Başkan Uğurlu’nun Tüketiciler Haftası Mesajı

Van Haber 17.03.2024 - 22:44, Güncelleme: 17.03.2024 - 22:44
 

Başkan Uğurlu’nun Tüketiciler Haftası Mesajı

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, Tüketiciler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Uğurlu mesajında, çılgınca ve şuursuzca yapılan gereksiz alışverişlerin bir sonraki yıllarda tamamıyla bilinçsiz bir toplumla karşı karşıya olma tehlikesinin altını çizerek, “Dünyanın olduğu gibi ülkemizin de kaynakları sınırlıdır. Temel ihtiyacın dışına çıkarak, gereksiz alışverişler yapılmamalıdır” dedi. “GÜÇLÜ BİR VAN İÇİN EL ELE” Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, “Güçlü bir Türkiye ve güçlü bir Van’ın temeli bilinçli bir toplum olma yolunda geçer” ifadesine değinerek, herkesi toplumsal bilinçlenmeye davet etti. Başkan Uğurlu, “Herkesin yaşamı boyunca sürdürdüğü temel eylemlerden biri de tüketimdir. Hele ki gelişen dünyamızda tüketimlerimiz de hızlanmış ve artmış durumdadır. Sınırsız ürün, hizmet ve çeşit içerisinde seçimlerimizi yaparken tüketim konusunda temel haklarımızın olduğunu da bilmeli, bu konuda farkındalık kazanmalıyız. Öte yandan kaynakların sürdürülebilirliği konusuna da çok özen göstererek bu konuda da hem kendimiz adına hem de toplumsal bilinçlenmeye katkı sunmalıyız.   “TÜKETİCİ HAKLARI KİMSENİN GÜNDEMİNDE OLMAMASI ACI VERİCİ” 21. Yüzyılın Türkiye’sinde nüfus olarak sürekli büyüme içinde olan kadim şehrimizde eğitim ve bilinç seviyesi dibe vurmaktadır. Hâlbuki içinde bulunduğumuz tüketim kaosunda tutun, ekonomi büyümeye kadar, tüketici bilinci şart. Kentimiz çok genç ve dinamik nüfusa sahip olmasına rağmen, hiç kimsenin bu konuda üzerine düşeni yapmaması ve kimsenin gündeminde olmaması, gelecek adına kaygı vericidir. “TOPLUMU ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR” Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem pazarda bir buğday sergisine uğradı. Elini buğday yığınının içine daldırdı, parmakları ıslandı. Bunun üzerine satıcıya:  "Ey zâhîreci! Bu ıslaklık nedir?" buyurdu. Adam:  Ey Allah'ın Resûlü! Yağmur ıslattı, dedi. Resûl-i Ekrem:  "İnsanların görüp aldanmaması için o ıslak kısmı ekinin üstüne çıkarsaydın ya! Kim bizi aldatırsa, bizden değildir" buyurdu. (Müslim, Îmân 164) Her ne suretle olursa olsun hile yapmak ve insanları aldatmak kesinlikle yasaklanmıştır. Hadisimiz durumu hem prensip olarak ortaya koymakta hem de çokça rastlanan bir misal vermektedir. Malın kötüsünü altına veya tezgâhın arka kısmına koymak, süte su katmak, yüksek kaliteli mala düşük kalitelisini karıştırmak, para veya kıymetli kâğıtların sahtesini yapmak ve müşteriyi aldatacak her türlü sahtecilik, "Bizi aldatan bizden değildir" hadîs-i şerîfinin tehdidine muhataptır. Bu duygu ve düşüncelerle 15- 21 Mart Tüketiciler Haftamız kutlu olsun. Vanhaberleri – Van Haberleri – Yerel Van Haber – Yerel Haberler
Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, Tüketiciler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Uğurlu mesajında, çılgınca ve şuursuzca yapılan gereksiz alışverişlerin bir sonraki yıllarda tamamıyla bilinçsiz bir toplumla karşı karşıya olma tehlikesinin altını çizerek, “Dünyanın olduğu gibi ülkemizin de kaynakları sınırlıdır. Temel ihtiyacın dışına çıkarak, gereksiz alışverişler yapılmamalıdır” dedi.

“GÜÇLÜ BİR VAN İÇİN EL ELE”

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, “Güçlü bir Türkiye ve güçlü bir Van’ın temeli bilinçli bir toplum olma yolunda geçer” ifadesine değinerek, herkesi toplumsal bilinçlenmeye davet etti. Başkan Uğurlu, “Herkesin yaşamı boyunca sürdürdüğü temel eylemlerden biri de tüketimdir. Hele ki gelişen dünyamızda tüketimlerimiz de hızlanmış ve artmış durumdadır. Sınırsız ürün, hizmet ve çeşit içerisinde seçimlerimizi yaparken tüketim konusunda temel haklarımızın olduğunu da bilmeli, bu konuda farkındalık kazanmalıyız. Öte yandan kaynakların sürdürülebilirliği konusuna da çok özen göstererek bu konuda da hem kendimiz adına hem de toplumsal bilinçlenmeye katkı sunmalıyız.

 

“TÜKETİCİ HAKLARI KİMSENİN GÜNDEMİNDE OLMAMASI ACI VERİCİ”

21. Yüzyılın Türkiye’sinde nüfus olarak sürekli büyüme içinde olan kadim şehrimizde eğitim ve bilinç seviyesi dibe vurmaktadır. Hâlbuki içinde bulunduğumuz tüketim kaosunda tutun, ekonomi büyümeye kadar, tüketici bilinci şart. Kentimiz çok genç ve dinamik nüfusa sahip olmasına rağmen, hiç kimsenin bu konuda üzerine düşeni yapmaması ve kimsenin gündeminde olmaması, gelecek adına kaygı vericidir.

“TOPLUMU ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR”

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem pazarda bir buğday sergisine uğradı. Elini buğday yığınının içine daldırdı, parmakları ıslandı. Bunun üzerine satıcıya:

 "Ey zâhîreci! Bu ıslaklık nedir?" buyurdu. Adam:

 Ey Allah'ın Resûlü! Yağmur ıslattı, dedi. Resûl-i Ekrem:

 "İnsanların görüp aldanmaması için o ıslak kısmı ekinin üstüne çıkarsaydın ya! Kim bizi aldatırsa, bizden değildir" buyurdu. (Müslim, Îmân 164)

Her ne suretle olursa olsun hile yapmak ve insanları aldatmak kesinlikle yasaklanmıştır. Hadisimiz durumu hem prensip olarak ortaya koymakta hem de çokça rastlanan bir misal vermektedir.

Malın kötüsünü altına veya tezgâhın arka kısmına koymak, süte su katmak, yüksek kaliteli mala düşük kalitelisini karıştırmak, para veya kıymetli kâğıtların sahtesini yapmak ve müşteriyi aldatacak her türlü sahtecilik, "Bizi aldatan bizden değildir" hadîs-i şerîfinin tehdidine muhataptır.

Bu duygu ve düşüncelerle 15- 21 Mart Tüketiciler Haftamız kutlu olsun.

Vanhaberleri – Van Haberleri – Yerel Van Haber – Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber