AYD’den New York Times’a Sert Tepki!

Gündem 14.11.2022 - 15:55, Güncelleme: 14.11.2022 - 15:55
 

AYD’den New York Times’a Sert Tepki!

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), İstanbul’daki terör örgütü PKK/YPG’nin gerçekleştirdiği saldırı ile Türkiye'yi karalamaya çalışan ABD merkezli New York Times gazetesine yaptığı yazılı açıklama ile sert tepki gösterdi.

  New York Times gazetesi’nin attığı skandal başlığa tepki gösteren AYD, yaptığı açıklamada, “İstanbul Taksim’de yaşanan PKK/YPG tarafından yapılan hain terör saldırısı uluslararası basında da yankı buldu. Türkiye'yi karalamaya çalışan ABD merkezli New York Times gazetesi ise skandal bir başlığa imza atmıştır. Terör saldırısı gazetede algı çalışması yürütülerek servis edilmiştir. New York Times haberi sosyal medya hesabından paylaşarak, ‘Türkiye'ye giden turistlerin en çok gezdiği yer’ ifadelerini kullandığı dikkat çekmiştir. New York Times'ın resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşımla, ‘Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor.’ Diyerek çirkin bir algı çalışmasına imza atmıştır. Bununla da kalmayıp paylaşımlarına devam eden gazete, ‘Pazar günkü patlama, önceki yıllarda şehirlerini vuran ölümcül saldırılardan uzaklaşıyor gibi görünen Türkiye için beş yıllık nispeten sakin bir dönemi paramparça etti’ İfadelerini kullanarak amacının ne olduğunu açıkça ifşa etmiştir.     Paylaşımları yapanların niyetlerini biliyoruz. Bu paylaşımlardan yüzleri kızarması, utanması gerekenler, hala bu huylarından iki yüzlü tavırlarından vazgeçmediklerini bir kez daha göstermiştir. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak, New York Times'ın bu paylaşımlarını kınıyor, terörün her türlüsüne karşı olması gerekenleri terörü lanetlemeye çağırıyoruz. PKK tarafından yapılan terör eylemini kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.  
Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), İstanbul’daki terör örgütü PKK/YPG’nin gerçekleştirdiği saldırı ile Türkiye'yi karalamaya çalışan ABD merkezli New York Times gazetesine yaptığı yazılı açıklama ile sert tepki gösterdi.

 

New York Times gazetesi’nin attığı skandal başlığa tepki gösteren AYD, yaptığı açıklamada, “İstanbul Taksim’de yaşanan PKK/ YPG tarafından yapılan hain terör saldırısı uluslararası basında da yankı buldu. Türkiye'yi karalamaya çalışan ABD merkezli New York Times gazetesi ise skandal bir başlığa imza atmıştır. Terör saldırısı gazetede algı çalışması yürütülerek servis edilmiştir. New York Times haberi sosyal medya hesabından paylaşarak, ‘Türkiye'ye giden turistlerin en çok gezdiği yer’ ifadelerini kullandığı dikkat çekmiştir. New York Times'ın resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşımla, ‘Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor.’ Diyerek çirkin bir algı çalışmasına imza atmıştır. Bununla da kalmayıp paylaşımlarına devam eden gazete, ‘Pazar günkü patlama, önceki yıllarda şehirlerini vuran ölümcül saldırılardan uzaklaşıyor gibi görünen Türkiye için beş yıllık nispeten sakin bir dönemi paramparça etti’ İfadelerini kullanarak amacının ne olduğunu açıkça ifşa etmiştir.

 

 

Paylaşımları yapanların niyetlerini biliyoruz. Bu paylaşımlardan yüzleri kızarması, utanması gerekenler, hala bu huylarından iki yüzlü tavırlarından vazgeçmediklerini bir kez daha göstermiştir. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak, New York Times'ın bu paylaşımlarını kınıyor, terörün her türlüsüne karşı olması gerekenleri terörü lanetlemeye çağırıyoruz. PKK tarafından yapılan terör eylemini kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.  

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber