Kuyumcularda normalleşme öncesi yoğunluk

Gündem 31.05.2021 - 18:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:43
 

Kuyumcularda normalleşme öncesi yoğunluk

Van’daki kuyumcu esnafı, açıklanması beklenilen normalleşme süreciyle birlikte düğün, nişan ve söz kesimi hazırlıkları nedeniyle yoğun bir döneme girdi.

 1 Haziran’da beklenen normalleşme süreciyle birlikte vatandaşlar düğün, nişan ve söz kesimi hazırlıklarına başladı. Düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlar için kuyumcu esnafında da yoğunluk yaşanıyor. İş yerlerine gelen vatandaşların şimdilik daha az miktarda alışveriş yaptıklarını belirten kuyumcular, normalleşmeyle birlikte başlamasını bekledikleri düğün sezonundan dolayı önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha çok artmasını umuyor.     Konuyla ilgili konuşan kuyumcu Akif Ölmez, “Geçtiğimiz yıldan ertelenen düğünler olduğu için ciddi bir hareketlilik var. Şu an söz ve nişan için alışverişler yapılıyor. Tektaş, beş taş ve ufak kolyeler alınıyor. 1 Haziran’dan sonra yasakların kalkmasıyla daha fazla yoğunluk bekliyoruz. Normalleşmeyle birlikte düğünler de devam edecek ve buradaki aşiret düğünlerinde altın çok alınıyor. Genellikle set ve bilezikler alınıyor” şeklinde konuştu. 
Van’daki kuyumcu esnafı, açıklanması beklenilen normalleşme süreciyle birlikte düğün, nişan ve söz kesimi hazırlıkları nedeniyle yoğun bir döneme girdi.

 1 Haziran’da beklenen normalleşme süreciyle birlikte vatandaşlar düğün, nişan ve söz kesimi hazırlıklarına başladı. Düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlar için kuyumcu esnafında da yoğunluk yaşanıyor. İş yerlerine gelen vatandaşların şimdilik daha az miktarda alışveriş yaptıklarını belirten kuyumcular, normalleşmeyle birlikte başlamasını bekledikleri düğün sezonundan dolayı önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha çok artmasını umuyor.  
  Konuyla ilgili konuşan kuyumcu Akif Ölmez, “Geçtiğimiz yıldan ertelenen düğünler olduğu için ciddi bir hareketlilik var. Şu an söz ve nişan için alışverişler yapılıyor. Tektaş, beş taş ve ufak kolyeler alınıyor. 1 Haziran’dan sonra yasakların kalkmasıyla daha fazla yoğunluk bekliyoruz. Normalleşmeyle birlikte düğünler de devam edecek ve buradaki aşiret düğünlerinde altın çok alınıyor. Genellikle set ve bilezikler alınıyor” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber