Van'da Parkomat Uygulaması Hukuka Aykırı Bulundu

Gündem 04.07.2021 - 16:03, Güncelleme: 04.07.2021 - 16:03
 

Van'da Parkomat Uygulaması Hukuka Aykırı Bulundu

Birçok kesimin kesimin büyük tepkisine neden olan parkomat uygulaması Erzurum Bölge İdare Mahkemesi, Van Büyükşehir Belediyesi'nin Parkomat uygulamasını hukuka uygun bulmayarak, iptal etti

  Daha öncede Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu'nun gündeme taşıdığı parkomat uygulaması Erzurum Bölge İdare Mahkemesi tarafından halka müjdeli haber çıktı. Van Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında başlattığı Yol Üstü Otopark Sistemi (Parkomat) uygulaması, geçen 5 yıl içerisinde genişleyerek cadde ve sokaklara yayıldı. İlk başlatıldığında bazı ara cadde ve sokaklarda uygulanan ücretli otopark uygulaması, geçen aylarda yapılan ihaleyle kent merkezinin her yerinde uygulanmaya başlandı. Kentin 922 araçlık park kapasitesi bin 570’e çıkarılarak, birçok yeni cadde ve sokak bu kapsama alındı. Van Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Hamza Çiftçi, Parkomat uygulaması nedeniyle kendisine kesilen park ücreti ve belediyenin almış olduğu kararın iptali için açtığı davayı kazandı.  YEREL MAHKEME: KAMU YARARI  Kendisine kesilen park ücreti ve belediyenin almış olduğu kararın iptali için Van İdare Mahkemesi’ne dava açan Çiftçi’nin başvurusu, Van 2’nci İdare Mahkemesi tarafından “Kamu yararı olduğu” gerekçesiyle reddedildi. Mahkeme kararında, “Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu’nun uygulanan Parkomat sisteminin trafik düzenini ve kamu yararını sağlama amacına yönelik olarak tesis edildiği, ayrıca yüklenici şirketle Van Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan sözleşme gereğince yol kenarı park sisteminin bulunduğu cadde ve sokaklarda konut sahibi olanlar ile iş yeri sahipleri için de özel düzenlemelere yer verildiği anlaşıldığından, dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır” görüşüne yer verdi.   Van'da parkomat kararına ilişkin konuşan Başkan Uğurlu" Tüketiciler Birliği olarak biz bunu daha çeşitli platformlarda defaatle dile getirdih. Söylemlerimizde kimse hukuka aykırı iş yapamaz demiştik. Kimse kanunlardan üstün değil demiştik. O gün bu açıklamalarımızda bizlere cephe alanlar şimdi neden sesleri çıkmıyor. Hiçbir zaman haklarımızı savunmaktan geri kalmayacağız" dedi. Gazeteaktuel
Birçok kesimin kesimin büyük tepkisine neden olan parkomat uygulaması Erzurum Bölge İdare Mahkemesi, Van Büyükşehir Belediyesi'nin Parkomat uygulamasını hukuka uygun bulmayarak, iptal etti

 

Daha öncede Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu'nun gündeme taşıdığı parkomat uygulaması Erzurum Bölge İdare Mahkemesi tarafından halka müjdeli haber çıktı.
Van Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında başlattığı Yol Üstü Otopark Sistemi (Parkomat) uygulaması, geçen 5 yıl içerisinde genişleyerek cadde ve sokaklara yayıldı. İlk başlatıldığında bazı ara cadde ve sokaklarda uygulanan ücretli otopark uygulaması, geçen aylarda yapılan ihaleyle kent merkezinin her yerinde uygulanmaya başlandı. Kentin 922 araçlık park kapasitesi bin 570’e çıkarılarak, birçok yeni cadde ve sokak bu kapsama alındı. Van Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Hamza Çiftçi, Parkomat uygulaması nedeniyle kendisine kesilen park ücreti ve belediyenin almış olduğu kararın iptali için açtığı davayı kazandı. 

YEREL MAHKEME: KAMU YARARI  Kendisine kesilen park ücreti ve belediyenin almış olduğu kararın iptali için Van İdare Mahkemesi’ne dava açan Çiftçi’nin başvurusu, Van 2’nci İdare Mahkemesi tarafından “Kamu yararı olduğu” gerekçesiyle reddedildi. Mahkeme kararında, “Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu’nun uygulanan Parkomat sisteminin trafik düzenini ve kamu yararını sağlama amacına yönelik olarak tesis edildiği, ayrıca yüklenici şirketle Van Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan sözleşme gereğince yol kenarı park sisteminin bulunduğu cadde ve sokaklarda konut sahibi olanlar ile iş yeri sahipleri için de özel düzenlemelere yer verildiği anlaşıldığından, dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır” görüşüne yer verdi.  
Van'da parkomat kararına ilişkin konuşan Başkan Uğurlu" Tüketiciler Birliği olarak biz bunu daha çeşitli platformlarda defaatle dile getirdih. Söylemlerimizde kimse hukuka aykırı iş yapamaz demiştik. Kimse kanunlardan üstün değil demiştik. O gün bu açıklamalarımızda bizlere cephe alanlar şimdi neden sesleri çıkmıyor. Hiçbir zaman haklarımızı savunmaktan geri kalmayacağız" dedi.

Gazeteaktuel

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber