VAN ESOB Başkanı Berge: “Kapıköy’ün açılması Van için hayati önemdedir.”

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.01.2021 - 10:48, Güncelleme: 13.01.2021 - 10:48
 

VAN ESOB Başkanı Berge: “Kapıköy’ün açılması Van için hayati önemdedir.”

Van Turizm Konseyi Bileşenleri Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge’yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Berge, pandemiden önce yılda yaklaşık yarım milyon İranlı turistin Van’a yaklaşık 526 milyon TL katkı sağladığını hatırlattı. Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması gerektiğini söyleyen Berge, bunun için başta Van Valisi Mehmet Emin Bilmez olmak üzere şehrin tüm dinamiklerinin çaba sarf ettiğini vurguladı. Sayın valimiz gayret gösteriyor Kapıköy’ün açılması için Vali Bilmez’in Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduğunu hatırlatan başkan Berge, “Başta Sayın valimiz, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları olarak Kapıköy’ün açılması için yoğun bir çalışma yürüttük. Şehrimizde Kapıköy ile ilgili bir gündem oluşturduk. Elbirliğiyle kapının açılması için gayret göstermeye devam edeceğiz.” Van ekonomisinin canlanması için Kapıköy açılmalı “İran olmazsa olmazımızdır” diyen VAN ESOB Başkanı Berge, “Van ekonomisinin canlanması için kapımız mutlaka açılmalıdır. Başta esnaf ve sanatkarımız olmak üzere, tüccar ve tüm kesimlerin gözü Kapıköy’dedir. Van Turizm Komisyonu: Sayın valimize teşekkür ediyoruz Vali Mehmet Emin Bilmez’in Ankara'da çalışma yürüttüğünü belirten Van Turizm Konseyi Bileşenleri, “Sayın Valimiz, Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması için Van'a gelen İran heyetlerine de gereken bilgilendirmeleri yapmıştır. Sayın valimize yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyoruz ve gösterdiği gayretlerin sonuç alacağına inanıyoruz.” görüşlerine yer verdi. Van Turizm Komisyonu olarak sayın valimizin yanındayız Konsey, “Sayın valimizin turizm konusundaki yenilikçi fikirlerini destekliyoruz. Sayın valimiz tüm görüşmelerimizde yer aldı. Van için hayati önemde olan Kapıköy Sınır Kapısı'ının açılması esnafımız için elzemdir.” ifadelerini kullandı.

Van Turizm Konseyi Bileşenleri Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge’yi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Berge, pandemiden önce yılda yaklaşık yarım milyon İranlı turistin Van’a yaklaşık 526 milyon TL katkı sağladığını hatırlattı. Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması gerektiğini söyleyen Berge, bunun için başta Van Valisi Mehmet Emin Bilmez olmak üzere şehrin tüm dinamiklerinin çaba sarf ettiğini vurguladı.

Sayın valimiz gayret gösteriyor

Kapıköy’ün açılması için Vali Bilmez’in Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduğunu hatırlatan başkan Berge, “Başta Sayın valimiz, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları olarak Kapıköy’ün açılması için yoğun bir çalışma yürüttük. Şehrimizde Kapıköy ile ilgili bir gündem oluşturduk. Elbirliğiyle kapının açılması için gayret göstermeye devam edeceğiz.”

Van ekonomisinin canlanması için Kapıköy açılmalı

“İran olmazsa olmazımızdır” diyen VAN ESOB Başkanı Berge, “Van ekonomisinin canlanması için kapımız mutlaka açılmalıdır. Başta esnaf ve sanatkarımız olmak üzere, tüccar ve tüm kesimlerin gözü Kapıköy’dedir.

Van Turizm Komisyonu: Sayın valimize teşekkür ediyoruz

Vali Mehmet Emin Bilmez’in Ankara'da çalışma yürüttüğünü belirten Van Turizm Konseyi Bileşenleri, “Sayın Valimiz, Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması için Van'a gelen İran heyetlerine de gereken bilgilendirmeleri yapmıştır. Sayın valimize yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyoruz ve gösterdiği gayretlerin sonuç alacağına inanıyoruz.” görüşlerine yer verdi.

Van Turizm Komisyonu olarak sayın valimizin yanındayız

Konsey, “Sayın valimizin turizm konusundaki yenilikçi fikirlerini destekliyoruz. Sayın valimiz tüm görüşmelerimizde yer aldı. Van için hayati önemde olan Kapıköy Sınır Kapısı'ının açılması esnafımız için elzemdir.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber