MHP Van il teşkilatından, Kadim Aşiretler Federasyonu’na ziyaret

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2021 - 20:40, Güncelleme: 20.01.2021 - 20:40
 

MHP Van il teşkilatından, Kadim Aşiretler Federasyonu’na ziyaret

Van Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatı Başkanı Salih Güngöralp ve beraberindeki heyet, Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan ve üst kurul üyelerini ziyaret etti. Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini bildiren Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, “Biz Kadim Aşiretler Federasyonu olarak 50 binin üzerinde aşiret üyemiz var ve Doğu ve Güneydoğu’nun sorunlarını bir rapor halinde dile getirmezsek kim dile getirecek. Bizler devletimizi ya da devletimizi yöneteni eleştirirsek ne bize bir fayda getirir nede bizlere bir faydası olur. PKK biz Kürtleri temsil etmiyor ve bunlar Kürt değildir bizler bunların Kürt olduğuna da inanmıyoruz. Bizim günahsız çocuklarımız gitti, Polisimiz gitti ve Askerimiz gitti arttık bir yerde durulması lazım. Devletimiz, Kürtlerin değerlerini taşıyan insanları muhatap almadı ve bu sorunlarımızı gerçek Kürt temsilcisi olarak bizler muhatap alınmalıdır. Şu ana kadar olan terör cahil bir terördür ve okumamış, yazmamış kim varsa götürebiliyorlar ama şua an ortada duran Kürt çocuklarının hepsi de tahsillidir ve şunu da söyleyebiliriz yüzde otuzu, kırkı Üniversite mezunu ve bizler de siyaset olarak, dernekler olarak Terörün önünü kesmemiz lazım. Daha önce de başka yerlerde ve sizlerle de konuştuk ve bunları boş bırakırsak bu sefer önümüze cahil terör değil tahsilli bir terör çıkar. Türkiye geneli 200 aşiretin üzerinde üyemiz var ve biz Federasyonumuzu kurarken bizler Türklük ve ya Kürtlük diye düşünmedik. Bu ülkede yaşadığımıza göre, bu Bayrağın altında yaşadığımıza göre ve bu topraklarda yaşadığımıza göre biz hepimiz eşitiz ve eşit olmak mecburiyetindeyiz. Eyer bu eşitliği bozan birileri varsa da emin olun bu Türkiye’nin yararı için değildir ve bunları düşman olarak da ilan edebiliriz. Ben Federasyon Başkanı olarak aşiret ağalarımızla görüşüyorum Emin olun ki Türk’ün en iyi Türkünden daha Türk’tür, Kürt’ün en iyi Kürtünden daha Kürt’tür. Herkes de Devletine bağlı, Devletinin bekasını düşünen, Bayrağını düşünen ve altında yaşayan başka Ülkesi olmayan insanlardır ve bizim Federasyonumuzun kurulma amaçlarından birisi de budur. Türkiye bütün İslam alemine yeterlidir ve hepsini koruyabilir ama bizi koruyabilecek hiçbir Ülke ve Devlet yoktur.” İfadelerini kullandı. MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp ise, “Doğunun terör sorunu ile ilgili yine siz değerli büyüklerimiz ile bir araya gelerek istişarelerde bulunup bir rapor hazırlayarak Ankara’da Meclisimize sunalım. Bizler MHP Van İl teşkilatı olarak Van ilimizde olan sorunlarımızı ve Doğu illerimizde bulunan aşiretler olan bakış açımızı Genel Merkezimize ilettik ve şu günümüzde yaşanan Pandemi sürecini hayırlısıyla atlattıktan sonra icabına bakılacağı söylendi. Bizler de Milliyetçi Hareket Partisi Van il teşkilatı olarak her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Van Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatı Başkanı Salih Güngöralp ve beraberindeki heyet, Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan ve üst kurul üyelerini ziyaret etti.
Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini bildiren Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, “Biz Kadim Aşiretler Federasyonu olarak 50 binin üzerinde aşiret üyemiz var ve Doğu ve Güneydoğu’nun sorunlarını bir rapor halinde dile getirmezsek kim dile getirecek. Bizler devletimizi ya da devletimizi yöneteni eleştirirsek ne bize bir fayda getirir nede bizlere bir faydası olur. PKK biz Kürtleri temsil etmiyor ve bunlar Kürt değildir bizler bunların Kürt olduğuna da inanmıyoruz. Bizim günahsız çocuklarımız gitti, Polisimiz gitti ve Askerimiz gitti arttık bir yerde durulması lazım. Devletimiz, Kürtlerin değerlerini taşıyan insanları muhatap almadı ve bu sorunlarımızı gerçek Kürt temsilcisi olarak bizler muhatap alınmalıdır. Şu ana kadar olan terör cahil bir terördür ve okumamış, yazmamış kim varsa götürebiliyorlar ama şua an ortada duran Kürt çocuklarının hepsi de tahsillidir ve şunu da söyleyebiliriz yüzde otuzu, kırkı Üniversite mezunu ve bizler de siyaset olarak, dernekler olarak Terörün önünü kesmemiz lazım. Daha önce de başka yerlerde ve sizlerle de konuştuk ve bunları boş bırakırsak bu sefer önümüze cahil terör değil tahsilli bir terör çıkar. Türkiye geneli 200 aşiretin üzerinde üyemiz var ve biz Federasyonumuzu kurarken bizler Türklük ve ya Kürtlük diye düşünmedik. Bu ülkede yaşadığımıza göre, bu Bayrağın altında yaşadığımıza göre ve bu topraklarda yaşadığımıza göre biz hepimiz eşitiz ve eşit olmak mecburiyetindeyiz. Eyer bu eşitliği bozan birileri varsa da emin olun bu Türkiye’nin yararı için değildir ve bunları düşman olarak da ilan edebiliriz. Ben Federasyon Başkanı olarak aşiret ağalarımızla görüşüyorum Emin olun ki Türk’ün en iyi Türkünden daha Türk’tür, Kürt’ün en iyi Kürtünden daha Kürt’tür. Herkes de Devletine bağlı, Devletinin bekasını düşünen, Bayrağını düşünen ve altında yaşayan başka Ülkesi olmayan insanlardır ve bizim Federasyonumuzun kurulma amaçlarından birisi de budur. Türkiye bütün İslam alemine yeterlidir ve hepsini koruyabilir ama bizi koruyabilecek hiçbir Ülke ve Devlet yoktur.” İfadelerini kullandı.
MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp ise, “Doğunun terör sorunu ile ilgili yine siz değerli büyüklerimiz ile bir araya gelerek istişarelerde bulunup bir rapor hazırlayarak Ankara’da Meclisimize sunalım. Bizler MHP Van İl teşkilatı olarak Van ilimizde olan sorunlarımızı ve Doğu illerimizde bulunan aşiretler olan bakış açımızı Genel Merkezimize ilettik ve şu günümüzde yaşanan Pandemi sürecini hayırlısıyla atlattıktan sonra icabına bakılacağı söylendi. Bizler de Milliyetçi Hareket Partisi Van il teşkilatı olarak her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber