VEAH Tandır Yanıkları Önlemek Projeleri Geliştiriyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.01.2021 - 13:46, Güncelleme: 01.01.2021 - 13:46
 

VEAH Tandır Yanıkları Önlemek Projeleri Geliştiriyor

VEAH’ın Tandır Yanıklarını Önlemek İçin Hazırlamış Olduğu Projenin Çalışmaları aralıksız devam ediyor Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ezelden beri insanların ölümüne veya yaralanmasına neden olan tandır yanıklarını önlemek için hazırlamış olduğu projenin çalışmaları köy,köy mezra,mezra devam ediyor. Van Devlet Hastanesi bünyesinde 2007 yılında kurulan ve 2011 yılında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine taşınan yanık merkezi, Doğu Anadolu Bölgesinin yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bir kısmına hitap ediyor. Birçok insanın ölümüne ve sakat kalmasına sebep olan tandırlardan kaynaklı yanıklarının  ciddi artış gösterdiği ilimiz ilçelerinde VEAH Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr.Sebahattin ÇELİK Yönetimindeki bir komisyon ekibi oluşturarak Bahçesaray ,Çatak,Gürpınar,Gevaş,Saray,Muradiye,Erciş, Edremit,Çaldıran, ve köylerindeki araştırmaları ve çalışmaları devam ediyor. Van'ın tüm köylerde anketler yapılarak, Muhtarlar başkanlığında kurulan komisyonlardan gerekli bilgiler alınıyor. Öncelikle Tandır sayılarının belirleneceği, bunların kaçının yerde, kaçının duvarda gömülü olduğuna bakılarak sınıflandırmalar yapılarak kamuoyuyla paylaşılacağı söylendi.

VEAH’ın Tandır Yanıklarını Önlemek İçin Hazırlamış Olduğu Projenin Çalışmaları aralıksız devam ediyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ezelden beri insanların ölümüne veya yaralanmasına neden olan tandır yanıklarını önlemek için hazırlamış olduğu projenin çalışmaları köy,köy mezra,mezra devam ediyor.
Van Devlet Hastanesi bünyesinde 2007 yılında kurulan ve 2011 yılında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine taşınan yanık merkezi, Doğu Anadolu Bölgesinin yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bir kısmına hitap ediyor. Birçok insanın ölümüne ve sakat kalmasına sebep olan tandırlardan kaynaklı yanıklarının  ciddi artış gösterdiği ilimiz ilçelerinde VEAH Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr.Sebahattin ÇELİK Yönetimindeki bir komisyon ekibi oluşturarak Bahçesaray ,Çatak,Gürpınar,Gevaş,Saray,Muradiye,Erciş, Edremit,Çaldıran, ve köylerindeki araştırmaları ve çalışmaları devam ediyor.
Van'ın tüm köylerde anketler yapılarak, Muhtarlar başkanlığında kurulan komisyonlardan gerekli bilgiler alınıyor. Öncelikle Tandır sayılarının belirleneceği, bunların kaçının yerde, kaçının duvarda gömülü olduğuna bakılarak sınıflandırmalar yapılarak kamuoyuyla paylaşılacağı söylendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber