Bakan Varank, Ankara TEKMER’in açılışını yaptı

Gündem 07.02.2022 - 15:50, Güncelleme: 07.02.2022 - 15:50
 

Bakan Varank, Ankara TEKMER’in açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni teknolojiye ve inovasyona yönelik girişimciliğin özendirilmesi ve desteklenmesi ile yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlayacak merkezlerden birisi olan Ankara TEKMER’in resmi açılışını yaptı.

Varank, “Kurduğumuz teknoparklar, kuluçka merkezleri ve TEKMER gibi altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyoruz” dedi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından, girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliği ile ulusal plan ve programlar doğrultusunda işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamak için inkübasyon hizmetleri sağlayacak yapıların kurulması ve işletilmesine destek sağlamayı amaçlayan İŞGEM/TEKMER Programı başlatılmıştı. Bu kapsamda, yeni teknolojiye ve inovasyona yönelik girişimciliğin özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Ankara Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (TEKMER) açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Varank burada yaptığı konuşmasında, 2020 yılında pandemi şokunun tüm dünyada en ağır şekilde yaşandığı bir dönemde, Türkiye’den bir şirketin, Unicorn (bir şirketin ya da girişimin değerinin 1 milyar Dolar ya da daha fazla olması) olduğunu hatırlatarak, bu durumun tesadüfi bir başarı olduğunu düşünerek söz konusu potansiyeli küçümseyenlere inat yollarına devam ettiklerini dile getirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni teknolojiye ve inovasyona yönelik girişimciliğin özendirilmesi ve desteklenmesi ile yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlayacak merkezlerden birisi olan Ankara TEKMER’in resmi açılışını yaptı.
Varank, “Kurduğumuz teknoparklar, kuluçka merkezleri ve TEKMER gibi altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyoruz” dedi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından, girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliği ile ulusal plan ve programlar doğrultusunda işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamak için inkübasyon hizmetleri sağlayacak yapıların kurulması ve işletilmesine destek sağlamayı amaçlayan İŞGEM/ TEKMER Programı başlatılmıştı. Bu kapsamda, yeni teknolojiye ve inovasyona yönelik girişimciliğin özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Ankara Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (TEKMER) açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Varank burada yaptığı konuşmasında, 2020 yılında pandemi şokunun tüm dünyada en ağır şekilde yaşandığı bir dönemde, Türkiye’den bir şirketin, Unicorn (bir şirketin ya da girişimin değerinin 1 milyar Dolar ya da daha fazla olması) olduğunu hatırlatarak, bu durumun tesadüfi bir başarı olduğunu düşünerek söz konusu potansiyeli küçümseyenlere inat yollarına devam ettiklerini dile getirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber