Ercan Ulutaş
Köşe Yazarı
Ercan Ulutaş
 

CHP HANGİ YÜZLE VAN'DA

CHP durduk yerde bu kadar belediye başkanını Van'da neden toplar? Acaba bir yerlere mesaj mı verilmek isteniyor? Hayırdır ne iş?    Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Tanju Özcan ve diğerleri. Üstelik üç gün sürecek olan programın son günü 29  Mayıs;  yani İstanbul'un Fethinin yıl dönümünde Ekrem İmamoğlu İstanbul yerine Van'da olacak. Kaldı ki İstanbulluların halı pür melal ortadadır o da başlı başına ayrı bir konu. Yani neresinden bakacak olursak olalım bir garip silsileler yumağı. Van'da toplanacak CHP heyetinin geliş tarihi olan 27 Mayıs olması, böyle bir programın 1960 tarihinde Demokrasiye yapılan darbenin yıl dönümüne denk getirilmesi ise kafadaki soruları iyice ayyuka çıkarmış bulunmaktadır. Malumunuz 27 Mayıs 1960 tarihinde eski Başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının uydurma gerekçelerle idam edilmesinin yıl dönümünde,  CHP Heyetinin yüzlerce belediye başkanı ile Van'da ne aradıkları akla gelen ilk sorular arasında yerini almaktadır. Neden Van? Neden 27 Mayıs?  Soruları cevap beklemektedir. İnsan biraz düşününce CHP'nin Van'da yapmış olduğu bu programı pek te iyi niyetlerle yapmadığını ayan beyan görecektir.   Çünkü 27 Mayıs; bu ülkenin utanç duyduğu kara bir gündür. Bu ülkenin en büyük utancının yıl dönümüdür 27 Mayıs.   Son yüz yılın en büyük kürt katliamı bu bölgede Özalp'ta yaşandı. 33 kürt vatandaşımız uydurma gerekçelerle ( Hayvan Kaçakçılığı ) kurşuna dizildiğinde tarihler 1943'ü gösteriyordu. Mustafa Muğlalı'nın komutanlık ettiği bu katliamın yaşandığı dönem yine CHP'nin iktidar olduğu tek partili dönemini gösteriyordu. Muğlalı Olayı yada 33 Kurşun katliamında anlayacağınız yine CHP zihniyetinin imzası var. Bu halk geçmişten bugüne kadar CHP'yi   yapılan darbelere çanak tutmakla tanıdı. Öyle ki CHP; İdam ettikleri Menderes'in eşinden alay edercesine idam ipinin parasını isteyen bir zihniyettir ve bu bilgi arşiv kayıtlarında yerini almaktadır. Halkımız CHP'yi Dersim katliamıyla, Camileri ahıra çevirmekle, Kuran Kurslarını kapatmakla, Başörtüsü yasakları ile, memleketin tüm kazanımlarına, milli ve manevi değerlere kör ve sağır durmakla tanıdı. Bu milletin hiç bir derdini kendisine dert etmeyen CHP zihniyeti bilakis halkın değerlerine her zaman karşı durmuş, dertlerin bir çoğunun da müsebbibi olmuştur. CHP'nin tarihini karıştırdıkça karşımıza kan, göz yaşı ve yasaklar çıkmaktadır. İnanın saymakla bitmez. Habercilikte olmazsa olmaz sorular vardır. Olayı veya haberi doğru anlamak için. 5N,1K! Bir Gazeteci olarak bence 5N, 1K Sorularının tam zamanı.   Kim?  CHP, Ne?  247 Belediye Başkanı ile Program yapmış.   Nerede?  Van'da... Ne Zaman? 27 Mayıs'ta.. Nasıl? Basbayağı. Niçin? Vallahi biz de bilmiyoruz. Bekleyip, göreceğiz bakalım inşallah.   CHP  %1 Oy aldığı memlekette yani Van'da 247 Belediye Başkanı ile birlikte ne arıyor?   İnsan düşünmeden edemiyor. Millet ittifakının en büyük ortağı Van'a gelebilir mi elbette gelebilir ancak hangi yüzle?   Hayırdır ne iş?   Kalın sağlıcakla... Ercan Ulutaş
Ekleme Tarihi: 28 Mayıs 2022 - Cumartesi

CHP HANGİ YÜZLE VAN'DA

CHP durduk yerde bu kadar belediye başkanını Van'da neden toplar? Acaba bir yerlere mesaj mı verilmek isteniyor? Hayırdır ne iş?

 

 Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Tanju Özcan ve diğerleri. Üstelik üç gün sürecek olan programın son günü 29  Mayıs;  yani İstanbul'un Fethinin yıl dönümünde Ekrem İmamoğlu İstanbul yerine Van'da olacak. Kaldı ki İstanbulluların halı pür melal ortadadır o da başlı başına ayrı bir konu. Yani neresinden bakacak olursak olalım bir garip silsileler yumağı.

Van'da toplanacak CHP heyetinin geliş tarihi olan 27 Mayıs olması, böyle bir programın 1960 tarihinde Demokrasiye yapılan darbenin yıl dönümüne denk getirilmesi ise kafadaki soruları iyice ayyuka çıkarmış bulunmaktadır.

Malumunuz 27 Mayıs 1960 tarihinde eski Başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının uydurma gerekçelerle idam edilmesinin yıl dönümünde,  CHP Heyetinin yüzlerce belediye başkanı ile Van'da ne aradıkları akla gelen ilk sorular arasında yerini almaktadır. Neden Van? Neden 27 Mayıs?  Soruları cevap beklemektedir.

İnsan biraz düşününce CHP'nin Van'da yapmış olduğu bu programı pek te iyi niyetlerle yapmadığını ayan beyan görecektir.

 

Çünkü 27 Mayıs; bu ülkenin utanç duyduğu kara bir gündür. Bu ülkenin en büyük utancının yıl dönümüdür 27 Mayıs.

 

Son yüz yılın en büyük kürt katliamı bu bölgede Özalp'ta yaşandı. 33 kürt vatandaşımız uydurma gerekçelerle ( Hayvan Kaçakçılığı ) kurşuna dizildiğinde tarihler 1943'ü gösteriyordu. Mustafa Muğlalı'nın komutanlık ettiği bu katliamın yaşandığı dönem yine CHP'nin iktidar olduğu tek partili dönemini gösteriyordu. Muğlalı Olayı yada 33 Kurşun katliamında anlayacağınız yine CHP zihniyetinin imzası var.

Bu halk geçmişten bugüne kadar CHP'yi   yapılan darbelere çanak tutmakla tanıdı. Öyle ki CHP; İdam ettikleri Menderes'in eşinden alay edercesine idam ipinin parasını isteyen bir zihniyettir ve bu bilgi arşiv kayıtlarında yerini almaktadır. Halkımız CHP'yi Dersim katliamıyla, Camileri ahıra çevirmekle, Kuran Kurslarını kapatmakla, Başörtüsü yasakları ile, memleketin tüm kazanımlarına, milli ve manevi değerlere kör ve sağır durmakla tanıdı. Bu milletin hiç bir derdini kendisine dert etmeyen CHP zihniyeti bilakis halkın değerlerine her zaman karşı durmuş, dertlerin bir çoğunun da müsebbibi olmuştur. CHP'nin tarihini karıştırdıkça karşımıza kan, göz yaşı ve yasaklar çıkmaktadır. İnanın saymakla bitmez.

Habercilikte olmazsa olmaz sorular vardır. Olayı veya haberi doğru anlamak için. 5N,1K!

Bir Gazeteci olarak bence 5N, 1K Sorularının tam zamanı. 

 Kim?  CHP,

Ne?  247 Belediye Başkanı ile Program yapmış. 

 Nerede?  Van'da...

Ne Zaman? 27 Mayıs'ta..

Nasıl? Basbayağı.

Niçin? Vallahi biz de bilmiyoruz. Bekleyip, göreceğiz bakalım inşallah.

 

CHP  %1 Oy aldığı memlekette yani Van'da 247 Belediye Başkanı ile birlikte ne arıyor?  

İnsan düşünmeden edemiyor. Millet ittifakının en büyük ortağı Van'a gelebilir mi elbette gelebilir ancak hangi yüzle? 

 Hayırdır ne iş?

 

Kalın sağlıcakla...

Ercan Ulutaş

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber