Başkan Gül Sert Konuştu: Emeklilerimiz Dilenci Yerine Konuldu

Gündem 18.01.2024 - 22:38, Güncelleme: 18.01.2024 - 22:38
 

Başkan Gül Sert Konuştu: Emeklilerimiz Dilenci Yerine Konuldu

Memur ve Emekli Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, emeklilere yapılan zam ilgili sert açıklamalar yaparak tepki verdi.

MESK Konfederasyonu İl Başkanı Şakir Gül, yaptığı basın açıklamasında: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere zam oranını sadaka olarak yorumladı. Başkan Gül açıklamasının devamında: 16 Ocak 2024 tarihinde sayın cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan %5’lik ek zam emeklilerimiz tarafından memnuniyet verici olarak karşılanmadı. Biz emeklileri hayal kırıklığına uğratarak sanki sadaka verilmiş gibi karşılandı. Gerçekleşen altı aylık enflasyon farkı %37.57 ile birlikte toplamda %42.6lik bir zam emeklilerimizi bu hayat pahalılığı karşısında oldukça endişeye düşürdü. Memur emeklilerimize nasıl %49.252lik zam veriliyorsa biz SSK, BAĞKUR emeklilere de aynı zam verilmesi beklentisindeydiler. Ama verilmedi. “ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZ” Hükümet bizlere üvey evlat muamelesi yapıyor. Mesk konfederasyonu Van İl Başkanlığı olarak, emeklilerimizin haklarını sorun ve taleplerini her platformda gündemde tutmaya devam edeceğiz.  SSK çarpık sisteminindir. Bir an evvel yetkililerimiz tarafından düzeltilmesini talep ediyoruz. Emeklilerimiz bu vatanın temel taşlarıdırlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinden bu güne kadar her alanda her kademesinde hayatlarının en verimli çağlarında en az 25 hizmet ederek alın teri vardır. Emekliliği hak ederek emekli olmuşlardır. Emeklilerimiz hizmetleri süresi içinde üretime kutlu sunmuşlar ve çalıştıkları süre içerisinde prim ödemişlerdir. Ödemiş oldukları primler bu gün emeklilerimize maaş olarak geri dönüşüm sağlıyor bu nedenle hiç kimse emeklilerimiz üzerinden siyaset yapmasınlar.  Emekliler gerektiğinde gereğini yapacak büyük bir topluluktur. Emeklilerimiz hiç bir zaman devlete yük değildir. Bu düşünceye sahip olanlar varsa yanlış düşünüyorlar. Çünkü yarın kendilerinde emekli olacaklardır.  Bu günün çalışanları yarının emeklileridir” Van Haber - Vanhaberleri - Yerel Van Haber - Yerel Haberler
Memur ve Emekli Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, emeklilere yapılan zam ilgili sert açıklamalar yaparak tepki verdi.

MESK Konfederasyonu İl Başkanı Şakir Gül, yaptığı basın açıklamasında: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere zam oranını sadaka olarak yorumladı.

Başkan Gül açıklamasının devamında:

16 Ocak 2024 tarihinde sayın cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan %5’lik ek zam emeklilerimiz tarafından memnuniyet verici olarak karşılanmadı. Biz emeklileri hayal kırıklığına uğratarak sanki sadaka verilmiş gibi karşılandı. Gerçekleşen altı aylık enflasyon farkı %37.57 ile birlikte toplamda %42.6lik bir zam emeklilerimizi bu hayat pahalılığı karşısında oldukça endişeye düşürdü. Memur emeklilerimize nasıl %49.252lik zam veriliyorsa biz SSK, BAĞKUR emeklilere de aynı zam verilmesi beklentisindeydiler. Ama verilmedi.

“ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZ”

Hükümet bizlere üvey evlat muamelesi yapıyor. Mesk konfederasyonu Van İl Başkanlığı olarak, emeklilerimizin haklarını sorun ve taleplerini her platformda gündemde tutmaya devam edeceğiz.  SSK çarpık sisteminindir. Bir an evvel yetkililerimiz tarafından düzeltilmesini talep ediyoruz. Emeklilerimiz bu vatanın temel taşlarıdırlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinden bu güne kadar her alanda her kademesinde hayatlarının en verimli çağlarında en az 25 hizmet ederek alın teri vardır. Emekliliği hak ederek emekli olmuşlardır. Emeklilerimiz hizmetleri süresi içinde üretime kutlu sunmuşlar ve çalıştıkları süre içerisinde prim ödemişlerdir. Ödemiş oldukları primler bu gün emeklilerimize maaş olarak geri dönüşüm sağlıyor bu nedenle hiç kimse emeklilerimiz üzerinden siyaset yapmasınlar.  Emekliler gerektiğinde gereğini yapacak büyük bir topluluktur. Emeklilerimiz hiç bir zaman devlete yük değildir. Bu düşünceye sahip olanlar varsa yanlış düşünüyorlar. Çünkü yarın kendilerinde emekli olacaklardır.  Bu günün çalışanları yarının emeklileridir”

Van Haber - Vanhaberleri - Yerel Van Haber - Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber