Başkan Görgülü'den ABD Başkanı Biden'a Tepki

Gündem 25.04.2021 - 17:05, Güncelleme: 25.04.2021 - 17:05
 

Başkan Görgülü'den ABD Başkanı Biden'a Tepki

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanması üzerine AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Etem Görgülü" Zeve' de yatan vatan evlatlarımız Ermeni çeteleri tarafından hunharca şehit edilmişlerdir" diyerek "gelin gerçek tarihi Zeve Şehitliğinde görün" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan'da yaptığı sözde Ermeni Soykırımı açıklaması üzerine, Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Ethem Görgülü yaptığı basın açıklamasında "Ermeni taşnak ve hınçak terör örgütlerinin vay vay yaylasında 2500 masum kadın, yaşlı ve çocukları hunharca şehit etmişlerdir. Görgülü açıklamasının devamında Amerika Birleşik Devletlerinin karanlık tarihinde yaptığı İlk soykırım bölgeye gelen Beyazlar tarafından 1539 yılında Florida'daki Timukua Kızılderililerine yöneliktir ve bu ilk katliamda 200 kadar yerli idam edilmiştir. İspanyol kâşif ve fatihi Hernando de Soto'nun bu ilk toplu kıyımından bir sene sonra Alabama'daki Mabila kale-kentinde gerçekleştirdiği ikinci katliamda ise yaklaşık 2.500 Çoktav Kızılderilisi katledilmiştir. 1492 yılındaki ilk seferinde Amerika'ya ulaşan Kristof Kolomb'dan 47 yıl sonra Beyazların gerçekleştirdiği bu ilk katliamdan sonra da ABD topraklarında Kızılderililere yönelik 65'ten fazla katliam kaydedilmiştir. ABD topraklarındaki Kızılderililere yönelik en son katliam ise 1911 yılında Amerikalılar tarafından yapılmıştır ve ismiyle müsemma olarak İngilizcede «Son Katliam» (Last Massacre) biçiminde adlandırılır" dedi.  Van'daki Ermenilerin yaptığı Zeve katliamı, tarihin çok büyük bir kırımıdır. Bu, aynı zamanda Ermeni çetelerin barbarlığını, vahşiliğini ortaya koyan çok büyük bir delildir." açıklamasında bulundu. 
ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanması üzerine AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Etem Görgülü" Zeve' de yatan vatan evlatlarımız Ermeni çeteleri tarafından hunharca şehit edilmişlerdir" diyerek "gelin gerçek tarihi Zeve Şehitliğinde görün" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan'da yaptığı sözde Ermeni Soykırımı açıklaması üzerine, Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Ethem Görgülü yaptığı basın açıklamasında " Ermeni taşnak ve hınçak terör örgütlerinin vay vay yaylasında 2500 masum kadın, yaşlı ve çocukları hunharca şehit etmişlerdir. Görgülü açıklamasının devamında Amerika Birleşik Devletlerinin karanlık tarihinde yaptığı İlk soykırım bölgeye gelen Beyazlar tarafından 1539 yılında Florida'daki Timukua Kızılderililerine yöneliktir ve bu ilk katliamda 200 kadar yerli idam edilmiştir. İspanyol kâşif ve fatihi Hernando de Soto'nun bu ilk toplu kıyımından bir sene sonra Alabama'daki Mabila kale-kentinde gerçekleştirdiği ikinci katliamda ise yaklaşık 2.500 Çoktav Kızılderilisi katledilmiştir. 1492 yılındaki ilk seferinde Amerika'ya ulaşan Kristof Kolomb'dan 47 yıl sonra Beyazların gerçekleştirdiği bu ilk katliamdan sonra da ABD topraklarında Kızılderililere yönelik 65'ten fazla katliam kaydedilmiştir. ABD topraklarındaki Kızılderililere yönelik en son katliam ise 1911 yılında Amerikalılar tarafından yapılmıştır ve ismiyle müsemma olarak İngilizcede «Son Katliam» (Last Massacre) biçiminde adlandırılır" dedi. 

Van'daki Ermenilerin yaptığı Zeve katliamı, tarihin çok büyük bir kırımıdır. Bu, aynı zamanda Ermeni çetelerin barbarlığını, vahşiliğini ortaya koyan çok büyük bir delildir." açıklamasında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber