Fikret Geyik
Köşe Yazarı
Fikret Geyik
 

CELLADINA AŞIK OLANLAR

CHP zihniyeti hiçbir zaman değişmedi. Cumhuriyeti Müslümanlar Türk Kürt demeden hep birlikte kurdular. Kuruluş öncesi ve ilk yıllarda çok iyi takiye yaptılar. Meclisi bir Cuma günü hatimlerle, salavatlarla, kurbanlar keserek açtılar. CHP iktidar olduktan sonra kendine düşman icat etti. Bu düşman milletti. Müslüman milletimiz ülkeyi düşman çizmesinden kurtarmış ama CHP süngüsüne maruz kalmıştı. CHP nın zulümlerine karşı duran insanların karşı koyuşları dış basına irticai, gerici ayaklanma iç basına ise Kürt isyanları diye pompalanıyordu. CHP için Öncelikle Müslümanların Türk Kürt ayırmadan tasfiye edilmesi gerekiyordu.     Haham Haim Nahum, İngiltere lordlar kamarasında yaptığı konuşmada bu cumhuriyeti  tanımalarını istiyordu. Bunun karşılığında size söz veriyorum bu topraklarda Allah adını yasaklatacağım,  Müslümanları ebedi olarak bu topraklardan yok edeceğim, diyordu. CHP bunu ilk olarak devrim  kanunlarıyla, kılıf kıyafet kanunu ve alfabe devrimiyle yaptı. Bu halkın hafızasını bir gecede yok  ettiler. Kur’an yasaklandı. Ezan Türkçeleştirildi. Camiler ahıra çevrildi. Ülkenin her tarafına darağaçları  kuruldu. Binlerce alim ya idam edildi ya da sürgüne gönderildi. Kendilerine yeni bir din  oluşturmuşlardı. Bu dinin adı Kemalizm idi.     Rahmetli babam bunları birebir yaşayanlardandı. Hatırasında kalan anılardan birinde köyün imamı Arapça ezan okumuş. Şikayet edilmiş, köye jandarmalar gelmiş. İmamı alıp köyün göletinin olduğu yere götürmüşler, ata bağlayıp göletin bir o yana bir bu yana sürükleyerek zulmetmişler. Zavallı imamın bütün vücudu kanlar içerisinde kalmış. Babam bu olayı anlatırken gözlerinden hep yaşlar gelirdi. CHP zihniyetinin iktidar olduğu dönemler kıtlığın ve yokluğun olduğu, her şeyin karne ile verildiği dönemlerdir. Halk arasında o dönemler için şöyle denir : “geldi İsmet gitti kısmet.”   Ben önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçimde CHP zihniyetinin geri gelmemesi için seçimde  Erdoğan’ın kazanmasını istiyorum. Özellikle büyük zulümler görmüş kitlelere, daha düne kadar kız  çocuğunu okula daha gönderemeyen Müslüman kardeşime; bilhassa CHP döneminde katliamlar  geçirmiş Kürt kardeşlerime sesleniyorum: Bu zihniyetin bir daha iktidar olmaması için Erdoğan’a destek  olmalarını istiyorum. Unutmayın, Kürt sorununu çözse çözse bir tek Erdoğan çözer. Halkımızın tercihine  elbette ki saygı duyar. Şimdiden seçimin ülkemiz adına hayırlar getirmesini, hayırla sonuçlanmasını  diliyorum.   
Ekleme Tarihi: 22 Mayıs 2023 - Pazartesi

CELLADINA AŞIK OLANLAR

CHP zihniyeti hiçbir zaman değişmedi. Cumhuriyeti Müslümanlar Türk Kürt demeden hep birlikte kurdular. Kuruluş öncesi ve ilk yıllarda çok iyi takiye yaptılar. Meclisi bir Cuma günü hatimlerle, salavatlarla, kurbanlar keserek açtılar. CHP iktidar olduktan sonra kendine düşman icat etti. Bu düşman milletti. Müslüman milletimiz ülkeyi düşman çizmesinden kurtarmış ama CHP süngüsüne maruz kalmıştı. CHP nın zulümlerine karşı duran insanların karşı koyuşları dış basına irticai, gerici ayaklanma iç basına ise Kürt isyanları diye pompalanıyordu. CHP için Öncelikle Müslümanların Türk Kürt ayırmadan tasfiye edilmesi gerekiyordu.  
 
Haham Haim Nahum, İngiltere lordlar kamarasında yaptığı konuşmada bu cumhuriyeti  tanımalarını istiyordu. Bunun karşılığında size söz veriyorum bu topraklarda Allah adını yasaklatacağım,  Müslümanları ebedi olarak bu topraklardan yok edeceğim, diyordu. CHP bunu ilk olarak devrim  kanunlarıyla, kılıf kıyafet kanunu ve alfabe devrimiyle yaptı. Bu halkın hafızasını bir gecede yok  ettiler. Kur’an yasaklandı. Ezan Türkçeleştirildi. Camiler ahıra çevrildi. Ülkenin her tarafına darağaçları  kuruldu. Binlerce alim ya idam edildi ya da sürgüne gönderildi. Kendilerine yeni bir din  oluşturmuşlardı. Bu dinin adı Kemalizm idi.  
 
Rahmetli babam bunları birebir yaşayanlardandı. Hatırasında kalan anılardan birinde köyün imamı Arapça ezan okumuş. Şikayet edilmiş, köye jandarmalar gelmiş. İmamı alıp köyün göletinin olduğu yere götürmüşler, ata bağlayıp göletin bir o yana bir bu yana sürükleyerek zulmetmişler. Zavallı imamın bütün vücudu kanlar içerisinde kalmış. Babam bu olayı anlatırken gözlerinden hep yaşlar gelirdi. CHP zihniyetinin iktidar olduğu dönemler kıtlığın ve yokluğun olduğu, her şeyin karne ile verildiği dönemlerdir. Halk arasında o dönemler için şöyle denir : “geldi İsmet gitti kısmet.”  


Ben önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçimde CHP zihniyetinin geri gelmemesi için seçimde  Erdoğan’ın kazanmasını istiyorum. Özellikle büyük zulümler görmüş kitlelere, daha düne kadar kız  çocuğunu okula daha gönderemeyen Müslüman kardeşime; bilhassa CHP döneminde katliamlar  geçirmiş Kürt kardeşlerime sesleniyorum: Bu zihniyetin bir daha iktidar olmaması için Erdoğan’a destek  olmalarını istiyorum. Unutmayın, Kürt sorununu çözse çözse bir tek Erdoğan çözer. Halkımızın tercihine  elbette ki saygı duyar. Şimdiden seçimin ülkemiz adına hayırlar getirmesini, hayırla sonuçlanmasını  diliyorum. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber