ABBİM’den çok sert kınama

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.04.2021 - 16:13, Güncelleme: 25.04.2021 - 16:14
 

ABBİM’den çok sert kınama

Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası Yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden’in talihsiz açıklamasını çok sert bir ifade ile kınadı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için ' soykırım' ifadesi kullanması sonrası Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası ( ABBİM) Yönetimi, "ABD Başkanı Biden'in "24 Nisan tarihinde yaptığı 1915 olaylarına dair açıklamayı kabul etmiyoruz” diyerek ABD ve yandaşlarına bilimsel ve Tarihsel olarak gerekli cevabın verilmesi gerektiğini belirtti. Tarihte Hınçak ve Taşnak, yakın geçmişte de ASALA gibi Ermeni terör oluşumlarınca kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen yüzbinlerce Müslümanın gözyaşını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında iftira ve yalandan başka değeri olmadığını bilmek lazım” dedi.   ABBİM tarafından yapılan açıklamada; “ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak nitelemesi, son derece talihsiz bir açıklamadır. Ecdadımızın şanlı tarihinde Ermeni soykırımı diye bir olay yaşandığı söylemleri ülkemiz üzerinde algı oluşturmaktan başka bir şey değildir. 1800’lerin sonlarından itibaren Anadolu’da pek çok ayaklanma başlatılmış kanlı saldırılar düzenleyen Ermeni komiteleri, 21 Temmuz 1905’te II. Abdülhamit’e karşı suikastın başarısız olduğunu biliyoruz. Ermenilerin 1915’te ayaklanması sonucu Anadolu’da binlerce insanımız katledilmiştir. Bu acı gerçekler tarihin sayfalarındaki yerini korurken, 1915 olaylarına soykırım demek acizliktir. Bilinçaltında yatan kin ve nefretin dışa vurmasıdır” diyen Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) Yönetimi, 3 Ağustos 1914’te Osmanlı İmparatorluğu seferberlik ilan ettiğinde, bazı Ermeni örgütlerinin Osmanlı devletinin yanında savaşa katılmayı reddet etmişti.  Anadolu’nun çeşitli yerlerinden Ermeni militanlar üzerinde yakalanan şifreli mesajlardan bir ayaklanma hazırlığı olduğu anlaşılmıştır. Nitekim 15 Nisan 1915’te Van’da isyan başlamış, şehir ele geçirilmiş ve ilerleyen Rus ordularına teslim edilmiştir. Bunun üzerine 24 Nisan 1915’te Taşnak, Hınçak ve benzeri Ermeni komitelerinin kapatılması, belgelerine el konulması, liderleri ile zararlı faaliyetleri bilinen Ermenilerin tutuklanması ve bulundukları yerde kalmaları sakıncalı görülenlerin orta Anadolu’da belirli yerlerde toplanması talimatı verildi.  Ermeni propagandası bu tarihi, kendi mesnetsiz söylemleri için bir sembol olarak benimsemiştir"  Tüm bunlara rağmen yaşanan bu olaylara sözde soy kırım demek, akıl tutulmasından başka bir şey olmadığını belirten ABBİM Yönetimi, ABD Başkanı Biden’in yaptığı açıklamayı nefretle ve şiddetle kınadıklarını ifade ettiler.
Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası Yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden’in talihsiz açıklamasını çok sert bir ifade ile kınadı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için ' soykırım' ifadesi kullanması sonrası Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası ( ABBİM) Yönetimi, " ABD Başkanı Biden'in "24 Nisan tarihinde yaptığı 1915 olaylarına dair açıklamayı kabul etmiyoruz” diyerek ABD ve yandaşlarına bilimsel ve Tarihsel olarak gerekli cevabın verilmesi gerektiğini belirtti.

Tarihte Hınçak ve Taşnak, yakın geçmişte de ASALA gibi Ermeni terör oluşumlarınca kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen yüzbinlerce Müslümanın gözyaşını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında iftira ve yalandan başka değeri olmadığını bilmek lazım” dedi.  

ABBİM tarafından yapılan açıklamada; “ ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak nitelemesi, son derece talihsiz bir açıklamadır. Ecdadımızın şanlı tarihinde Ermeni soykırımı diye bir olay yaşandığı söylemleri ülkemiz üzerinde algı oluşturmaktan başka bir şey değildir. 1800’lerin sonlarından itibaren Anadolu’da pek çok ayaklanma başlatılmış kanlı saldırılar düzenleyen Ermeni komiteleri, 21 Temmuz 1905’te II. Abdülhamit’e karşı suikastın başarısız olduğunu biliyoruz.

Ermenilerin 1915’te ayaklanması sonucu Anadolu’da binlerce insanımız katledilmiştir. Bu acı gerçekler tarihin sayfalarındaki yerini korurken, 1915 olaylarına soykırım demek acizliktir. Bilinçaltında yatan kin ve nefretin dışa vurmasıdır” diyen Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) Yönetimi, 3 Ağustos 1914’te Osmanlı İmparatorluğu seferberlik ilan ettiğinde, bazı Ermeni örgütlerinin Osmanlı devletinin yanında savaşa katılmayı reddet etmişti.  Anadolu’nun çeşitli yerlerinden Ermeni militanlar üzerinde yakalanan şifreli mesajlardan bir ayaklanma hazırlığı olduğu anlaşılmıştır. Nitekim 15 Nisan 1915’te Van’da isyan başlamış, şehir ele geçirilmiş ve ilerleyen Rus ordularına teslim edilmiştir.

Bunun üzerine 24 Nisan 1915’te Taşnak, Hınçak ve benzeri Ermeni komitelerinin kapatılması, belgelerine el konulması, liderleri ile zararlı faaliyetleri bilinen Ermenilerin tutuklanması ve bulundukları yerde kalmaları sakıncalı görülenlerin orta Anadolu’da belirli yerlerde toplanması talimatı verildi.   Ermeni propagandası bu tarihi, kendi mesnetsiz söylemleri için bir sembol olarak benimsemiştir"  Tüm bunlara rağmen yaşanan bu olaylara sözde soy kırım demek, akıl tutulmasından başka bir şey olmadığını belirten ABBİM Yönetimi, ABD Başkanı Biden’in yaptığı açıklamayı nefretle ve şiddetle kınadıklarını ifade ettiler.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber