'nun turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

Hakkarili iş insanı Abdurrahman Er tarafından,Sümbül Dağı eteklerinde kurulan ve içerisinde kafeterya, dinlenme salonları ve duş kabinlerinin bulunduğu Hakkari’nin ilk tatil köyü Depin Tatil Köyündeki havuza her ilden yoğun ilgi gösteriliyor. Yarı olimpik yüzme havuzu, restoranlar piknik alanı, ve rafting alanı bulunan tail köyünde, kent halkı başta olmak üzere çevre illerden de ilgi gösteriliyor. Bir zamanlar terör nedeniyle neredeyse tüm köyleri boşaltılmış olan Hakkari, artık turizm ile anılmaya başladı. Sümbül ve Cilo dağı eteklerinde düzenlelen festivallerle artık Türkiye'nin her yerinde yoğun turist akını olmaya başladı.
Daha önce terör nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşayan Hakkari, artık Doğu Anadolu'nun turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

Hakkarili iş insanı Abdurrahman Er tarafından, Sümbül Dağı eteklerinde kurulan ve içerisinde kafeterya, dinlenme salonları ve duş kabinlerinin bulunduğu Hakkari’nin ilk tatil köyü Depin Tatil Köyündeki havuza her ilden yoğun ilgi gösteriliyor.

Yarı olimpik yüzme havuzu, restoranlar piknik alanı, ve rafting alanı bulunan tail köyünde, kent halkı başta olmak üzere çevre illerden de ilgi gösteriliyor.
Bir zamanlar terör nedeniyle neredeyse tüm köyleri boşaltılmış olan Hakkari, artık turizm ile anılmaya başladı. Sümbül ve Cilo dağı eteklerinde düzenlelen festivallerle artık Türkiye'nin her yerinde yoğun turist akını olmaya başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber