Ekrem İmamoğlu'nun Şirketi Hakkında MASAK Raporu Ortaya Çıktı: 3 Yılda 117 Taşınmaz Satın Alındı

Gündem 20.03.2025 - 17:28, Güncelleme: 20.03.2025 - 17:28
 

Ekrem İmamoğlu'nun Şirketi Hakkında MASAK Raporu Ortaya Çıktı: 3 Yılda 117 Taşınmaz Satın Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun terör ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından, soruşturmaya ilişkin yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Son olarak, İmamoğlu'nun şirketi İmamoğlu İnşaat hakkında hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu dikkat çekti. İmamoğlu İnşaat’a El Konuldu Soruşturma kapsamında, yüzde 60 hissesi Ekrem İmamoğlu'na, yüzde 40 hissesi ise babası Hasan İmamoğlu'na ait olan İmamoğlu İnşaat’a Sulh Ceza Hakimliği kararıyla el konulmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın devam ettiğini ve MASAK raporunun ayrıntılarına yer verildiğini duyurdu. 3 Yılda 117 Taşınmaz Edinildi MASAK raporuna göre, İmamoğlu İnşaat, 8 Aralık 2020 ile 11 Aralık 2023 tarihleri arasında tam 117 taşınmaz satın aldı. Rapor, özellikle taşınmaz edinimlerinin ve artan varlıkların kaynağının belirsiz olduğunu vurguladı. Söz konusu taşınmazlar arasında 19 dükkan, 19 mesken, 63 konut, 8 ofis, 6 büro ve 2 arsa bulunuyor. Varlıkların Kaynağı Hakkında Şüpheler MASAK raporunda yer alan bir diğer önemli detay ise, şirketin elde ettiği taşınmazlar ve varlık artışlarının finansman kaynağının net bir şekilde belirlenememiş olması. Bu durum, soruşturmanın yolsuzluk ve terörle mücadele yönlerini derinleştiren önemli bir bulgu olarak dikkat çekiyor. İstanbul Emniyeti'ndeki sorgulama işlemleri devam ederken, soruşturmanın ilerleyen süreçlerinde daha fazla bilgi ve belgeye ulaşılması bekleniyor.   Vanhaberleri - Van haber - yerel haberler - yerel haberler
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun terör ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından, soruşturmaya ilişkin yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Son olarak, İmamoğlu'nun şirketi İmamoğlu İnşaat hakkında hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu dikkat çekti.

İmamoğlu İnşaat’a El Konuldu

Soruşturma kapsamında, yüzde 60 hissesi Ekrem İmamoğlu'na, yüzde 40 hissesi ise babası Hasan İmamoğlu'na ait olan İmamoğlu İnşaat’a Sulh Ceza Hakimliği kararıyla el konulmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın devam ettiğini ve MASAK raporunun ayrıntılarına yer verildiğini duyurdu.

3 Yılda 117 Taşınmaz Edinildi

MASAK raporuna göre, İmamoğlu İnşaat, 8 Aralık 2020 ile 11 Aralık 2023 tarihleri arasında tam 117 taşınmaz satın aldı. Rapor, özellikle taşınmaz edinimlerinin ve artan varlıkların kaynağının belirsiz olduğunu vurguladı. Söz konusu taşınmazlar arasında 19 dükkan, 19 mesken, 63 konut, 8 ofis, 6 büro ve 2 arsa bulunuyor.

Varlıkların Kaynağı Hakkında Şüpheler

MASAK raporunda yer alan bir diğer önemli detay ise, şirketin elde ettiği taşınmazlar ve varlık artışlarının finansman kaynağının net bir şekilde belirlenememiş olması. Bu durum, soruşturmanın yolsuzluk ve terörle mücadele yönlerini derinleştiren önemli bir bulgu olarak dikkat çekiyor.

İstanbul Emniyeti'ndeki sorgulama işlemleri devam ederken, soruşturmanın ilerleyen süreçlerinde daha fazla bilgi ve belgeye ulaşılması bekleniyor.

 

Vanhaberleri Van haber yerel haberler - yerel haberler

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber