Tuşba Belediyesi'nden Bölge Hayvancılığına Model Proje

Ekonomi 14.04.2022 - 15:51, Güncelleme: 14.04.2022 - 15:51
 

Tuşba Belediyesi'nden Bölge Hayvancılığına Model Proje

Hayata geçirdiği örnek projelerle ve Türkiye çapında almış olduğu ödüllerle dikkat çeken Tuşba Belediyesi; bölge hayvancılığına büyük katkı sunacak örnek bir proje daha hayata geçiriyor.

  Tuşba Belediyesi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın, 2022 Yatırım Programı’nda yer alan ‘Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Programı’ kapsamında sunduğu ‘Tuşba’da Meralarda Sundurma Yapımı Projesi’ desteklenmeye hak kazandı.     DAP Başkanlığı’nın 2022 Yılı Yatırım Programına 763 adet proje başvurusu yapılmış olup 121 proje desteklenmeye hak kazanmıştır. 120 milyon TL’lik bütçeli hibe programına sunulan ‘Tuşba’da Meralarda Sundurma Yapımı Projesi’ kapsamında toplam bir milyon 334 bin TL ile ilçede bulunan 5 kırsal mahallede sundurma projesi hayata geçirilecektir.   Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Handil Başkanlığı’ndaki proje ekibini kabul eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, hazırladıkları projelerin takdir edilmesi ve ödüle layık görülmesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi. Göreve geldiğinden bu yana toplumun her kesimine hitap edecek projeler geliştirme gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Akman, “Bizim için en büyük ödül halkımızın gözündeki mutluluğu görmektir. Biz halkımızın talep ve ihtiyaçlarına yanıt verecek projeler hayata geçirirken, bu denli takdir ediliyor olması benim ve çalışma arkadaşlarımın motivasyonunu ve çalışma azmini artırmaktadır’’ dedi.    Tuşbalılara layık olabilme yolunda birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde; seçim öncesinde vaat ettikleri projeleri bir bir hayata geçirirken, daha fazlası için de gayret göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Akman, “Belediyemize desteklerinden ötürü DAP Başkanı Sayın Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e ve personeline teşekkürlerimi arz ederken, bu projemizin başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm proje ekibimizi tebrik eder, projemizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.
Hayata geçirdiği örnek projelerle ve Türkiye çapında almış olduğu ödüllerle dikkat çeken Tuşba Belediyesi; bölge hayvancılığına büyük katkı sunacak örnek bir proje daha hayata geçiriyor.

 

Tuşba Belediyesi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın, 2022 Yatırım Programı’nda yer alan ‘ Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Programı’ kapsamında sunduğu ‘Tuşba’da Meralarda Sundurma Yapımı Projesi’ desteklenmeye hak kazandı. 

 


 DAP Başkanlığı’nın 2022 Yılı Yatırım Programına 763 adet proje başvurusu yapılmış olup 121 proje desteklenmeye hak kazanmıştır. 120 milyon TL’lik bütçeli hibe programına sunulan ‘Tuşba’da Meralarda Sundurma Yapımı Projesi’ kapsamında toplam bir milyon 334 bin TL ile ilçede bulunan 5 kırsal mahallede sundurma projesi hayata geçirilecektir.

 


Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Handil Başkanlığı’ndaki proje ekibini kabul eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, hazırladıkları projelerin takdir edilmesi ve ödüle layık görülmesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi. Göreve geldiğinden bu yana toplumun her kesimine hitap edecek projeler geliştirme gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Akman, “Bizim için en büyük ödül halkımızın gözündeki mutluluğu görmektir. Biz halkımızın talep ve ihtiyaçlarına yanıt verecek projeler hayata geçirirken, bu denli takdir ediliyor olması benim ve çalışma arkadaşlarımın motivasyonunu ve çalışma azmini artırmaktadır’’ dedi. 

 

Tuşbalılara layık olabilme yolunda birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde; seçim öncesinde vaat ettikleri projeleri bir bir hayata geçirirken, daha fazlası için de gayret göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Akman, “Belediyemize desteklerinden ötürü DAP Başkanı Sayın Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e ve personeline teşekkürlerimi arz ederken, bu projemizin başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm proje ekibimizi tebrik eder, projemizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber