Başkan Uğurlu Baro Başkanı Uçar'a Tüketici Sorunlarını İletti

Gündem 07.06.2021 - 09:00, Güncelleme: 07.06.2021 - 09:37
 

Başkan Uğurlu Baro Başkanı Uçar'a Tüketici Sorunlarını İletti

Tüketiciler Birliği Derneği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu Van Baro Başkanı Zülkif Uçar’ı ziyaret ederek, yaşanan toplumsal tüketici sorunlarını anlattı.

Ziyarette Vedaş ve Vaski tüketicilerinin yıllardır bitmeyen sıkıntılarını çözmek için yoğun çaba  gösterdiklerini dile getiren  Başkan Uğurlu “ Van’ın Büyükşehir olmasından sonra su faturaları Vaski’ye devr edilmesinden sonra işler sarpa sardı dedi. Uğurlu” Devr edilen su faturalarını ihmal eden Vaski uzun yıllar sayaçları okumadan tüketicilere fatura düzenledi. Aradan yıllar geçtikten sonra ortaya çıkan biriken su faturaları tüm su abonelerini büyük sıkıntıya soktu. Kurum yetkilileri borcunu ödemeyen 4.000 aboneyi ise icraya verdiler. Bizler Derneğimiz aktif hale getirdikten sonra büyük gayretlerle tüketicilerin hak ve hukuk mücadelesini veriyoruz.  Tüketici Hakem Heyetlerinde ayıplı hizmet faturaları çıkaran kurumlara deyim yerindeyse tam bir hukuk dersi veriyoruz. Alt yapısı olmayan yerlerde atık su giderleri altında vatandaşa yıllarca boş yere para ödetmişler. Yani verilmeyen hizmetleri vermiş gibi gösterdiler.  Bir başka konu  ise hiç borcu olmayan su tüketicine bir sonraki ayda 4 bine yakın fatura çıkarmak belki Türkiye’de bir ilk olmuştur. Bir aylık dönem içi faturada 1117 metküp su kullanmış gibi halka fatura kestiler. Bizler Tüketici tarafı olarak,Tüketici Hakem Heyetlerinde  ayıplı hizmet faturalarını vatandaşların lehine kararlar alıyoruz. Amaç tüketicilere eziyet olsun anlamında çıkan kararları mahkemeye taşıyan Vaski’ye şeffaf olması çağrısını yapıyoruz.  Enerji konusunda Van ve bölgede ayrı bir dert olan Vedaş’ın akıllı sayaç uygulamaları bizleri  adeta bezdirmiş durumda . Direklere çıkarılan elektrik sayaçların  halkı büyük ölçüde mağdur etmiştir.  Kayıp kaçakla alakası olmayan elektrik abonelerine asılsız kaçak muamelesi yapılmaktadır” diyen Uğurlu Baro Bakanı Uçar’dan hukuk desteği çağrısında  bulundu.   Yaşanan bu tür toplumsal mağduriyetlere kayıtsız kalmayacağını belirten Baro Başkanı Uçar” bizler her zaman haklının yanındayız. Bugün bizlere bu sıkıntıları ileten Tüketiciler Birliği Derneği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu ve yönetimine teşekkür ediyorum. Van gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden bu sıkıntılara Tüketiciler Derneği ile beraber çözüm bulacağız” dedi.  
Tüketiciler Birliği Derneği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu Van Baro Başkanı Zülkif Uçar’ı ziyaret ederek, yaşanan toplumsal tüketici sorunlarını anlattı.

Ziyarette Vedaş ve Vaski tüketicilerinin yıllardır bitmeyen sıkıntılarını çözmek için yoğun çaba  gösterdiklerini dile getiren  Başkan Uğurlu “ Van’ın Büyükşehir olmasından sonra su faturaları Vaski’ye devr edilmesinden sonra işler sarpa sardı dedi.
Uğurlu” Devr edilen su faturalarını ihmal eden Vaski uzun yıllar sayaçları okumadan tüketicilere fatura düzenledi. Aradan yıllar geçtikten sonra ortaya çıkan biriken su faturaları tüm su abonelerini büyük sıkıntıya soktu. Kurum yetkilileri borcunu ödemeyen 4.000 aboneyi ise icraya verdiler. Bizler Derneğimiz aktif hale getirdikten sonra büyük gayretlerle tüketicilerin hak ve hukuk mücadelesini veriyoruz.  Tüketici Hakem Heyetlerinde ayıplı hizmet faturaları çıkaran kurumlara deyim yerindeyse tam bir hukuk dersi veriyoruz. Alt yapısı olmayan yerlerde atık su giderleri altında vatandaşa yıllarca boş yere para ödetmişler. Yani verilmeyen hizmetleri vermiş gibi gösterdiler.  Bir başka konu  ise hiç borcu olmayan su tüketicine bir sonraki ayda 4 bine yakın fatura çıkarmak belki Türkiye’de bir ilk olmuştur. Bir aylık dönem içi faturada 1117 metküp su kullanmış gibi halka fatura kestiler. Bizler Tüketici tarafı olarak,Tüketici Hakem Heyetlerinde  ayıplı hizmet faturalarını vatandaşların lehine kararlar alıyoruz. Amaç tüketicilere eziyet olsun anlamında çıkan kararları mahkemeye taşıyan Vaski’ye şeffaf olması çağrısını yapıyoruz. 
Enerji konusunda Van ve bölgede ayrı bir dert olan Vedaş’ın akıllı sayaç uygulamaları bizleri  adeta bezdirmiş durumda . Direklere çıkarılan elektrik sayaçların  halkı büyük ölçüde mağdur etmiştir. 
Kayıp kaçakla alakası olmayan elektrik abonelerine asılsız kaçak muamelesi yapılmaktadır” diyen Uğurlu Baro Bakanı Uçar’dan hukuk desteği çağrısında  bulundu.  
Yaşanan bu tür toplumsal mağduriyetlere kayıtsız kalmayacağını belirten Baro Başkanı Uçar” bizler her zaman haklının yanındayız. Bugün bizlere bu sıkıntıları ileten Tüketiciler Birliği Derneği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu ve yönetimine teşekkür ediyorum. Van gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden bu sıkıntılara Tüketiciler Derneği ile beraber çözüm bulacağız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber