ÜRETEN FEDAKAR KADINLAR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2021 - 22:20, Güncelleme: 07.03.2021 - 22:20
 

ÜRETEN FEDAKAR KADINLAR

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü.. Kadınlar, kadınlarımız annemiz, eşimiz, bacımız… Varlığımızı borçlu olduklarımız, fedakar, cefakar kadınlarımız. Bunlardan ikisi de Van'da. Berfin Bahçeci ve yengesi Ayşe Bahçeci… Kendilerine " TIĞ'IN SULTANLARI" adını vererek bir parça ipi bile değerlendirerek diğer tüm kadınlara bu noktada örnek oluyorlar. Onlar asla boş durmuyor. Pandemide bile çalışmaya, üretmeye devam ediyorlar. Ne bir atölyeleri, ne de bir dükkanları var. Yaşadıkları evde kıt kanat imkanlarla el emeği, göz nuru organik bebek ve Van'ın simgesi olan Van Kedisi, Van Canavarı gibi pek çok ürün üretiyor ve fuarlarda boy gösteriyorlar.. Berfin ve Ayşe Bahçeci evde klasik ev işleri haricinde artan vakitlerini dinlenmek yerine organik bebek yaparak, üretime destek olarak değerlendiriyor. Yaklaşık üç yıldır organik bebek yapıyorlar. El emeği göz nuru bebekleri fuarlarda satıyorlar. Ayrıca internet üzerinden de satış yapıyorlar. Bir bebeğin yapımı yaklaşık 4-5 gün sürüyor. Bebeklerin fiyatı 100-150 TL arasında değişiyor. Sizler için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kendilerine söz vermezsek son derece büyük haksızlık olur düşüncesiyle onları keyifle dinledik. Gazetemize konuşan üreten kadınlar; " Berfin Bahçeci: Çocukken bebekleri çok seviyordum, şimdi de seviyorum. Şimdi organik ve sağlıklı iplerle tasarladığımız oyuncaklar ile hem çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum hem de aile bütçesine katkı sunuyorum. Tabi bunları can yoldaşım ve aynı zamanda iş ortağım Ayşe Bahçeci ile yapıyorum.Çocuklar mutlu olunca biz daha çok mutlu oluyoruz. Bebeklerimiz son derece sağlıklıdır. Özellikle bu pandemi sürecinde çocuklarımızı, plastik bebekler yerine doğal iplerden yaptığımız bebekler ile oynayabilirler. Aileler de gönül rahatlığıyla bizlerden sipariş verebilirler. Üreten kadınlardanAyşe Bahçeci ise " Uzun uğraşlar sonucu bebekleri yapıyoruz. Büyük bir emek vererek güzelim bebekleri üretiyoruz. Bazı çizgi film karakterlerini de Anadolu değerlerinden olan bebekleri de yapıyoruz. Bizim binbir zahmet ile yaptığımız oyuncaklar ve ürünleri halkımız tercih ederlerse hem kendi çocukları için doğru karar verirler hem de bizi yeni ürünler yapmaya teşvik ederler. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü bir kez daha tebrik ederim. Dilerim toplum olarak kadınlarımızın değerini daha iyi biliriz ve onların hayata daha sıkı sarılması için el birliği ile onlara destek oluruz" diye konuştu. Haber Röportaj Ercan Ulutaş

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü..

Kadınlar, kadınlarımız annemiz, eşimiz, bacımız…

Varlığımızı borçlu olduklarımız, fedakar, cefakar kadınlarımız.

Bunlardan ikisi de Van'da. Berfin Bahçeci ve yengesi Ayşe Bahçeci…

Kendilerine " TIĞ'IN SULTANLARI" adını vererek bir parça ipi bile değerlendirerek diğer tüm kadınlara bu noktada örnek oluyorlar.

Onlar asla boş durmuyor. Pandemide bile çalışmaya, üretmeye devam ediyorlar.

Ne bir atölyeleri, ne de bir dükkanları var. Yaşadıkları evde kıt kanat imkanlarla el emeği, göz nuru organik bebek ve Van'ın simgesi olan Van Kedisi, Van Canavarı gibi pek çok ürün üretiyor ve fuarlarda boy gösteriyorlar..

Berfin ve Ayşe Bahçeci evde klasik ev işleri haricinde artan vakitlerini dinlenmek yerine organik bebek yaparak, üretime destek olarak değerlendiriyor.

Yaklaşık üç yıldır organik bebek yapıyorlar.

El emeği göz nuru bebekleri fuarlarda satıyorlar. Ayrıca internet üzerinden de satış yapıyorlar. Bir bebeğin yapımı yaklaşık 4-5 gün sürüyor. Bebeklerin fiyatı 100-150 TL arasında değişiyor.

Sizler için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kendilerine söz vermezsek son derece büyük haksızlık olur düşüncesiyle onları keyifle dinledik.

Gazetemize konuşan üreten kadınlar;

" Berfin Bahçeci: Çocukken bebekleri çok seviyordum, şimdi de seviyorum. Şimdi organik ve sağlıklı iplerle tasarladığımız oyuncaklar ile hem çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum hem de aile bütçesine katkı sunuyorum. Tabi bunları can yoldaşım ve aynı zamanda iş ortağım Ayşe Bahçeci ile yapıyorum.
Çocuklar mutlu olunca biz daha çok mutlu oluyoruz. Bebeklerimiz son derece sağlıklıdır. Özellikle bu pandemi sürecinde çocuklarımızı, plastik bebekler yerine doğal iplerden yaptığımız bebekler ile oynayabilirler. Aileler de gönül rahatlığıyla bizlerden sipariş verebilirler.

Üreten kadınlardan
Ayşe Bahçeci ise " Uzun uğraşlar sonucu bebekleri yapıyoruz. Büyük bir emek vererek güzelim bebekleri üretiyoruz. Bazı çizgi film karakterlerini de Anadolu değerlerinden olan bebekleri de yapıyoruz. Bizim binbir zahmet ile yaptığımız oyuncaklar ve ürünleri halkımız tercih ederlerse hem kendi çocukları için doğru karar verirler hem de bizi yeni ürünler yapmaya teşvik ederler. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü bir kez daha tebrik ederim. Dilerim toplum olarak kadınlarımızın değerini daha iyi biliriz ve onların hayata daha sıkı sarılması için el birliği ile onlara destek oluruz" diye konuştu.

Haber Röportaj Ercan Ulutaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber