Başhekim Sarıkaya Gazze İçin Ekibimiz Hazır

Siyaset 22.10.2023 - 20:32, Güncelleme: 22.10.2023 - 20:32
 

Başhekim Sarıkaya Gazze İçin Ekibimiz Hazır

S.B.Ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Remzi Sarıkaya, Gazz’de yaşam mücadelesi veren masun insanları tedavi etmek için hazır olduğunu söyledi.

S.B.Ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Remzi Sarıkaya, Gazz’de yaşam mücadelesi veren masun insanları tedavi etmek için hazır olduğunu söyledi.   Katil İsrail Soykırıma devam Ediyor İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlayan ve aralıksız devam eden saldırıları nedeniyle binlerce insan yaşamını kaybederken, yaralıların sayısı 13 bini aştı. Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırı ise dünya kamuoyunu ayağa kaldırdı, birçok ülke ve uluslararası kuruluş, tedavi gören sivilleri ve sağlık çalışanlarını hedef alan, insani değerleri yok sayan saldırıyı en sert dille kınadı. Bölgede elektrik, kesintisi, ilaç, tıbbi malzeme ve ayni yardımların ulaştırılmasının engellenmesi hayatı felç etti, sağlık sisteminin de çökmesine neden oldu. Hâlihazırda bazı hastanelerin hizmet dışı kaldığı Gazze'de çok sayıda sağlık merkezi elektrik kesintisi, yakıtt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Türkiye’nin Gazze için yardım diplomasisi sürüyor Türkiye, İsrail ablukası altındaki Gazze'ye sağlık desteği verilmesi ve insani yardımların ulaştırılması için uluslararası alanda yoğun girişimlerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların ateşkes için diplomasi trafiği hızla devam ederken AFAD ve Türk Kızılay, tıbbi malzeme taşıyacak 4'üncü yardım uçağı için de hazırlıklarını sürdürüyor. Kuvözdeki bebeklerin "ölüm-kalım" savaşı Özellikle oksijen ihtiyacı nedeniyle elektriğe, ısınmaya, mamaya, temiz suya ihtiyaç duyan hastane kuvözlerindeki bebekler, ölüm kalım mücadelesi veriyor. Tüm bu zorlu koşullar içerisinde İsrail ordusu, son olarak, bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan 20 hastanenin boşaltılmasını istedi. Ayrıca ordu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kalmayı tercih eden ve güneyine gitmeyen herkesin "terör örgütünün işbirlikçisi" sayılabileceğini duyurdu. Başhekim Sarıkaya Gazze için ekibimizle hazırız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,” Gazzeli bebekler için son saatler… Yardımların önünü açması gerekenlerin kalan insanlık duyguları için de son saatler. Türkiye olarak her türlü yardıma hazırız” çağrısına hemen yanıt veren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya,” Hastanemizde çalışan çok sayıda hekimimiz göreve hazır olduğunu bana bildirdi. Ekibimizle göreve hazırız” dedi.
S.B.Ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Remzi Sarıkaya, Gazz’de yaşam mücadelesi veren masun insanları tedavi etmek için hazır olduğunu söyledi.

S.B.Ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Remzi Sarıkaya, Gazz’de yaşam mücadelesi veren masun insanları tedavi etmek için hazır olduğunu söyledi.

 

Katil İsrail Soykırıma devam Ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlayan ve aralıksız devam eden saldırıları nedeniyle binlerce insan yaşamını kaybederken, yaralıların sayısı 13 bini aştı.

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırı ise dünya kamuoyunu ayağa kaldırdı, birçok ülke ve uluslararası kuruluş, tedavi gören sivilleri ve sağlık çalışanlarını hedef alan, insani değerleri yok sayan saldırıyı en sert dille kınadı.

Bölgede elektrik, kesintisi, ilaç, tıbbi malzeme ve ayni yardımların ulaştırılmasının engellenmesi hayatı felç etti, sağlık sisteminin de çökmesine neden oldu. Hâlihazırda bazı hastanelerin hizmet dışı kaldığı Gazze'de çok sayıda sağlık merkezi elektrik kesintisi, yakıtt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor.

Türkiye’nin Gazze için yardım diplomasisi sürüyor

Türkiye, İsrail ablukası altındaki Gazze'ye sağlık desteği verilmesi ve insani yardımların ulaştırılması için uluslararası alanda yoğun girişimlerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların ateşkes için diplomasi trafiği hızla devam ederken AFAD ve Türk Kızılay, tıbbi malzeme taşıyacak 4'üncü yardım uçağı için de hazırlıklarını sürdürüyor.

Kuvözdeki bebeklerin "ölüm-kalım" savaşı

Özellikle oksijen ihtiyacı nedeniyle elektriğe, ısınmaya, mamaya, temiz suya ihtiyaç duyan hastane kuvözlerindeki bebekler, ölüm kalım mücadelesi veriyor.

Tüm bu zorlu koşullar içerisinde İsrail ordusu, son olarak, bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan 20 hastanenin boşaltılmasını istedi. Ayrıca ordu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kalmayı tercih eden ve güneyine gitmeyen herkesin "terör örgütünün işbirlikçisi" sayılabileceğini duyurdu.

Başhekim Sarıkaya Gazze için ekibimizle hazırız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,” Gazzeli bebekler için son saatler… Yardımların önünü açması gerekenlerin kalan insanlık duyguları için de son saatler. Türkiye olarak her türlü yardıma hazırız” çağrısına hemen yanıt veren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya,” Hastanemizde çalışan çok sayıda hekimimiz göreve hazır olduğunu bana bildirdi. Ekibimizle göreve hazırız” dedi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber