İstanbul'daki Van Kültür Evi CHP'li Belediye tarafından kapatılıyor

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.06.2021 - 13:01, Güncelleme: 22.06.2021 - 13:01
 

İstanbul'daki Van Kültür Evi CHP'li Belediye tarafından kapatılıyor

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Van Kültür Evi’nin açılışına sayılı günler kala CHP’li Esenyurt Belediyesi tarafından açılışı engellenerek, kapatılması gündeme bomba gibi düştü.

CHP’li Esenyurt Belediyesi kültürel miraslar ve değerler üzerinden siyaset yapmaya başladı. Kararı resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Belediye'ye gurbette yaşayan Vanlılardan tepki gecikmedi. Yapımı tamamlanarak açılış için gün sayan Van Kültür Evi, ilçedeki Vanlıların hizmetine 26 Haziran Cumartesi günü açılacaktı. Açılışa bir hafta kala Esenyurt Belediyesi tarafından kültür evinin kapatılması yönünde bir karar alındı. Bu kararın ardından İstanbul’da yaşayan Vanlı vatandaşlar belediyeden çıkan bu karara tepki göstererek Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u sert bir dille kınadı. "KÜLTÜR EVİNİN KAPATILMASI VAN'A HAKARETTİR"  Van Kültür Evi binasının iç ve dış donanımlarının tamamlanana kadar hiçbir şey yok iken, açılış vaktine 5 gün kala bu kararın alınması siyasi bir amaç olduğunu akıllara getirdi. Esenyurt Battal Gazi Mahallesi Haramidere mevkiine yağılan kültür evlerinin kapatılması yönünde çıkan kararda, “Haramidere arasında herhangi bir koruma bandının bulunmaması, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmektedir.” denildi. Ancak aynı mevkii üzerinde yer alan muhtarlık, sağlık ocağı ve diğer yapılar için Belediye tarafından bir güvenlik önlemi almadığı ise gözlerden kaçmadı! BAŞKAN KIYAK, “SİYASİ OYUNLARLA ENGELLENİYOR!” Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak kararın siyasi bir hamle olduğunu dile getirerek, “ Van Kültür Evi açılışı Esenyurt Belediyesi tarafından siyasi oyunlar dahilinde engellenmek istenmektedir. Vanlı hemşehrilerimizden ve tüm dostlarımızdan twitter'da açacağımız #VankültürEvi hastag'ına destek verilmesini rica ediyorum” dedi. Söz konusu açılışın engellenmesinin nedeni “Can ve Mal” güvenliği mi, yoksa siyasi rant mı? Sosyal medya üzerinden karara tepki gösteren Vanlılar, Belediye'nin bu karardan derhal geri çekilmesini istedi.
İstanbul Esenyurt'ta bulunan Van Kültür Evi’nin açılışına sayılı günler kala CHP’li Esenyurt Belediyesi tarafından açılışı engellenerek, kapatılması gündeme bomba gibi düştü.

CHP’li Esenyurt Belediyesi kültürel miraslar ve değerler üzerinden siyaset yapmaya başladı.

Kararı resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Belediye'ye gurbette yaşayan Vanlılardan tepki gecikmedi. Yapımı tamamlanarak açılış için gün sayan Van Kültür Evi, ilçedeki Vanlıların hizmetine 26 Haziran Cumartesi günü açılacaktı. Açılışa bir hafta kala Esenyurt Belediyesi tarafından kültür evinin kapatılması yönünde bir karar alındı. Bu kararın ardından İstanbul’da yaşayan Vanlı vatandaşlar belediyeden çıkan bu karara tepki göstererek Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u sert bir dille kınadı.

"KÜLTÜR EVİNİN KAPATILMASI VAN'A HAKARETTİR" 

Van Kültür Evi binasının iç ve dış donanımlarının tamamlanana kadar hiçbir şey yok iken, açılış vaktine 5 gün kala bu kararın alınması siyasi bir amaç olduğunu akıllara getirdi.

Esenyurt Battal Gazi Mahallesi Haramidere mevkiine yağılan kültür evlerinin kapatılması yönünde çıkan kararda, “Haramidere arasında herhangi bir koruma bandının bulunmaması, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmektedir.” denildi.

Ancak aynı mevkii üzerinde yer alan muhtarlık, sağlık ocağı ve diğer yapılar için Belediye tarafından bir güvenlik önlemi almadığı ise gözlerden kaçmadı!

BAŞKAN KIYAK, “SİYASİ OYUNLARLA ENGELLENİYOR!”

Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak kararın siyasi bir hamle olduğunu dile getirerek, “ Van Kültür Evi açılışı Esenyurt Belediyesi tarafından siyasi oyunlar dahilinde engellenmek istenmektedir. Vanlı hemşehrilerimizden ve tüm dostlarımızdan twitter'da açacağımız #VankültürEvi hastag'ına destek verilmesini rica ediyorum” dedi. Söz konusu açılışın engellenmesinin nedeni “Can ve Mal” güvenliği mi, yoksa siyasi rant mı? Sosyal medya üzerinden karara tepki gösteren Vanlılar, Belediye'nin bu karardan derhal geri çekilmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber