Mahalleli: VASKİ onarım için 900 TL ücret talep ediyor

Yaşam 13.06.2021 - 14:18, Güncelleme: 13.06.2021 - 14:23
 

Mahalleli: VASKİ onarım için 900 TL ücret talep ediyor

Van'ın İpekyolu ilçesi Karşıyaka mahallesinde patlayan su borularını onarmak için Van Su ve Kanalizasyon İşleri (VASKİ) görevlilerinin, mahalleliden 900 lira onarım ücreti talep ettiği öne sürüldü.

Geçtiğimiz hafta Karşıyaka Mahallesi Gaziosman 14. sokakta içme suyu hattında meyda gelen patlak sonrası, mahalleliler durumu VASKİ'ye birdirdi. Mahallelilerin ifadelerine göre, onarım için gelen VASKİ ekiplerinin yapılacak onarımın 900 liralık bir ücreti olduğunu ve bu ücretin abonelerin faturasına yansıtılacağını söylediler. VASKİ yönetiminin neden ücret istediklerine anlam vermediklerini belirten mahalle sakini Mehmet Karkin, mahallelinin sokağın ortasında meydana gelen arızadan dolayı neden sorumlu tutulduğunu merak ettiklerini belirterek, duruma tepki gösterdi. Karkin, "Bir hafta önce aradık geldiler. Ücret tahsil edeceklerini ve faturaya yansıtılacağını söylediler. Tepki amaçlı biz kendimiz onarımı yapmaya çalıştık ancak başarılı olamadık. Peki vatandaş olarak bu ücreti ben ödeyeceksem, VASKİ'nin burada ne iş yapacağını merak ediyorum. Bugün yine geldiler. Ama yine de bize ücret yansıtacaklarını söylediler. Ücreti kabul etmeyenlerin ise suyunu kesip gittikleri için mecburi kabul etmek zorunda kaldık. Şimdi de asfaltı açmışsınız diye de ceza vereceğiz diyorlar. Kazı yaptığımız alanda asfalt olmamasına rağmen bunu söylüyorlar. Hangi belediye yolun ortasında patlayan su için ücret alıyor? Ben hiç daha önce böyle bişey duymadım. Geçtiğimiz yılda patlamıştı gelip yaptılar, böyle bi ücret talep etmediler" ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili konuşan bir diğer mahalleli ise, "Büyükşehirin sokaklarını görsünler. Sayın valimiz halimizi görsün. Bu durumu yaşamak zorundamıyız. Mahalleli kendi işini kendisi görüyor. Sesimizi duysunlar. Her ay 90 ila 120 arası su faturası ödüyoruz. Suyumuz patladığında da yine biz yapıyoruz" diye konuştu.  
Van'ın İpekyolu ilçesi Karşıyaka mahallesinde patlayan su borularını onarmak için Van Su ve Kanalizasyon İşleri (VASKİ) görevlilerinin, mahalleliden 900 lira onarım ücreti talep ettiği öne sürüldü.

Geçtiğimiz hafta Karşıyaka Mahallesi Gaziosman 14. sokakta içme suyu hattında meyda gelen patlak sonrası, mahalleliler durumu VASKİ'ye birdirdi. Mahallelilerin ifadelerine göre, onarım için gelen VASKİ ekiplerinin yapılacak onarımın 900 liralık bir ücreti olduğunu ve bu ücretin abonelerin faturasına yansıtılacağını söylediler.
VASKİ yönetiminin neden ücret istediklerine anlam vermediklerini belirten mahalle sakini Mehmet Karkin, mahallelinin sokağın ortasında meydana gelen arızadan dolayı neden sorumlu tutulduğunu merak ettiklerini belirterek, duruma tepki gösterdi.


Karkin, "Bir hafta önce aradık geldiler. Ücret tahsil edeceklerini ve faturaya yansıtılacağını söylediler. Tepki amaçlı biz kendimiz onarımı yapmaya çalıştık ancak başarılı olamadık. Peki vatandaş olarak bu ücreti ben ödeyeceksem, VASKİ'nin burada ne iş yapacağını merak ediyorum. Bugün yine geldiler. Ama yine de bize ücret yansıtacaklarını söylediler. Ücreti kabul etmeyenlerin ise suyunu kesip gittikleri için mecburi kabul etmek zorunda kaldık. Şimdi de asfaltı açmışsınız diye de ceza vereceğiz diyorlar. Kazı yaptığımız alanda asfalt olmamasına rağmen bunu söylüyorlar. Hangi belediye yolun ortasında patlayan su için ücret alıyor? Ben hiç daha önce böyle bişey duymadım. Geçtiğimiz yılda patlamıştı gelip yaptılar, böyle bi ücret talep etmediler" ifadelerini kullandı.


Konuyla ilgili konuşan bir diğer mahalleli ise, "Büyükşehirin sokaklarını görsünler. Sayın valimiz halimizi görsün. Bu durumu yaşamak zorundamıyız. Mahalleli kendi işini kendisi görüyor. Sesimizi duysunlar. Her ay 90 ila 120 arası su faturası ödüyoruz. Suyumuz patladığında da yine biz yapıyoruz" diye konuştu.
 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber