Birleşmiş Milletler : Gazze'ye İnsani Yardım Sağlayamıyoruz

Siyaset 16.10.2023 - 21:19, Güncelleme: 16.10.2023 - 21:19
 

Birleşmiş Milletler : Gazze'ye İnsani Yardım Sağlayamıyoruz

Birleşmiş Milletler (BM) Gazze’ye insani yardım sağlayamıyoruz. Gazze’nin üzerine bombalar yağmaya devam ediyor" dedi.

İnsanlık dramını gözler önüne seren,Bölge için Birleşmiş Milletler (BM)’den açıklama geldi.BM Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırılık Ajansı Genel Komiseri Fhılippe Lazzarini, İsrailin 8 Ekim’de Gazze’ye yönelik su,elektrik,gıda ve diğer temel ihtiyaçlarının kesme kararı sonrası konuşma yaptı. Gazze’de su, elektrik, yakıt ve temel gıda ihtiyaçlarının olmadığını söyleyen Lazzarini, “Meslektaşlarım artık Gazze’deki kişilere insanı yardım sağlayamıyor” dedi. Okul ve tesislere sığınmak isteyen insan sayısı çokluğuyla başa çıkamadıklarını belirten Lazzarini “yakında bölgede yiyecek ve ilaç kalmayacağını düşündüğünü söyledi. “DÜNYA GAZZE’YE KARŞI SESSİZ” Lazzarini dünyanın Gazze’ye karşı tutumuna değinerek,” Gazze boğuluyor.Dünya insanlığını kaybetmiş gibi gözüküyor. İnsani yardım koridorunun açılmasının çağrısında bulunan Lazzarini, “Yardım çalışanlarının insani yardım operasyonlarına devam edemeyeceğini ifade etti. “BM HAMİLE KADINLARA DEĞİNDİ” Gazze şeridinde 50 binde fazla hamile kadınların temel sağlık hizmetlerinden mahrum olduğunu açıkladı. Ayrıca tüm hastanelerin yakıtların tükeneceğini uyarısında bulundu. “ÇEVRE FELAKETİ UYARISI” Gazze’deki İçişleri Bakanlığı’nda çevre felaketi uyarısı geldi.Yapılan yazılı açıklamada “Yıkılan evlerin enkazı altında kalan 1000’den fazla şehidin cenazesi nedniyle insani ve çevre felaketi konusunda uyarılarında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.
Birleşmiş Milletler (BM) Gazze’ye insani yardım sağlayamıyoruz. Gazze’nin üzerine bombalar yağmaya devam ediyor" dedi.

İnsanlık dramını gözler önüne seren,Bölge için Birleşmiş Milletler (BM)’den açıklama geldi.BM Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırılık Ajansı Genel Komiseri Fhılippe Lazzarini, İsrailin 8 Ekim’de Gazze’ye yönelik su,elektrik, gıda ve diğer temel ihtiyaçlarının kesme kararı sonrası konuşma yaptı.

Gazze’de su, elektrik, yakıt ve temel gıda ihtiyaçlarının olmadığını söyleyen Lazzarini, “Meslektaşlarım artık Gazze’deki kişilere insanı yardım sağlayamıyor” dedi.

Okul ve tesislere sığınmak isteyen insan sayısı çokluğuyla başa çıkamadıklarını belirten Lazzarini “yakında bölgede yiyecek ve ilaç kalmayacağını düşündüğünü söyledi.

“DÜNYA GAZZE’YE KARŞI SESSİZ”

Lazzarini dünyanın Gazze’ye karşı tutumuna değinerek,” Gazze boğuluyor.Dünya insanlığını kaybetmiş gibi gözüküyor. İnsani yardım koridorunun açılmasının çağrısında bulunan Lazzarini, “Yardım çalışanlarının insani yardım operasyonlarına devam edemeyeceğini ifade etti.

“BM HAMİLE KADINLARA DEĞİNDİ”

Gazze şeridinde 50 binde fazla hamile kadınların temel sağlık hizmetlerinden mahrum olduğunu açıkladı. Ayrıca tüm hastanelerin yakıtların tükeneceğini uyarısında bulundu.

“ÇEVRE FELAKETİ UYARISI”

Gazze’deki İçişleri Bakanlığı’nda çevre felaketi uyarısı geldi.Yapılan yazılı açıklamada “Yıkılan evlerin enkazı altında kalan 1000’den fazla şehidin cenazesi nedniyle insani ve çevre felaketi konusunda uyarılarında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber