Kabine Toplantısı başladı!

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.06.2021 - 15:56, Güncelleme: 21.06.2021 - 15:56
 

Kabine Toplantısı başladı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Tüm Türkiye'nin gözü kulağı Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya çevrildi. Toplantıda açık alanlarda maske zorunluluğu ile pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması bekleniyor. Turizmci esnafı da Erdoğan'ın önceden haberini verdiği müdeyi bekliyor...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine'nin gündeminin ana gündem maddesini 22 Haziran sonrasında uygulanacak yeni kademeli normalleşme takvimi oluşturacak. Alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşmasında açıklayacak. İşte Kabine'den çıkması beklenen kararlardan bazıları... Pazar günü sokağa çıkma yasağı - 1 Haziran’da yürürlüğe giren kademeli normalleşme ile hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saat 22.00’den sonra uygulanması, pazar günlerinin ise tamamen kısıtlama kapsamına alınması kararlaştırılmıştı. Kabine'den pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması bekleniyor.  Hafta içi sokağa çıkma yasağı saat 24:00'e çekiliyor - Toplantıda hafta içi saat 22.00’de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik saatlerin ötelenmesi de ele alınacak başlıklar arasında. Hafta içi saat 22'den sonra olan kısıtlama ya 24'e çekilecek ya da tamamen kaldırılacak. Restoran ve AVM'ler için saat düzenlemesi Restoran, AVM, cafe ve mağazalar normal çalışma saatlerine dönecek Açık alanda maske takma zorunluluğu kalkacak mı? - Toplantıda aşılamanın 30 yaşa kadar inmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte açık alanlarda maske zorunluluğunun mesafe kuralına uymak şartıyla kaldırılması da konuşulacak. - Önümüzdeki dönemde AVM’lerin yanı sıra dolmuş, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarında ve hastanelerde maske takılma zorunluluğunun devam etmesi ancak park, bahçe, meydan gibi açık alanlarda maske kuralının esnetilmesi öngörülüyor. Turizmci KDV müjdesi bekliyor Toplantıda Erdoğan’ın hafta sonu Antalya'da “müjdesini vereceğiz” dediği turizmcilere sağlanan KDV desteği süresinin uzatılması da konuşulacak.  internethaber.com
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Tüm Türkiye'nin gözü kulağı Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya çevrildi. Toplantıda açık alanlarda maske zorunluluğu ile pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması bekleniyor. Turizmci esnafı da Erdoğan'ın önceden haberini verdiği müdeyi bekliyor...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine'nin gündeminin ana gündem maddesini 22 Haziran sonrasında uygulanacak yeni kademeli normalleşme takvimi oluşturacak. Alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşmasında açıklayacak. İşte Kabine'den çıkması beklenen kararlardan bazıları...

Pazar günü sokağa çıkma yasağı

- 1 Haziran’da yürürlüğe giren kademeli normalleşme ile hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saat 22.00’den sonra uygulanması, pazar günlerinin ise tamamen kısıtlama kapsamına alınması kararlaştırılmıştı. Kabine'den pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması bekleniyor. 

Hafta içi sokağa çıkma yasağı saat 24:00'e çekiliyor

- Toplantıda hafta içi saat 22.00’de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik saatlerin ötelenmesi de ele alınacak başlıklar arasında. Hafta içi saat 22'den sonra olan kısıtlama ya 24'e çekilecek ya da tamamen kaldırılacak.

Restoran ve AVM'ler için saat düzenlemesi

Restoran, AVM, cafe ve mağazalar normal çalışma saatlerine dönecek

Açık alanda maske takma zorunluluğu kalkacak mı?

- Toplantıda aşılamanın 30 yaşa kadar inmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte açık alanlarda maske zorunluluğunun mesafe kuralına uymak şartıyla kaldırılması da konuşulacak.

- Önümüzdeki dönemde AVM’lerin yanı sıra dolmuş, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarında ve hastanelerde maske takılma zorunluluğunun devam etmesi ancak park, bahçe, meydan gibi açık alanlarda maske kuralının esnetilmesi öngörülüyor.

Turizmci KDV müjdesi bekliyor

Toplantıda Erdoğan’ın hafta sonu Antalya'da “müjdesini vereceğiz” dediği turizmcilere sağlanan KDV desteği süresinin uzatılması da konuşulacak. 

internethaber.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber