Aydın Çalgın adlı vatandaştan doğalgaz talebi.

Gündem 12.11.2022 - 17:03, Güncelleme: 12.11.2022 - 17:03
 

Aydın Çalgın adlı vatandaştan doğalgaz talebi.

Eminpaşa Mahallesi sakinlerden doğalgaz Talebi

   Van Edremit Eminpaşa Mah. Taş Sokak No: 11’de ikamet etmekteyim. Yaşadığım mahallenin doğalgaz talep edilen ilgili bölgesinde onlarca hane bulunmaktadır.   Aksa Doğalgaz Van Md'ne, mahallemize doğalgaz boru hattının döşenmesi için defalarca hem bireysel hem de topluca başvurmamıza rağmen her seferinde çeşitli bahanelerle geri çevrildik (Sokakların kot altında olması, imar planının kesinleşmemiş olması, iptal edilmiş olması, Edremit belediyesinden doğalgaz çekilebilir uygunluk belgesinin alınması gerektiği vb gibi bahaneler). Ancak bütün bunlara rağmen bir buçuk yıl önce ekte yolladığım resimde kırmızı çizgiyle işaretlediğim hatta mahallenin girişinden Van TSO başkanı Necdet Takva'ya ait olduğu iddia edilen benzinliğe (GO Petrol) kadar doğalgaz boru hattının döşendiğini görünce bizler de mahalleli olarak umutlandık. Bunun üzerine tekrar Aksa Doğalgaz Van müdürlüğüne gerek bireysel gerekse mahalleli olarak topluca başvuru yaptık ve yine aynı bahanelerle geri çevrildik. Ancak 02 Kasım 2022 Çarşamba günü sabahında Van TSO başkanı Necdet Takva'ya ait olduğu iddia edilen benzinliğe (GO Petrol) gelen doğalgaz boru hattından  Emin paşa mahallesi Serhat Sokak'ta bulunan komşumuzun evinin bahçesine (örneğin ikametime yaklaşık 250 metre mesafede) kadar doğalgaz boru hattının döşendiğini gördük. Komşumuza sorduğumuzda kendisinin müracaat ettiğini ve buna binaen doğalgaz hattının döşendiğini ifade etti.  Bugün (03 Kasım 2022 Perşembe) tekrar Aksa Doğalgaz Van müdürlüğüne topluca gidip müdür ve harita mühendisi ile görüştük. Bizlerin yaşadığı sokak ve hanelere de doğalgaz boru hattının çekilmesi gerektiğini aksinin haksızlık ve kayırmacılık olacağını belirttik. Ancak harita mühendisi orda bir yanlışlık (!) yapıldığını, o sokağa girmemesi gerekirken doğalgaz boru hattının döşendiğini söyledi. Bizler de bu durumun yanlışlıkla olmayacak kadar teknik bilgi gerektirdiğini ve bilinçli yapıldığını söyledik. Ancak müdür ve harita mühendisinin umursamaz, pişkin ve çözümden uzak tavırları üzerine kendilerini şikayet edeceğimizi belirttik. Ve -artık maalesef alıştığımız- "istediğiniz yere şikayet edin" cümlesini duyduk kendilerinden. Bunun üzerine Van valiliğine Aksa Doğalgaz Van Müdürü ve harita mühendisini şikayet etmek üzere gittik. Onlar da tüm yetkinin Edremit Kaymakamlığına devredildiğini belirttiler. Bunun üzerine Edremit Kaymakamlığına gittik ve şikayette bulunduk.  Aksa Doğalgaz Van müdürlüğünün bu, çözümden uzak, umursamaz tavrı bizleri uzun zamandır derinden üzmekte ve gittiğimiz her kapıdan eli boş çevrilmekteyiz. Oysa ki talebimiz sadece ve sadece hizmet almak. Ancak bu durumda kişisel ilişkilerin, siyasi baskıların vb gibi davranışların topluca müracaat eden bizlerin taleplerinden daha çok tevessül görmesi devletimize olan aidiyet hissini derinden yaralamaktadır. Aynı mahallede ve aynı durumdaki sokakların birine doğalgaz hattı döşenip diğerine döşenmemesi açıkça ayrımcılıktır. Devlet büyüklerimizden sorunumuzun çözümü için irade göstermelerini bekliyoruz.
Eminpaşa Mahallesi sakinlerden doğalgaz Talebi

   Van Edremit Eminpaşa Mah. Taş Sokak No: 11’de ikamet etmekteyim. Yaşadığım mahallenin doğalgaz talep edilen ilgili bölgesinde onlarca hane bulunmaktadır.   Aksa Doğalgaz Van Md'ne, mahallemize doğalgaz boru hattının döşenmesi için defalarca hem bireysel hem de topluca başvurmamıza rağmen her seferinde çeşitli bahanelerle geri çevrildik (Sokakların kot altında olması, imar planının kesinleşmemiş olması, iptal edilmiş olması, Edremit belediyesinden doğalgaz çekilebilir uygunluk belgesinin alınması gerektiği vb gibi bahaneler). Ancak bütün bunlara rağmen bir buçuk yıl önce ekte yolladığım resimde kırmızı çizgiyle işaretlediğim hatta mahallenin girişinden Van TSO başkanı Necdet Takva'ya ait olduğu iddia edilen benzinliğe (GO Petrol) kadar doğalgaz boru hattının döşendiğini görünce bizler de mahalleli olarak umutlandık. Bunun üzerine tekrar Aksa Doğalgaz Van müdürlüğüne gerek bireysel gerekse mahalleli olarak topluca başvuru yaptık ve yine aynı bahanelerle geri çevrildik. Ancak 02 Kasım 2022 Çarşamba günü sabahında Van TSO başkanı Necdet Takva'ya ait olduğu iddia edilen benzinliğe (GO Petrol) gelen doğalgaz boru hattından  Emin paşa mahallesi Serhat Sokak'ta bulunan komşumuzun evinin bahçesine (örneğin ikametime yaklaşık 250 metre mesafede) kadar doğalgaz boru hattının döşendiğini gördük. Komşumuza sorduğumuzda kendisinin müracaat ettiğini ve buna binaen doğalgaz hattının döşendiğini ifade etti. 
Bugün (03 Kasım 2022 Perşembe) tekrar Aksa Doğalgaz Van müdürlüğüne topluca gidip müdür ve harita mühendisi ile görüştük. Bizlerin yaşadığı sokak ve hanelere de doğalgaz boru hattının çekilmesi gerektiğini aksinin haksızlık ve kayırmacılık olacağını belirttik. Ancak harita mühendisi orda bir yanlışlık (!) yapıldığını, o sokağa girmemesi gerekirken doğalgaz boru hattının döşendiğini söyledi. Bizler de bu durumun yanlışlıkla olmayacak kadar teknik bilgi gerektirdiğini ve bilinçli yapıldığını söyledik. Ancak müdür ve harita mühendisinin umursamaz, pişkin ve çözümden uzak tavırları üzerine kendilerini şikayet edeceğimizi belirttik. Ve -artık maalesef alıştığımız- "istediğiniz yere şikayet edin" cümlesini duyduk kendilerinden. Bunun üzerine Van valiliğine Aksa Doğalgaz Van Müdürü ve harita mühendisini şikayet etmek üzere gittik. Onlar da tüm yetkinin Edremit Kaymakamlığına devredildiğini belirttiler. Bunun üzerine Edremit Kaymakamlığına gittik ve şikayette bulunduk. 
Aksa Doğalgaz Van müdürlüğünün bu, çözümden uzak, umursamaz tavrı bizleri uzun zamandır derinden üzmekte ve gittiğimiz her kapıdan eli boş çevrilmekteyiz. Oysa ki talebimiz sadece ve sadece hizmet almak. Ancak bu durumda kişisel ilişkilerin, siyasi baskıların vb gibi davranışların topluca müracaat eden bizlerin taleplerinden daha çok tevessül görmesi devletimize olan aidiyet hissini derinden yaralamaktadır. Aynı mahallede ve aynı durumdaki sokakların birine doğalgaz hattı döşenip diğerine döşenmemesi açıkça ayrımcılıktır.
Devlet büyüklerimizden sorunumuzun çözümü için irade göstermelerini bekliyoruz.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber