Çavuşoğlu "Rusya'dan Olumlu Sonuç Bekliyoruz"

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.02.2020 - 19:20, Güncelleme: 18.02.2020 - 19:20
 

Çavuşoğlu "Rusya'dan Olumlu Sonuç Bekliyoruz"

Türk ve Rus heyetlerin,  Suriye İdlib bölgesindeki durumu ele almak amacıyla Moskova’da yaptığı görüşmeler sona erdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , Moskova’da yapılan İdlib görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı, “Karşılıklı ateşkesin tesis edilmesi, Soçi Mutabakatı’na tekrar geri dönülmesi ve sahadaki ortak devriye dahil görüşleri paylaştılar” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Moskova’daki görüşmelerde netice çıkmazsa önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı düzeyinde görüşmeler olabilir” dedi. SAAT 10’DA BAŞLAMIŞTI Rusya Dışişleri Bakanlığı binasında yerel saat ile 10.00’da basına kapalı başlayan görüşmelere diplomatlar, askeri yetkililer ve istihbarat yetkilileri katıldı. Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Rus heyetine ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin ve Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin' in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev başkanlık etti.

Türk ve Rus heyetlerin,  Suriye İdlib bölgesindeki durumu ele almak amacıyla Moskova’da yaptığı görüşmeler sona erdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , Moskova’da yapılan İdlib görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı, “Karşılıklı ateşkesin tesis edilmesi, Soçi Mutabakatı’na tekrar geri dönülmesi ve sahadaki ortak devriye dahil görüşleri paylaştılar” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Moskova’daki görüşmelerde netice çıkmazsa önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı düzeyinde görüşmeler olabilir” dedi.

SAAT 10’DA BAŞLAMIŞTI

Rusya Dışişleri Bakanlığı binasında yerel saat ile 10.00’da basına kapalı başlayan görüşmelere diplomatlar, askeri yetkililer ve istihbarat yetkilileri katıldı.

Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Rus heyetine ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin ve Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin' in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev başkanlık etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber