Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Türkmenoğlu’ndan İran Büyükelçiliğine Taziye Ziyareti

Siyaset 23.05.2024 - 09:34, Güncelleme: 23.05.2024 - 09:34
 

Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Türkmenoğlu’ndan İran Büyükelçiliğine Taziye Ziyareti

Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir’in vefat etmesi nedeniyle İran Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu.

Türkmenoğlu başkanlığındaki heyet Büyükelçi Muhammed Hasan Habibullahzade'ye başsağlığı diledi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindeki heyetin Helikopter kazasında hayatlarını kaybetmesinden dolayı derin bir üzüntü duyduklarını söyleyen,  AK Parti Van Milletvekili ve Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Reisi ve ekibinin, 24 Ocak'ta Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke arasında 10 anlaşmanın imzalandığını hatırlattı. Bunun, iki ülke arasındaki işbirliğinin üst noktası anlamına geldiğini belirten Türkmenoğlu, Dışişleri Bakanlığı ve Meclis heyeti olarak 6-11 Mayıs'ta İran'ı ziyaret ettiklerini ve orada çok önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi. İran Meclis Başkanı ve İran Dışişleri Bakanının gösterdiği yakınlıktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Türkmenoğlu, "Bize vermiş oldukları mesajdan İran ile ilişkilerimizin çok daha iyi noktaya gitmesi hususunda çok büyük gayret gösterdiklerini müşahede ettik." diye konuştu. Reisi ve beraberindeki yetkilileri taşıyan helikopterin düştüğü haberini alınca çok üzüldüklerini ve konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Türkmenoğlu, başsağlığı diledi. Türkmenoğlu, konuşmasının ardından İran Cumhurbaşkanı Reisi için açılan taziye defterini imzaladı. Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler
Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir’in vefat etmesi nedeniyle İran Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu.

Türkmenoğlu başkanlığındaki heyet Büyükelçi Muhammed Hasan Habibullahzade'ye başsağlığı diledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindeki heyetin Helikopter kazasında hayatlarını kaybetmesinden dolayı derin bir üzüntü duyduklarını söyleyen,  AK Parti Van Milletvekili ve Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Reisi ve ekibinin, 24 Ocak'ta Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke arasında 10 anlaşmanın imzalandığını hatırlattı.

Bunun, iki ülke arasındaki işbirliğinin üst noktası anlamına geldiğini belirten Türkmenoğlu, Dışişleri Bakanlığı ve Meclis heyeti olarak 6-11 Mayıs'ta İran'ı ziyaret ettiklerini ve orada çok önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

İran Meclis Başkanı ve İran Dışişleri Bakanının gösterdiği yakınlıktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Türkmenoğlu, "Bize vermiş oldukları mesajdan İran ile ilişkilerimizin çok daha iyi noktaya gitmesi hususunda çok büyük gayret gösterdiklerini müşahede ettik." diye konuştu.

Reisi ve beraberindeki yetkilileri taşıyan helikopterin düştüğü haberini alınca çok üzüldüklerini ve konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Türkmenoğlu, başsağlığı diledi.

Türkmenoğlu, konuşmasının ardından İran Cumhurbaşkanı Reisi için açılan taziye defterini imzaladı.

Vanhaberleri Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber