Başkan Güray’dan Adaylık Süreci Açıklaması

Van Haber 13.12.2023 - 16:53, Güncelleme: 13.12.2023 - 16:53
 

Başkan Güray’dan Adaylık Süreci Açıklaması

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ‘aday belirleme’ sürecine ilişkin açıklama yaptı.

 Başkan Güray açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ““Sevgili hemşerilerim, bilindiği üzere birkaç ay sonra ülkemizde ‘Mahalli İdareler’ seçimi gerçekleştirilecek. Bu seçimlerde belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını oylarımızla seçeceğiz. Bir şehrin yönetimi için hayati bir öneme sahip, böylesi bir seçimde bizler de partimiz adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Van’ımız 13 ilçesi ve büyükşehirle birlikte 14 belediyesiyle bölgesinin idari olarak en büyük ve en kalabalık ilini oluşturuyor. Burada omuzlarımızdaki kıymetli yükün farkındayız. Van’ımız AK Parti tarafından her zaman olduğu gibi çok önemsenen, üzerinde çalışılan, aday belirleme sürecinin meşakkatli geçtiği bir ildir. Bu anlamda ince eleyip sık dokunan bir sürecin, yani aday belirleme sürecinin çok ayrıntılı bir şekilde devam ettiğini sizlerle paylaşmak isterim. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu anlamdaki görüşü, söylemleri ve partimizin yetkili organlarına gönderdiği talimatları hepinizin malumudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel seçimlerle ilgili, ‘Seçim takvimimiz işliyor. 4 ay sonra yapılacak seçimle ilgili çalışmaları kendi “önceliklerimize” göre yürüteceğiz’ açıklaması bizler için önemlidir. Yine bu sürecin belki de ön plana çıkan söylemi Sayın Cumhurbaşkanımızın da dillendirdiği “kazanabilecek” aday söylemidir. 81 ilde partimizin temayül yoklaması gerçekleştirdi. Şehrimizde de teşkilat üyeleri gidip oylarını kullandılar. Bunu yanı sıra anketlerde yapıldı. Bu süreçte hem temayül yoklaması hem anketler hem isim anketleri hem de parti içindeki görüşler, milletvekili kanaatleri gibi pek çok parametre kullanılıyor. Yine Genel Başkanvekilleri öncülüğünde oluşan seçim komisyonu çalışmalarını sürdürüyor.  AK Parti bundan önceki birçok seçimde olduğu gibi bu seçimden de zaferle ayrılmak istiyor. Bu zafer meşalesinin birinde de Van’ımızın ateşi yanmalıdır. Şehrimiz uzun yıllardır hasret kaldığı Ak belediyecilikle artık tanışmalıdır. Bölgesinin cazibe merkezi olan memleketimiz, hak ettiği yerel yönetim hizmetlerine bir an önce kavuşmalıdır. Bunun için 14 belediyeyi de kazanıp, halkımıza armağan etmeyi kendimize bir borç biliyoruz. Kıymetli Vanlılar, 14 belediyemiz için aday belirleme süreci devam ediyor. Şunu çok açık bir şekilde belirtmek isterim ki, ‘kesin aday’ ya da ‘bir ismin kesinleşmesi’ gibi bir durum söz konusu değildir. Partimizin yetkili organları çalışmalarını sürdürüyor. İşin tabiatı gereği birçok aday adayı arasından elbette 14 isim belirlenecek ve bu isimlerimizle önemli bir süreci yürütüp, 31 Mart akşamı zaferimizi kutlayacağız. Önemli olan bu süreçte ve sonrasında birlik, beraberlik içinde olmamız ve adaylarımızın etrafında tüm gücümüzle kenetlenmemizdir. Van, belki de son 20 yılda olmadığı kadar bu kez ak belediyeciliğe yakındır. Bu inancı, isteği, çalışmayı büyütmek bizim elimizdedir.” Van Haber - Yerel Van Haber - vanhaberleri - Yerel Haberler  
AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ‘aday belirleme’ sürecine ilişkin açıklama yaptı.

 Başkan Güray açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ““Sevgili hemşerilerim, bilindiği üzere birkaç ay sonra ülkemizde ‘Mahalli İdareler’ seçimi gerçekleştirilecek. Bu seçimlerde belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını oylarımızla seçeceğiz. Bir şehrin yönetimi için hayati bir öneme sahip, böylesi bir seçimde bizler de partimiz adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Van’ımız 13 ilçesi ve büyükşehirle birlikte 14 belediyesiyle bölgesinin idari olarak en büyük ve en kalabalık ilini oluşturuyor. Burada omuzlarımızdaki kıymetli yükün farkındayız.

Van’ımız AK Parti tarafından her zaman olduğu gibi çok önemsenen, üzerinde çalışılan, aday belirleme sürecinin meşakkatli geçtiği bir ildir. Bu anlamda ince eleyip sık dokunan bir sürecin, yani aday belirleme sürecinin çok ayrıntılı bir şekilde devam ettiğini sizlerle paylaşmak isterim. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu anlamdaki görüşü, söylemleri ve partimizin yetkili organlarına gönderdiği talimatları hepinizin malumudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel seçimlerle ilgili, ‘ Seçim takvimimiz işliyor. 4 ay sonra yapılacak seçimle ilgili çalışmaları kendi “önceliklerimize” göre yürüteceğiz’ açıklaması bizler için önemlidir. Yine bu sürecin belki de ön plana çıkan söylemi Sayın Cumhurbaşkanımızın da dillendirdiği “kazanabilecek” aday söylemidir.

81 ilde partimizin temayül yoklaması gerçekleştirdi. Şehrimizde de teşkilat üyeleri gidip oylarını kullandılar. Bunu yanı sıra anketlerde yapıldı. Bu süreçte hem temayül yoklaması hem anketler hem isim anketleri hem de parti içindeki görüşler, milletvekili kanaatleri gibi pek çok parametre kullanılıyor. Yine Genel Başkanvekilleri öncülüğünde oluşan seçim komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. 

AK Parti bundan önceki birçok seçimde olduğu gibi bu seçimden de zaferle ayrılmak istiyor. Bu zafer meşalesinin birinde de Van’ımızın ateşi yanmalıdır. Şehrimiz uzun yıllardır hasret kaldığı Ak belediyecilikle artık tanışmalıdır. Bölgesinin cazibe merkezi olan memleketimiz, hak ettiği yerel yönetim hizmetlerine bir an önce kavuşmalıdır. Bunun için 14 belediyeyi de kazanıp, halkımıza armağan etmeyi kendimize bir borç biliyoruz.

Kıymetli Vanlılar, 14 belediyemiz için aday belirleme süreci devam ediyor. Şunu çok açık bir şekilde belirtmek isterim ki, ‘kesin aday’ ya da ‘bir ismin kesinleşmesi’ gibi bir durum söz konusu değildir. Partimizin yetkili organları çalışmalarını sürdürüyor. İşin tabiatı gereği birçok aday adayı arasından elbette 14 isim belirlenecek ve bu isimlerimizle önemli bir süreci yürütüp, 31 Mart akşamı zaferimizi kutlayacağız. Önemli olan bu süreçte ve sonrasında birlik, beraberlik içinde olmamız ve adaylarımızın etrafında tüm gücümüzle kenetlenmemizdir. Van, belki de son 20 yılda olmadığı kadar bu kez ak belediyeciliğe yakındır. Bu inancı, isteği, çalışmayı büyütmek bizim elimizdedir.”

Van Haber - Yerel Van Haber - vanhaberleri - Yerel Haberler

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber