Ercan Ulutaş
Köşe Yazarı
Ercan Ulutaş
 

Huda Hafiz Ser-Ça VAN

Her yıl sınır komşumuz İran'dan ilimize yüzbinlerce misafir gelirken, bu rakam Mart ayı ve Nevruz zamanında tavan yapmaktadır.   İşte bugünlerde 15 Mart 5 Nisan tarihlerinde yirmi gün sürecek Alışveriş Festivali Van Shoping fest için tahmini 200 bin İranlı misafir beklenmektedir.   Bu süreçte gelecek yerli ve yabancı turistler Van'a yine renk katacak.   Valilik başta olmak üzere, belediyeler, VANTSO, Üniversite ve esnafların birlikte hareket ettiği, Van için ekonomik faydalarından ziyade, kentin turizm değeri ve sosyo kültürü bakımından parayla pulla ölçülemeyecek bir öneme sahip bu festivalin faydalarından gereği gibi yararlanmak gerekir.   VEDAŞ'ın ışıklandırma işini layıkıyla üstlenmesi sonucu her taraf ışıl ışıl.   Havai fişeklerin aralıksız patlatılarak aydınlattığı Van semaları yıldızlarla renk cümbüşü sunarken, caddelerin özellikle geceleri bir gelin gibi süslenmesi insanı Van' a yeniden hayran bırakıyor.   İnsanlar, bugünlerde gecenin geç vakitlerine kadar aileleri ile birlikte huzur ve güven içinde alışverişlerini yapabilmekte ve zamanı gönüllerince değerlendirmektedir.   Özellikle İranlı misafirlerin kendilerini daha rahat hissetmeleri için onlar için çeşitli etkinlikler ve eğlenceler tertip edilmektedir.   Esnaflar bu festival için indirimli kampanyalar düzenlemekte, çekilişle hediyeler vermektedirler.   Bilet satış acenteleri güzergah üzeri bilet temininde zorlanmakta, otellerin tümü yüzde 100' ün üzerinde hizmet vermektedirler.   Biz de baharı ve Nevruz tatilini ilimizde geçirmek için tercihlerini Van'dan yana kullanan misafirlerimizi hoş geldiniz diyoruz, hûda hafiz SerçaVAN...     Ercan Ulutaş
Ekleme Tarihi: 16 Mart 2024 - Cumartesi

Huda Hafiz Ser-Ça VAN

Her yıl sınır komşumuz İran'dan ilimize yüzbinlerce misafir gelirken, bu rakam Mart ayı ve Nevruz zamanında tavan yapmaktadır.

 

İşte bugünlerde 15 Mart 5 Nisan tarihlerinde yirmi gün sürecek Alışveriş Festivali Van Shoping fest için tahmini 200 bin İranlı misafir beklenmektedir.

 

Bu süreçte gelecek yerli ve yabancı turistler Van'a yine renk katacak.

 

Valilik başta olmak üzere, belediyeler, VANTSO, Üniversite ve esnafların birlikte hareket ettiği, Van için ekonomik faydalarından ziyade, kentin turizm değeri ve sosyo kültürü bakımından parayla pulla ölçülemeyecek bir öneme sahip bu festivalin faydalarından gereği gibi yararlanmak gerekir.

 

VEDAŞ'ın ışıklandırma işini layıkıyla üstlenmesi sonucu her taraf ışıl ışıl.

 

Havai fişeklerin aralıksız patlatılarak aydınlattığı Van semaları yıldızlarla renk cümbüşü sunarken, caddelerin özellikle geceleri bir gelin gibi süslenmesi insanı Van' a yeniden hayran bırakıyor.

 

İnsanlar, bugünlerde gecenin geç vakitlerine kadar aileleri ile birlikte huzur ve güven içinde alışverişlerini yapabilmekte ve zamanı gönüllerince değerlendirmektedir.

 

Özellikle İranlı misafirlerin kendilerini daha rahat hissetmeleri için onlar için çeşitli etkinlikler ve eğlenceler tertip edilmektedir.

 

Esnaflar bu festival için indirimli kampanyalar düzenlemekte, çekilişle hediyeler vermektedirler.

 

Bilet satış acenteleri güzergah üzeri bilet temininde zorlanmakta, otellerin tümü yüzde 100' ün üzerinde hizmet vermektedirler.

 

Biz de baharı ve Nevruz tatilini ilimizde geçirmek için tercihlerini Van'dan yana kullanan misafirlerimizi hoş geldiniz diyoruz, hûda hafiz SerçaVAN...

 

 

Ercan Ulutaş

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber