Başkan Oflas Müjdeyi Verdi: Tuşba Tarımın Başkenti Oluyor

Siyaset 08.03.2024 - 22:15, Güncelleme: 08.03.2024 - 22:15
 

Başkan Oflas Müjdeyi Verdi: Tuşba Tarımın Başkenti Oluyor

AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Süleyman Oflas, ilçede tarım ve hayvancılığın tekrar canlanması için düğmeye bastı.

İlçede tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi ve mevcut sıkıntıların çözümü noktasında çalışmalara başladı. Kırsal mahalle ziyaretlerinde topladığı sorun ve sıkıntılar ile yapılması gereken projeler ile alakalı konunun muhatapları ile görüşen Başkan Adayı Oflas, bazı sorunların seçimi beklemeden çözümü konusunda ivedilikle harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Seçim çalışmalarını sürdürdüğü bir gününü Tuşba'nın mevcuttaki tarımsal sıkıntılarını masaya yatırmak için ayırdıklarını ifade eden Başkan Adayı Oflas, ilk olarak Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe'yi ziyaret etti. Oda üyeleri ve Başkan Özgökçe ile Tuşbalı çiftçilerin tarım ve hayvancılık alanında yaşadığı sorun ve sıkıntılar ile talepleri konusunda görüşen Oflas, daha sonra Tuşba İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Veziroğlu ile bir araya geldi. Burada da tarımsal projeler ve yapılan hizmetlerle alakalı istişarelerde bulunan Oflas, son olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk ile bir süre görüştü. Üniversitenin bölge tarımına yön verici en önemli unsurlardan olduğunu ifade eden Başkan Adayı Oflas, üniversitede yürütülen çalışmalarla alakalı bilgi aldı. Tarım ve hayvancılığa elverişli olan Tuşba'da, bu yönde atılan adımlara öncülük edeceklerini belirten Oflas, "Nasip olurda göreve başladığımız ilk günden itibaren bölgedeki tarım ve hayvancılık çalışmaları, yürütülen projeler ile sorunlar önceliklerimiz arasında yer alıyor. Şunu gönül rahatlığıyla belirtmek istiyorum ki çiftçimizin lehine olan her türlü projede yer alacağız. Projelerde destekleyici, üretimde çiftçi dostu bir belediye anlayışıyla her bir zerresi altın değerinde Tuşbamızı hak ettiği tarım bölgesi unvanına kavuşturacağız" şeklinde konuştu.   SARIMEHMET BARAJINDAKİ SU KAYBINI EN ASGARİ SEVİYEYE İNDİRECEĞİZ   Muradiye ilçesinde yer alan ve Tuşba bölgesindeki tarım arazilerini besleyen Sarımehmet Barajında yaşanan su kayıplarının bakım ve onarım ile en aza indirgenebileceğini söyleyen Başkan Oflas, "Bu bölgede çiftçimizin ne tür sorunlar yaşadığını, nelerle mücadele ettiğini çok iyi biliyoruz. İlçe Belediyemize düşen Tarımsal görevlerin en hızlı şekilde çözüleceğini, Büyükşehir Belediyesine ait görev ve sorumluluklarda sıkı bir takipçisi olacağımızı, bakanlıklar nezdinde sorunların ise Ankara'ya ulaştırılması konusunda köprü görevi göreceğimizi ifade etmek istiyorum. Sarımehmet Barajı bölgenin can damarı konumundadır. Biz Tarım ülkesi olarak ilk önce mevcuttaki kaynaklarımızı koruyacak, düzenleyecek ve geliştireceğiz. Sonra da yeni, daha modern ve daha güçlü kaynaklarla hep birlikte ilçemizi her alanda olduğu gibi tarımsal anlamda da kalkındıracağız. Çiftçilerimiz müsterih olsun, biz yanlarındayız" dedi. Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler  
AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Süleyman Oflas, ilçede tarım ve hayvancılığın tekrar canlanması için düğmeye bastı.

İlçede tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi ve mevcut sıkıntıların çözümü noktasında çalışmalara başladı. Kırsal mahalle ziyaretlerinde topladığı sorun ve sıkıntılar ile yapılması gereken projeler ile alakalı konunun muhatapları ile görüşen Başkan Adayı Oflas, bazı sorunların seçimi beklemeden çözümü konusunda ivedilikle harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Seçim çalışmalarını sürdürdüğü bir gününü Tuşba'nın mevcuttaki tarımsal sıkıntılarını masaya yatırmak için ayırdıklarını ifade eden Başkan Adayı Oflas, ilk olarak Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe'yi ziyaret etti. Oda üyeleri ve Başkan Özgökçe ile Tuşbalı çiftçilerin tarım ve hayvancılık alanında yaşadığı sorun ve sıkıntılar ile talepleri konusunda görüşen Oflas, daha sonra Tuşba İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Veziroğlu ile bir araya geldi.

Burada da tarımsal projeler ve yapılan hizmetlerle alakalı istişarelerde bulunan Oflas, son olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk ile bir süre görüştü.

Üniversitenin bölge tarımına yön verici en önemli unsurlardan olduğunu ifade eden Başkan Adayı Oflas, üniversitede yürütülen çalışmalarla alakalı bilgi aldı.

Tarım ve hayvancılığa elverişli olan Tuşba'da, bu yönde atılan adımlara öncülük edeceklerini belirten Oflas, "Nasip olurda göreve başladığımız ilk günden itibaren bölgedeki tarım ve hayvancılık çalışmaları, yürütülen projeler ile sorunlar önceliklerimiz arasında yer alıyor. Şunu gönül rahatlığıyla belirtmek istiyorum ki çiftçimizin lehine olan her türlü projede yer alacağız. Projelerde destekleyici, üretimde çiftçi dostu bir belediye anlayışıyla her bir zerresi altın değerinde Tuşbamızı hak ettiği tarım bölgesi unvanına kavuşturacağız" şeklinde konuştu.

 

SARIMEHMET BARAJINDAKİ SU KAYBINI EN ASGARİ SEVİYEYE İNDİRECEĞİZ

 

Muradiye ilçesinde yer alan ve Tuşba bölgesindeki tarım arazilerini besleyen Sarımehmet Barajında yaşanan su kayıplarının bakım ve onarım ile en aza indirgenebileceğini söyleyen Başkan Oflas, "Bu bölgede çiftçimizin ne tür sorunlar yaşadığını, nelerle mücadele ettiğini çok iyi biliyoruz. İlçe Belediyemize düşen Tarımsal görevlerin en hızlı şekilde çözüleceğini, Büyükşehir Belediyesine ait görev ve sorumluluklarda sıkı bir takipçisi olacağımızı, bakanlıklar nezdinde sorunların ise Ankara'ya ulaştırılması konusunda köprü görevi göreceğimizi ifade etmek istiyorum. Sarımehmet Barajı bölgenin can damarı konumundadır. Biz Tarım ülkesi olarak ilk önce mevcuttaki kaynaklarımızı koruyacak, düzenleyecek ve geliştireceğiz. Sonra da yeni, daha modern ve daha güçlü kaynaklarla hep birlikte ilçemizi her alanda olduğu gibi tarımsal anlamda da kalkındıracağız. Çiftçilerimiz müsterih olsun, biz yanlarındayız" dedi.

Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber