Tuşba Belediyesi'nden çocuklara tiyatro sürprizi

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2021 - 15:04, Güncelleme: 15.06.2021 - 15:04
 

Tuşba Belediyesi'nden çocuklara tiyatro sürprizi

Tuşba Belediyesi, açtığı ‘Yaz Spor Okulu’na katılan çocukları tiyatro ile buluşturdu.

Tuşba Belediyesi, Devlet Tiyatroları Van Tiyatro Müdürlüğü’nün bu yıl 8-15 Haziran tarihleri arasında düzenlediği ‘18. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ kapsamında 50 çocuğu tiyatroya götürdü. Yaklaşık 1,5 yıla aşkın süredir yaşanan Koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı zamanın büyük bir bölümünü evlerinde geçiren çocuklar, 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci ile birlikte tekrar okulları ve arkadaşlarıyla bir araya gelmenin heyecan ve mutluluğunu açık hava tiyatrosuna giderek yaşadılar.  Kalecik Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait Şehit Soner İdil Spor Kompleksi’nde açılan ‘Yaz Spor Okulu’na katılan 9-12 yaş grubu çocuklar, tiyatro alanına gelişlerinde görevliler tarafından ateşleri ölçüldü. El dezenfektanı tutulan çocuklardan maskesi olmayanlara da maske dağıtıldı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak alanda oturtulan çocuklar, uzun bir aradan sonra tiyatro ile buluşmanın keyfini yaşadılar.  Devlet Tiyatroları oyuncuları tarafından sahnelenen tiyatro oyunu ile stres atan çocuklar, bir hayli sevinçli oldukları gözlenirken, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a teşekkür ettiler.
Tuşba Belediyesi, açtığı ‘Yaz Spor Okulu’na katılan çocukları tiyatro ile buluşturdu.

Tuşba Belediyesi, Devlet Tiyatroları Van Tiyatro Müdürlüğü’nün bu yıl 8-15 Haziran tarihleri arasında düzenlediği ‘18. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ kapsamında 50 çocuğu tiyatroya götürdü. Yaklaşık 1,5 yıla aşkın süredir yaşanan Koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı zamanın büyük bir bölümünü evlerinde geçiren çocuklar, 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci ile birlikte tekrar okulları ve arkadaşlarıyla bir araya gelmenin heyecan ve mutluluğunu açık hava tiyatrosuna giderek yaşadılar. 

Kalecik Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait Şehit Soner İdil Spor Kompleksi’nde açılan ‘Yaz Spor Okulu’na katılan 9-12 yaş grubu çocuklar, tiyatro alanına gelişlerinde görevliler tarafından ateşleri ölçüldü. El dezenfektanı tutulan çocuklardan maskesi olmayanlara da maske dağıtıldı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak alanda oturtulan çocuklar, uzun bir aradan sonra tiyatro ile buluşmanın keyfini yaşadılar. 

Devlet Tiyatroları oyuncuları tarafından sahnelenen tiyatro oyunu ile stres atan çocuklar, bir hayli sevinçli oldukları gözlenirken, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a teşekkür ettiler.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber