TÜRKÜN GÜCÜNÜ BÜTÜN DÜNYA GÖRECEKTİR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.01.2021 - 15:01, Güncelleme: 17.01.2021 - 15:01
 

TÜRKÜN GÜCÜNÜ BÜTÜN DÜNYA GÖRECEKTİR

Geçtiğimiz Ağustos ayında kurulan kuruluş amacı bütün dünya coğrafyasında yer alan mazlum ve zulme uğramış Türklerin sesini duyurmak felsefesi ile kurulan, ve Ankara da genel merkezi bulunan Büyük Türk Dünyası Genel Merkezini ziyaret ettik. Burada Genel Başkan Rıza Koçak, Büyük Türk Dünyasi Derneği Yurt dışından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musa Koç, ve Genel Başkan Yardımcısı Arif Maden tarafından karşılandık. Daha sonra Genel Başkan Rıza Koçak, kuruluş amaçlarını, yapmış oldukları faaliyetleri ve geleceğe yönelik faaliyetlerini anlattı. Koçak, kuruluş amaçlarının Türkün gücünü bir kez daha dünyaya gösterme gayesidir dedi. Bir soru üzerine Rıza Koçak, Türkiye'yi yedi bölgeye ayırdık. Yani yedi ilde bölge başkanlıkları oluşturup bölge başkanları seçtik. Kuruluş felsefemiz de tamamen gönüllülük esastır. Türkiye'nin en ücra illerinden olan Hakkari de Doğu Anadolu Bölge Temsilciği kurduk. Çünkü yurdun her köşesi bizim için önemli dedi.. Bir soru üzerine Büyük Türk Dünyasi Derneği Başkanı Rıza Koçak, Yıllardır Çin'in Uygur bölgesinde yer alan Uygur asıllı müslüman Türklere Çin Devleti zulüm ve işkence yapıyor. Ve onlar için adeta soykırım uyguluyor… Ve dünyanın gözü önünde yapılan bu zulmü görenler maalesef bu zulmü seyirci kalıyor.. Allah bu zulmü reva görenleri Kahhar ismi ile kahretmesin dedi… Bir soru üzerine Rıza Koçak, pandemi dönemi içinde fazla sahada yer alamadık. Bunun neden de mevcut yasaklar. Allah nasip ederse, Mart ayına kadar büyük kongremizi gerçekleştirip Konfederasyon olarak hizmetlerimize devam edeceğiz dedi.. İnşallah her hangi bir olumsuzluk olmazsa 1. Erciyes Kurultayınıda gerçekleştireceğiz dedi.. Bir soru üzerine Genel Başkan Rıza Koçak, hiçbir irade ve kişiye tabi değiliz. Tamamen hür irademiz ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hatta Azerbaycan da da gümbür gümbür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Son olarak yeni yıldan beklentimiz dünya üzerinde zulüm gören mazlumların acıları dinsin, ve onlarda özgürce yaşasınlar dedi. Haber: Süleyman Çelebi/ Ankara….

Geçtiğimiz Ağustos ayında kurulan kuruluş amacı bütün dünya coğrafyasında yer alan mazlum ve zulme uğramış Türklerin sesini duyurmak felsefesi ile kurulan, ve Ankara da genel merkezi bulunan Büyük Türk Dünyası Genel Merkezini ziyaret ettik.

Burada Genel Başkan Rıza Koçak, Büyük Türk Dünyasi Derneği Yurt dışından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musa Koç, ve Genel Başkan Yardımcısı Arif Maden tarafından karşılandık.

Daha sonra Genel Başkan Rıza Koçak, kuruluş amaçlarını, yapmış oldukları faaliyetleri ve geleceğe yönelik faaliyetlerini anlattı. Koçak, kuruluş amaçlarının Türkün gücünü bir kez daha dünyaya gösterme gayesidir dedi. Bir soru üzerine Rıza Koçak, Türkiye'yi yedi bölgeye ayırdık. Yani yedi ilde bölge başkanlıkları oluşturup bölge başkanları seçtik.

Kuruluş felsefemiz de tamamen gönüllülük esastır. Türkiye'nin en ücra illerinden olan Hakkari de Doğu Anadolu Bölge Temsilciği kurduk. Çünkü yurdun her köşesi bizim için önemli dedi.. Bir soru üzerine Büyük Türk Dünyasi Derneği Başkanı Rıza Koçak, Yıllardır Çin'in Uygur bölgesinde yer alan Uygur asıllı müslüman Türklere Çin Devleti zulüm ve işkence yapıyor. Ve onlar için adeta soykırım uyguluyor… Ve dünyanın gözü önünde yapılan bu zulmü görenler maalesef bu zulmü seyirci kalıyor.. Allah bu zulmü reva görenleri Kahhar ismi ile kahretmesin dedi… Bir soru üzerine Rıza Koçak, pandemi dönemi içinde fazla sahada yer alamadık. Bunun neden de mevcut yasaklar. Allah nasip ederse, Mart ayına kadar büyük kongremizi gerçekleştirip Konfederasyon olarak hizmetlerimize devam edeceğiz dedi.. İnşallah her hangi bir olumsuzluk olmazsa 1. Erciyes Kurultayınıda gerçekleştireceğiz dedi.. Bir soru üzerine Genel Başkan Rıza Koçak, hiçbir irade ve kişiye tabi değiliz. Tamamen hür irademiz ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hatta Azerbaycan da da gümbür gümbür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Son olarak yeni yıldan beklentimiz dünya üzerinde zulüm gören mazlumların acıları dinsin, ve onlarda özgürce yaşasınlar dedi.
Haber: Süleyman Çelebi/ Ankara….

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber