Sağlık Müdürü Doç.Dr. Sünnetçioğlu, COVID-19 Hastaları İçin Pulmoner Rehabilitasyon Önerileri

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.03.2021 - 17:47, Güncelleme: 18.03.2021 - 17:47
 

Sağlık Müdürü Doç.Dr. Sünnetçioğlu, COVID-19 Hastaları İçin Pulmoner Rehabilitasyon Önerileri

Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 14-20 mart Pulmoner rehabilitasyon haftası farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Günümüzde kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinin standart bir bileşeni olarak kabul edilen Pulmoner Rehabilitasyon, kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalarının bütün olduğunu belirterek; COVID-19 enfeksiyonunun akut döneminde kritik hastalık varlığında solunum işi ve distresini artıran uygulamaların (havayolu temizleme tekniklerinin solunum egzersizlerinin, egzersiz eğitiminin ve solunum kas eğitimi) kullanılması önerilmemektedir dedi. Covıd-19 Enkfeksiyonunda Akut Dönemde Pulmoner Rehabilitasyon Doç.Dr. Sünnetçioğlu, Genel sağlık önerileri doğrultusunda, sigaranın bırakılması, sağlıklı beslenme, düzenli uyku, evde fiziksel aktivite kısıtlamasının olumsuz etkilerinden korunulması önerilmekle beraber; Bu klinik uygulama rehberi erişkin COVID-19 hastaları için pulmoner rehabilitasyon önerileri içermektedir dedi. Akciğerimizi Güçlendiren "Solunum Egzersizleri" Uygulayalım Doç.Dr. Sünnetçioğlu, Korona virüs enfeksiyonu özellikle alt solunum yollarını etkileyen ve ağır grip, ağır zatürre gibi tablolarla karşılaşabildiğimiz bir hastalık olduğunu belirterek Özellikle akciğer kapasitesini sınırladığı ayrıca solunum kas kuvvetini azalttığı bilinmektedir. Bu nedenle solunum egzersizleri çoğu hastalıkta olduğu gibi korona virüsünde de etkin olarak kullanılmaktadır. 14-20 Mart dünya pulmoner rehabilitasyon haftası olması sebebiyle İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda, koordinatörlüğünde ilimizde yayın yapan radyolarda vatandaşlarımızı bilgilendirmek amaçlı programlar düzenlendi; hem pulmoner rehabilitasyonu hem de korona salgınında bireylerin evde yapabilecekleri solunum egzersizlerini hatırlatmak istedik. Özellikle korona hastalığını atlatan bireylerin solunum kapasitesindeki düşüşü önlemek ve eski solunum performansına ulaşmasını sağlamak hem de henüz covid-19 tanısı almamış bireylerin akciğer kapasitesini arttırmak hemde solunum kaslarını kuvvetlendirmek amacıyla vatandaşlar davet edilerek sosyal mesafe çerçevesinde Van Atatürk Parkında basit egzersiz örnekleri, yürüyüş düzenlenerek uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 14-20 mart Pulmoner rehabilitasyon haftası farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Günümüzde kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinin standart bir bileşeni olarak kabul edilen Pulmoner Rehabilitasyon, kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalarının bütün olduğunu belirterek; COVID-19 enfeksiyonunun akut döneminde kritik hastalık varlığında solunum işi ve distresini artıran uygulamaların (havayolu temizleme tekniklerinin solunum egzersizlerinin, egzersiz eğitiminin ve solunum kas eğitimi) kullanılması önerilmemektedir dedi.

Covıd-19 Enkfeksiyonunda Akut Dönemde Pulmoner Rehabilitasyon

Doç.Dr. Sünnetçioğlu, Genel sağlık önerileri doğrultusunda, sigaranın bırakılması, sağlıklı beslenme, düzenli uyku, evde fiziksel aktivite kısıtlamasının olumsuz etkilerinden korunulması önerilmekle beraber; Bu klinik uygulama rehberi erişkin COVID-19 hastaları için pulmoner rehabilitasyon önerileri içermektedir dedi.

Akciğerimizi Güçlendiren "Solunum Egzersizleri" Uygulayalım

Doç.Dr. Sünnetçioğlu, Korona virüs enfeksiyonu özellikle alt solunum yollarını etkileyen ve ağır grip, ağır zatürre gibi tablolarla karşılaşabildiğimiz bir hastalık olduğunu belirterek Özellikle akciğer kapasitesini sınırladığı ayrıca solunum kas kuvvetini azalttığı bilinmektedir. Bu nedenle solunum egzersizleri çoğu hastalıkta olduğu gibi korona virüsünde de etkin olarak kullanılmaktadır. 14-20 Mart dünya pulmoner rehabilitasyon haftası olması sebebiyle İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda, koordinatörlüğünde ilimizde yayın yapan radyolarda vatandaşlarımızı bilgilendirmek amaçlı programlar düzenlendi; hem pulmoner rehabilitasyonu hem de korona salgınında bireylerin evde yapabilecekleri solunum egzersizlerini hatırlatmak istedik. Özellikle korona hastalığını atlatan bireylerin solunum kapasitesindeki düşüşü önlemek ve eski solunum performansına ulaşmasını sağlamak hem de henüz covid-19 tanısı almamış bireylerin akciğer kapasitesini arttırmak hemde solunum kaslarını kuvvetlendirmek amacıyla vatandaşlar davet edilerek sosyal mesafe çerçevesinde Van Atatürk Parkında basit egzersiz örnekleri, yürüyüş düzenlenerek uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber