Büyükşehir Belediyesi'nin gıda denetimleri sürüyor

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2021 - 10:46, Güncelleme: 08.06.2021 - 10:46
 

Büyükşehir Belediyesi'nin gıda denetimleri sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, gıda ürünlerinin satıldığı işletmelerde denetim yaptı.

Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması için çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi zabıtası, gıda mühendisleri eşliğinde merkez ilçelerde denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, merkezdeki market ve gıda ürünleri satış noktalarını tek tek denetledi. Denetimlerde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürüne imha edilmek üzere el konulurken, işletme sahiplerine ise cezai işlem uygulandı. Vatandaşların da bu noktada duyarlı davranmalarını isteyen zabıta ekipleri, özellikle bu tür ürünlerle karşılaştıklarında 153 zabıta şikayet hattını aramaları konusunda uyardı. Maske kullanımı ve hijyen konularında da esnafı uyaran ekipler, kent genelindeki gıda maddeleri üretim ve satış noktalarındaki denetimlerinin devam edeceğini belirtti.
Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, gıda ürünlerinin satıldığı işletmelerde denetim yaptı.

Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması için çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi zabıtası, gıda mühendisleri eşliğinde merkez ilçelerde denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, merkezdeki market ve gıda ürünleri satış noktalarını tek tek denetledi. Denetimlerde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürüne imha edilmek üzere el konulurken, işletme sahiplerine ise cezai işlem uygulandı.

Vatandaşların da bu noktada duyarlı davranmalarını isteyen zabıta ekipleri, özellikle bu tür ürünlerle karşılaştıklarında 153 zabıta şikayet hattını aramaları konusunda uyardı.
Maske kullanımı ve hijyen konularında da esnafı uyaran ekipler, kent genelindeki gıda maddeleri üretim ve satış noktalarındaki denetimlerinin devam edeceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber