Vanlı İş İnsanı Yakut, Konuşan Eller Kafe'ye hayırlı olsun ziyareti

Yaşam 05.06.2021 - 15:06, Güncelleme: 05.06.2021 - 15:06
 

Vanlı İş İnsanı Yakut, Konuşan Eller Kafe'ye hayırlı olsun ziyareti

Vanlı İş İnsanı Mustafa Yakut, Van'ın ilk işitme engelli kafesi olan 'Konuşan Eller Kafe'ye ziyarette bulunarak, işitme engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

İş İnsanı Mustafa Yakut, geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Van'ın ilk ve tek işitme engellilere özel kafesi 'konuşan eller kafe'ye ziyarette bulunarak, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.  İşitme Engelli bireyler için oluşturulan işletmede incelemelerde bulunan Yakut, işletme sahibi Mahmutan Kaya'dan bilgiler aldı. Yakut, Van'da bir ilki gerçekleştirerek hizmete açılan Konuşan Eller Kafe'nin Van'da ki vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Ziyarette konuşan İş İnsanı Yakut, “Böylesi anlamlı bir işletmeyi Van'a kazandıran işletme sahiplerine  çok teşekkür ediyorum. İşitme engelli vatandaşlarımız için pozitif bir ayrımcılık yaşayacakları buna benzer alanların çoğalmasını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı. Devletin son zamanlarda engelli bireyler için atmış olduğu adımlarla eskiye nazaran pozitif ayrımcılık yaşadıklarını ifade eden Yakut, “Engelli bireyler, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçleriyle çalışırken toplumun da kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi yürütmesi gerekmektedir. Engelli bireylerin farklı özelliklerinin olması, onların eksik ya da kusurlu olarak kabul edilmesini ve sosyal hayattan soyutlanmış olmasını gerektirmemektir. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları da ülkemiz adına büyük bir kazanımdır. İşitme engelli vatandaşlarımızın artık; 'Güneş doğup, batarken ses çıkarıyor mu?' hissini zihinlerinde kaldırılacağı dönemdeyiz. Van'ımıza hayırlı uğurlu olsun"diye konuştu. İKRA HABER: FURKAN BAYRAM
Vanlı İş İnsanı Mustafa Yakut, Van'ın ilk işitme engelli kafesi olan 'Konuşan Eller Kafe'ye ziyarette bulunarak, işitme engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

İş İnsanı Mustafa Yakut, geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Van'ın ilk ve tek işitme engellilere özel kafesi 'konuşan eller kafe'ye ziyarette bulunarak, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 İşitme Engelli bireyler için oluşturulan işletmede incelemelerde bulunan Yakut, işletme sahibi Mahmutan Kaya'dan bilgiler aldı. Yakut, Van'da bir ilki gerçekleştirerek hizmete açılan Konuşan Eller Kafe'nin Van'da ki vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Ziyarette konuşan İş İnsanı Yakut, “Böylesi anlamlı bir işletmeyi Van'a kazandıran işletme sahiplerine  çok teşekkür ediyorum. İşitme engelli vatandaşlarımız için pozitif bir ayrımcılık yaşayacakları buna benzer alanların çoğalmasını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Devletin son zamanlarda engelli bireyler için atmış olduğu adımlarla eskiye nazaran pozitif ayrımcılık yaşadıklarını ifade eden Yakut, “Engelli bireyler, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçleriyle çalışırken toplumun da kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi yürütmesi gerekmektedir. Engelli bireylerin farklı özelliklerinin olması, onların eksik ya da kusurlu olarak kabul edilmesini ve sosyal hayattan soyutlanmış olmasını gerektirmemektir. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları da ülkemiz adına büyük bir kazanımdır. İşitme engelli vatandaşlarımızın artık; 'Güneş doğup, batarken ses çıkarıyor mu?' hissini zihinlerinde kaldırılacağı dönemdeyiz. Van'ımıza hayırlı uğurlu olsun"diye konuştu.

İKRA HABER: FURKAN BAYRAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber