HDP'li Gergerlioğlu hakkında Meclis provokasyonu nedeniyle iddianame hazırlandı

Van Haber (Web Sitesi) - Web Sitesi | 28.04.2021 - 17:33, Güncelleme: 28.04.2021 - 17:33
 

HDP'li Gergerlioğlu hakkında Meclis provokasyonu nedeniyle iddianame hazırlandı

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında TBMM'deki eylemi nedeniyle kamu görevini usulsüz üstlenme ve iş yeri dokunulmazlığını ihlalden iddianame hazırlandı.

Hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Genel Kurulda okunmasının ardından milletvekilliği düşen ve meclisi terk etmeyerek birlikte yürüdüğü grubun 'Biji serok Apo' sloganları atması üzerine eski HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah saatlerinde HDP grup odasında gözaltına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, 'Kamu görevini usulsüz üstlenmek', 'Konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'Terör örgütü propagandası' suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Gergerlioğlu'nun TBMM binasından ayrılmayacağına dair sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı, vekilliği düşürülmesine rağmen milletvekili gibi hareket ettiği ve beraberindekiler ile 'Biji serok Apo' sloganlarının atıldığı belirtilmişti. 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekili düşürülmesine rağmen meclisi terk etmemesi üzerine 'Kamu görevini usulsüz üstlenme', 'Nitelikli olarak işyeri dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından toplamda 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 60. birleşiminde söz konusu durumun bilgiye sunulduğu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürüldüğü kaydedildi. Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine rağmen usulsüz olarak milletvekili olarak hareket etmeye devam ettiği ifade edildi. İddianamede, Gergerlioğlu'nun bir görevinin kalmamasına rağmen, gündüz ve gece kesintisiz bir şekilde TBMM'nin içerisinde bulunmaya devam ederek nitelikli olarak işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği ve TBMM'de tutulan tutanaklarında da bu durumu doğruladığına dikkat çekildi. Gergerlioğlu'nun ifadesinde, milletvekili görevinin sona erdiğinin farkında olduğunu ve TBMM'den çıkmak istemediğini belirterek işyeri dokunulmazlığını ihlali yaptığının farında olduğu ifade edildi.
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında TBMM'deki eylemi nedeniyle kamu görevini usulsüz üstlenme ve iş yeri dokunulmazlığını ihlalden iddianame hazırlandı.

Hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Genel Kurulda okunmasının ardından milletvekilliği düşen ve meclisi terk etmeyerek birlikte yürüdüğü grubun 'Biji serok Apo' sloganları atması üzerine eski HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah saatlerinde HDP grup odasında gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, 'Kamu görevini usulsüz üstlenmek', 'Konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'Terör örgütü propagandası' suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Gergerlioğlu'nun TBMM binasından ayrılmayacağına dair sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı, vekilliği düşürülmesine rağmen milletvekili gibi hareket ettiği ve beraberindekiler ile 'Biji serok Apo' sloganlarının atıldığı belirtilmişti.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekili düşürülmesine rağmen meclisi terk etmemesi üzerine 'Kamu görevini usulsüz üstlenme', 'Nitelikli olarak işyeri dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından toplamda 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 60. birleşiminde söz konusu durumun bilgiye sunulduğu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürüldüğü kaydedildi. Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine rağmen usulsüz olarak milletvekili olarak hareket etmeye devam ettiği ifade edildi. İddianamede, Gergerlioğlu'nun bir görevinin kalmamasına rağmen, gündüz ve gece kesintisiz bir şekilde TBMM'nin içerisinde bulunmaya devam ederek nitelikli olarak işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği ve TBMM'de tutulan tutanaklarında da bu durumu doğruladığına dikkat çekildi. Gergerlioğlu'nun ifadesinde, milletvekili görevinin sona erdiğinin farkında olduğunu ve TBMM'den çıkmak istemediğini belirterek işyeri dokunulmazlığını ihlali yaptığının farında olduğu ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber