Tarihi Tekel Binası restore ediliyor

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.06.2021 - 13:57, Güncelleme: 01.06.2021 - 14:01
 

Tarihi Tekel Binası restore ediliyor

Van'da Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan eski Tekel binasında başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Uzun süre atıl durumda olan tarihi Tekel binasında, restorasyon çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği tarihi Tekel binası kültür evi olarak kullanılacak. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Özelleştirme İdaresi tarafından geçtiğimiz yıl 49 yıllığına Van Valiliği'ne tahsis edilen Tarihi tekel binası yeniden restore edilerek, Vanlıların hizmetine sunulacak. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in girişimleri sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Van Valiliğine 'kültür evi' olarak kullanılmak üzere tahsis edilen Tekel binasında restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Nisan ayında restorasyon çalışmalarının başladığı Tekel binasında güçlendirme, sıvaların yenilenmesi, çatı yenileme, bina cephesinin temizlenmesi yapılarak, kültür evine uygun şekilde dönüştürülecek. 1940 yılında inşa edildiği belirtilen ve 2005 yılına kadar Tekel Binası olarak kullanılan tarihi bina, bu tarihten sonra kaderine terk edilmişti. 2005 yılından sonra atıl bir hal alan tarihi bina, yıllar sonra kültür evine dönüştürülecek. Van Bölge Gazetesi
Van'da Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan eski Tekel binasında başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Uzun süre atıl durumda olan tarihi Tekel binasında, restorasyon çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği tarihi Tekel binası kültür evi olarak kullanılacak.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Özelleştirme İdaresi tarafından geçtiğimiz yıl 49 yıllığına Van Valiliği'ne tahsis edilen Tarihi tekel binası yeniden restore edilerek, Vanlıların hizmetine sunulacak. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in girişimleri sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Van Valiliğine 'kültür evi' olarak kullanılmak üzere tahsis edilen Tekel binasında restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Nisan ayında restorasyon çalışmalarının başladığı Tekel binasında güçlendirme, sıvaların yenilenmesi, çatı yenileme, bina cephesinin temizlenmesi yapılarak, kültür evine uygun şekilde dönüştürülecek. 1940 yılında inşa edildiği belirtilen ve 2005 yılına kadar Tekel Binası olarak kullanılan tarihi bina, bu tarihten sonra kaderine terk edilmişti. 2005 yılından sonra atıl bir hal alan tarihi bina, yıllar sonra kültür evine dönüştürülecek.

Van Bölge Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber