Başkan Say’dan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ mesajı

Van Haber 03.12.2023 - 14:15, Güncelleme: 03.12.2023 - 14:15
 

Başkan Say’dan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ mesajı

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

               Her insanın her an engelli adayı olduğunu ve engellilik durumunun büyük ölçüde anlayış göstermekten geçtiğini ifade eden Başkan Say mesajında, “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi verilerine göre 2023 yılında dünya genelinde bir milyardan fazla engelli bulunuyor . Engellilerin sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde hatırlanmaması gerekiyor. Biz de bu toplumun bir fertleriyiz. Unutmamalıyız ki her insan bir engelli adayıyız. Engelli vatandaş oranı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hassasiyet gösterilen bir durumdur.    Unutmayalım ki engellilik, birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere vazife doğurmaktadır. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırma, yılın her günü onları anlayarak azimle gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sayesinde engelleri birlikte aşabileceğimiz aşikardır. Edremit Belediyesi olarak geçtiğimiz iki yıl önce 3 Aralık’ta hayata geçirdiğimiz ‘Engelsiz Yaşam Merkezimiz’ ile bireylerimiz ve ailelerimiz için ciddi bir sorunu ortadan kaldırdık. 10 atölyenin yer aldığı ve yaklaşık 144 öğrenci kapasiteli merkezimiz, ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Böyle bir merkez, Edremit’te bir ilk. 3 Aralık, sadece engelliler günü değil kalplerdeki duvarları yıkmak için de bir çağrıdır. Engelli kardeşlerimizin gözlerinden dünyayı görebilmek, onların sesiyle şarkılar söyleyebilmek bu duvarların yıkılması için bir fırsattır. Bu özel gün, mevsimlerin değişimindeki gibi, farkındalıkla dolu bir dönüşümü temsil eder. Onların hayatları, birer kahramanlık öyküsüdür, her zorluğu aşmak için atılan adımlar, umudun ve azmin sembolüdür. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimizin hayatlarına dokunan her notayı, her renk tonunu daha derinden hissetmemize, onlarla birlikte, engellerin ötesine geçip sevginin, anlayışın ve kardeşliğin sınırsız dünyasında buluşmamıza, her birimizin kalbinde bir farkındalık çiçeği açmasına ve açan bu çiçeğin sevgiyle, anlayışla büyümesine vesile olmasını diliyorum.”
Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.
 
 
           Her insanın her an engelli adayı olduğunu ve engellilik durumunun büyük ölçüde anlayış göstermekten geçtiğini ifade eden Başkan Say mesajında, “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi verilerine göre 2023 yılında dünya genelinde bir milyardan fazla engelli bulunuyor . Engellilerin sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde hatırlanmaması gerekiyor. Biz de bu toplumun bir fertleriyiz. Unutmamalıyız ki her insan bir engelli adayıyız. Engelli vatandaş oranı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hassasiyet gösterilen bir durumdur.
 
 Unutmayalım ki engellilik, birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere vazife doğurmaktadır. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırma, yılın her günü onları anlayarak azimle gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sayesinde engelleri birlikte aşabileceğimiz aşikardır. Edremit Belediyesi olarak geçtiğimiz iki yıl önce 3 Aralık’ta hayata geçirdiğimiz ‘Engelsiz Yaşam Merkezimiz’ ile bireylerimiz ve ailelerimiz için ciddi bir sorunu ortadan kaldırdık. 10 atölyenin yer aldığı ve yaklaşık 144 öğrenci kapasiteli merkezimiz, ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Böyle bir merkez, Edremit’te bir ilk. 3 Aralık, sadece engelliler günü değil kalplerdeki duvarları yıkmak için de bir çağrıdır. Engelli kardeşlerimizin gözlerinden dünyayı görebilmek, onların sesiyle şarkılar söyleyebilmek bu duvarların yıkılması için bir fırsattır. Bu özel gün, mevsimlerin değişimindeki gibi, farkındalıkla dolu bir dönüşümü temsil eder. Onların hayatları, birer kahramanlık öyküsüdür, her zorluğu aşmak için atılan adımlar, umudun ve azmin sembolüdür. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimizin hayatlarına dokunan her notayı, her renk tonunu daha derinden hissetmemize, onlarla birlikte, engellerin ötesine geçip sevginin, anlayışın ve kardeşliğin sınırsız dünyasında buluşmamıza, her birimizin kalbinde bir farkındalık çiçeği açmasına ve açan bu çiçeğin sevgiyle, anlayışla büyümesine vesile olmasını diliyorum.”

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber