TUŞBA BELEDİYESİNDEN ‘BAHAR TEMİZLİĞİ’

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.03.2021 - 10:48, Güncelleme: 13.04.2021 - 16:17
 

TUŞBA BELEDİYESİNDEN ‘BAHAR TEMİZLİĞİ’

Tuşba Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte İskele sahili başta olmak üzere ilçe genelinde temizlik seferberliği başlattı.

VAN GÖLÜ SAHİLİNDE GÜNÜBİRLİK TEMİZLİK YAPACAK PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ İlçenin birçok noktasında aynı anda temizlik çalışması başlatan Tuşba Belediyesi ekipleri, Van Gölü sahiline rastgele atılan tonlarca çöp topladı. Van’ın adeta can damarı sayılan Van Gölü’nün, kıyısındaki kirliliği önlemek için ekiplerin canla başla çalıştığını dile getiren Başkan Akman, insan yoğunluğundan kaynaklı en fazla kirlenen İskele sahilini temiz tutma için günü birlik temizlik yapacak personel görevlendirdiklerini kaydetti. BAŞKAN AKMAN, ‘İLÇE GENELİNDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK’ Van Gölü sahilinin yanı sıra ilçe genelinde adeta bir temizlik seferberliği başlattıklarını kaydeden Başkan Akman, rutin işlerinin yanı sıra bir yanda uzun geçen kış mevsiminden kaynaklı cadde, meydan ve yollarda oluşan tahribatları onarırken, bir yandan da çöp toplama, süpürme ve yıkama çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Ekiplerin, her gün belirlenen plan dahilinde ilçedeki yerleşim birimlerindeki ana cadde, yol ve meydanları tazyikli su ile yıkadıklarını anlatan Başkan Akman, “Ekiplerimiz, uzun geçen kış mevsiminden kaynaklı yol kenarları ile kaldırımlarda biriken atıkları tazyikli su ile yıkayarak temizliyor. ‘Daha Temiz Bir Tuşba’ sloganı ile başlattığımız bu çalışmamız tek bir cadde ve sokağımız kalmayana kadar devam edecek” ifadelerini kullandı. BAŞKAN AKMAN, ‘VATANDAŞLARIMIZADAN DESTEK BEKLİYORUZ’ Çöplerin gelişi güzel etrafa atılmasının çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğunu da belirten Başkan Akman, daha yaşanabilir, temiz bir Tuşba için vatandaşları kendilerine destek vermeye davet etti. Başkan Akman, “Biz belediye olarak asli görevlerimiz arasında yer alan şehrin bakımı, yapımı, onarımı ve temizliği yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da özellikle temizlik konusunda bize destek olmalarını bekliyoruz. Çöplerini gelişi güzel bırakmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın poşetleme sistemi olan mahallelerde çöplerini poşet içinde belirlenen saatlerde ve yerlere bırakmalarını, diğer mahallelerimizde ise çöp konteynırlarına atmaları kendi sağlıkları açısından çok önemlidir. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Tuşba Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte İskele sahili başta olmak üzere ilçe genelinde temizlik seferberliği başlattı.

VAN GÖLÜ SAHİLİNDE GÜNÜBİRLİK TEMİZLİK YAPACAK PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

İlçenin birçok noktasında aynı anda temizlik çalışması başlatan Tuşba Belediyesi ekipleri, Van Gölü sahiline rastgele atılan tonlarca çöp topladı. Van’ın adeta can damarı sayılan Van Gölü’nün, kıyısındaki kirliliği önlemek için ekiplerin canla başla çalıştığını dile getiren Başkan Akman, insan yoğunluğundan kaynaklı en fazla kirlenen İskele sahilini temiz tutma için günü birlik temizlik yapacak personel görevlendirdiklerini kaydetti.

BAŞKAN AKMAN, ‘İLÇE GENELİNDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK’

Van Gölü sahilinin yanı sıra ilçe genelinde adeta bir temizlik seferberliği başlattıklarını kaydeden Başkan Akman, rutin işlerinin yanı sıra bir yanda uzun geçen kış mevsiminden kaynaklı cadde, meydan ve yollarda oluşan tahribatları onarırken, bir yandan da çöp toplama, süpürme ve yıkama çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Ekiplerin, her gün belirlenen plan dahilinde ilçedeki yerleşim birimlerindeki ana cadde, yol ve meydanları tazyikli su ile yıkadıklarını anlatan Başkan Akman, “Ekiplerimiz, uzun geçen kış mevsiminden kaynaklı yol kenarları ile kaldırımlarda biriken atıkları tazyikli su ile yıkayarak temizliyor. ‘Daha Temiz Bir Tuşba’ sloganı ile başlattığımız bu çalışmamız tek bir cadde ve sokağımız kalmayana kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AKMAN, ‘VATANDAŞLARIMIZADAN DESTEK BEKLİYORUZ’

Çöplerin gelişi güzel etrafa atılmasının çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğunu da belirten Başkan Akman, daha yaşanabilir, temiz bir Tuşba için vatandaşları kendilerine destek vermeye davet etti. Başkan Akman, “Biz belediye olarak asli görevlerimiz arasında yer alan şehrin bakımı, yapımı, onarımı ve temizliği yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da özellikle temizlik konusunda bize destek olmalarını bekliyoruz. Çöplerini gelişi güzel bırakmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın poşetleme sistemi olan mahallelerde çöplerini poşet içinde belirlenen saatlerde ve yerlere bırakmalarını, diğer mahallelerimizde ise çöp konteynırlarına atmaları kendi sağlıkları açısından çok önemlidir. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber