Başkan Adayı Lokman Ertuş'tan Müjdeli Haber :Başkale İçin Gelincik Sınır Kapısı Açılıyor!

Siyaset 04.03.2024 - 21:13, Güncelleme: 04.03.2024 - 21:31
 

Başkan Adayı Lokman Ertuş'tan Müjdeli Haber :Başkale İçin Gelincik Sınır Kapısı Açılıyor!

AK Parti Başkale Belediye Başkan adayı Lokman Ertuş, halkın beklediği müjdeli haberi açıkladı. Van'ın kırsal ilçesi Başkale için önemli bir ekonomik kaynak olan sınır ticaretini canlandırmak amacıyla Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması seçim vaatleri arasında birinci sıraya yerleşti.

Kırsal İlçenin Kaderi Değişiyor Başkan adayı Lokman Ertuş, Başkale'nin makus kaderini değiştirmek için projelerini kamuoyuyla paylaştı. Özellikle bölgede durma noktasına gelen sınır ticaretini canlandırmak ve bölgede yaşanan ekonomik durgunluğa çözüm olaması bekleniyor.   Gelincik Sınır Kapısı Açılıyor   Ertuş'un açıklamalarına göre, Başkale'nin ekonomik kaynaklarından biri olan ve 40 yıldır kapalı olan Gelincik Sınır Kapısı, açılacak. Bu adımın bölgesel ekonomiye, istihdama ve ilçenin genel kalkınmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Başkale'nin önemli ekonomik kaynaklarından biri olan Gelincik Sınır Kapısı, 40 yıl sonra tekrar açılacak. Bu adım, ilçenin genel kalkınmasına, istihdama ve bölgesel ekonomiye katkı sağlayacak.   Halkın Beklentisi Karşılanıyor   Başkale'de hayvancılık ve tarımın durma noktasına geldiğini biliniyor, sınır ticaretiyle geçim sağlayan vatandaşların uzak sınır kapılarına gitme zorunluluğunu bu projelerle ortadan kalkması  hedefliyor.   Başkale Halkının Yaşam Standartları Yükselecek   Başkan adayı, sınır kapısının açılmasıyla ilçedeki ticaretin canlanacağını, istihdam olanaklarının artacağını ve turizm potansiyelinin yükseleceğini belirtiyor. Ayrıca, Gelincik Sınır Kapısı'nın açılmasıyla ilçenin yerel ekonomisinin canlanmasıyla birlikte yaşam standartlarının da yükseleceğine vurgu yapıyor.   Belediye Başkan adayı Lokman Ertuş; "Sınır kapısının açılmasıyla İlçemizin kaderi değişecek. Artık sınır ticareti için 150-200 kilometre uzaklıktaki sınır kapılarına halkımız gitmeyecek. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle ilk işimiz Gelincik Sınır Kapısını açtırmak olacak. Sınır Kapısının açılmasıyla ilçemizdeki ticaretin canlanması, istihdam olanaklarının artması, turizm potansiyelinin artacağı gibi ilçemizin yerel ekonomisinin canlanmasıyla yaşam standartı da yükselecektir.” açıklamalarında bulundu. Başkan adayı Lokman Ertuş'un müjdeli haberi, Başkale'nin ekonomik açıdan canlanması ve sınır ticaretinin kolaylaştırılmasıyla ilgili umutları arttırıyor. Ertuş'un projeleri, ilçenin kalkınmasına ve halkın yaşam standartlarının yükselmesine önemli bir katkı sağlayacak. Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler  
AK Parti Başkale Belediye Başkan adayı Lokman Ertuş, halkın beklediği müjdeli haberi açıkladı. Van'ın kırsal ilçesi Başkale için önemli bir ekonomik kaynak olan sınır ticaretini canlandırmak amacıyla Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması seçim vaatleri arasında birinci sıraya yerleşti.

Kırsal İlçenin Kaderi Değişiyor

Başkan adayı Lokman Ertuş, Başkale'nin makus kaderini değiştirmek için projelerini kamuoyuyla paylaştı. Özellikle bölgede durma noktasına gelen sınır ticaretini canlandırmak ve bölgede yaşanan ekonomik durgunluğa çözüm olaması bekleniyor.

 

Gelincik Sınır Kapısı Açılıyor

 

Ertuş'un açıklamalarına göre, Başkale'nin ekonomik kaynaklarından biri olan ve 40 yıldır kapalı olan Gelincik Sınır Kapısı, açılacak. Bu adımın bölgesel ekonomiye, istihdama ve ilçenin genel kalkınmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Başkale'nin önemli ekonomik kaynaklarından biri olan Gelincik Sınır Kapısı, 40 yıl sonra tekrar açılacak. Bu adım, ilçenin genel kalkınmasına, istihdama ve bölgesel ekonomiye katkı sağlayacak.

 

Halkın Beklentisi Karşılanıyor

 

Başkale'de hayvancılık ve tarımın durma noktasına geldiğini biliniyor, sınır ticaretiyle geçim sağlayan vatandaşların uzak sınır kapılarına gitme zorunluluğunu bu projelerle ortadan kalkması  hedefliyor.

 

Başkale Halkının Yaşam Standartları Yükselecek

 

Başkan adayı, sınır kapısının açılmasıyla ilçedeki ticaretin canlanacağını, istihdam olanaklarının artacağını ve turizm potansiyelinin yükseleceğini belirtiyor. Ayrıca, Gelincik Sınır Kapısı'nın açılmasıyla ilçenin yerel ekonomisinin canlanmasıyla birlikte yaşam standartlarının da yükseleceğine vurgu yapıyor.

 

Belediye Başkan adayı Lokman Ertuş;

"Sınır kapısının açılmasıyla İlçemizin kaderi değişecek. Artık sınır ticareti için 150-200 kilometre uzaklıktaki sınır kapılarına halkımız gitmeyecek. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle ilk işimiz Gelincik Sınır Kapısını açtırmak olacak. Sınır Kapısının açılmasıyla ilçemizdeki ticaretin canlanması, istihdam olanaklarının artması, turizm potansiyelinin artacağı gibi ilçemizin yerel ekonomisinin canlanmasıyla yaşam standartı da yükselecektir.” açıklamalarında bulundu.

Başkan adayı Lokman Ertuş'un müjdeli haberi, Başkale'nin ekonomik açıdan canlanması ve sınır ticaretinin kolaylaştırılmasıyla ilgili umutları arttırıyor. Ertuş'un projeleri, ilçenin kalkınmasına ve halkın yaşam standartlarının yükselmesine önemli bir katkı sağlayacak.

Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber