Büyükşehir’de Hayvanları Kısırlaştırma Çalışması

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2021 - 13:40, Güncelleme: 12.03.2021 - 13:40
 

Büyükşehir’de Hayvanları Kısırlaştırma Çalışması

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2020 yılı içinde yaklaşık olarak 4 bin sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 2021 yılı sonuna kadar da 5 bin sokak hayvanının kısırlaştırılması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı toplum ve hayvan sağlığı için 13 ilçede yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve ilçelerde mobil veteriner aracı ile kısırlaştırma çalışması yapılıyor. Kısırlaştırılan sokak köpeklerine ayrıca veteriner hekimler tarafından aşılama ve küpeleme işlemleri de yapılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2020 yılı içinde yaklaşık olarak 4 bin sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 2021 yılı sonuna kadar da 5 bin sokak hayvanının kısırlaştırılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı toplum ve hayvan sağlığı için 13 ilçede yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve ilçelerde mobil veteriner aracı ile kısırlaştırma çalışması yapılıyor. Kısırlaştırılan sokak köpeklerine ayrıca veteriner hekimler tarafından aşılama ve küpeleme işlemleri de yapılıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber