Bu şehirde tuvalete gitmek yasak

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.06.2021 - 13:16, Güncelleme: 09.06.2021 - 13:16
 

Bu şehirde tuvalete gitmek yasak

Ağırlıklı olarak din adamlarının yaşadığı Tibet'te bulunan Sertar şehri dünyanın en ilginç yerlerinden biri. Çin'in doğusundaki bu kent yasaklarıyla dikkat çekiyor. Nüfusunun yüzde doksanı rahip ve rahibe adayı olan şehirde tuvalete gitmek bile yasak. İşte yasaklar şehri Sertar.

Gidenlerin gerçeküstü olarak tanımladığı Sertar, Çin'in ortasındaki Siçuan bölgesinde yer alıyor.Tibet Özerk Yönetim bölgesinde bulunan bu tarihi kent, kendisine has gelenekleri ve kuralları olan bir yer olarak biliniyor. Bir tepenin yamacına konumlanmış olan tek tip evlerden oluşan kent, görüntüsüyle ziyaretçileri büyülüyor. Kentte son verilere göre yaklaşık olarak 60 bin kişi yaşamakta. Ancak Sertar'ı dünyanın geri kalanından ayıran bir takım özellikleri var. Sertar'da bulunan manastır, Budizm açısından çok önemli bir konuma sahip. Bu inanca sahip insanlar için Sertar oldukça özel bir kent. 40 bin rahip ve rahibenin eğitim gördüğü manstır, Sertar'ı adeta bir öğrenci şehrine çevirmiş. Ancak bu durum, kente sanıldığı gibi bir canlılık ve renklilik katmamakta. Öğrenci kenti denildiğinde aklınıza gelen her şeyi söz konusu Sertar olunca bir kenara bırakmanız gerekiyor. Burada tam tersi bir şekilde sert kurallar geçerli. Sertar kentinde Budizm temelli eğitim gören 40 bin rahip ve rahibe için bir çok yasak söz konusu. Öyle ki buraya eğitim almak için gelen gençlerin televizyon ve benzeri teknolojik aletleri kullanmaları kesinlikle yasak. Yasaklar teknolojik aletlerle sınırlı değil. Sertar'daki 40 bin öğrencinin tuvaletleri kullanmaları da yasak. Kentteki öğrenciler vakitlerini tamamen ibadet ve dua ile geçiriyor. Bunun dışında herhangi bir aktiviteye katılmaları yasak. Öte yandan 2016 yılında Çin hükümeti sağlık, güvenlik, vb. hususları gerekçe göstererek burayı yıkacağını açıkladı. Güçsüz alt yapısından dolayı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan dünyanın en büyük dini kampı niteliğini taşıyan şehrin sakinleri yıkım yerine, tehlikenin önlenmesi için adım atılmasını talep ediyor. Çin hükümeti şehrin nüfusunu en fazla 3.500 rahibe ve 1.500 rahip olarak sınırlamayı düşünüyor.  
Ağırlıklı olarak din adamlarının yaşadığı Tibet'te bulunan Sertar şehri dünyanın en ilginç yerlerinden biri. Çin'in doğusundaki bu kent yasaklarıyla dikkat çekiyor. Nüfusunun yüzde doksanı rahip ve rahibe adayı olan şehirde tuvalete gitmek bile yasak. İşte yasaklar şehri Sertar.

Gidenlerin gerçeküstü olarak tanımladığı Sertar, Çin'in ortasındaki Siçuan bölgesinde yer alıyor.Tibet Özerk Yönetim bölgesinde bulunan bu tarihi kent, kendisine has gelenekleri ve kuralları olan bir yer olarak biliniyor.

Bir tepenin yamacına konumlanmış olan tek tip evlerden oluşan kent, görüntüsüyle ziyaretçileri büyülüyor. Kentte son verilere göre yaklaşık olarak 60 bin kişi yaşamakta.

Ancak Sertar'ı dünyanın geri kalanından ayıran bir takım özellikleri var. Sertar'da bulunan manastır, Budizm açısından çok önemli bir konuma sahip. Bu inanca sahip insanlar için Sertar oldukça özel bir kent.

40 bin rahip ve rahibenin eğitim gördüğü manstır, Sertar'ı adeta bir öğrenci şehrine çevirmiş. Ancak bu durum, kente sanıldığı gibi bir canlılık ve renklilik katmamakta.

Öğrenci kenti denildiğinde aklınıza gelen her şeyi söz konusu Sertar olunca bir kenara bırakmanız gerekiyor. Burada tam tersi bir şekilde sert kurallar geçerli.

Sertar kentinde Budizm temelli eğitim gören 40 bin rahip ve rahibe için bir çok yasak söz konusu.

Öyle ki buraya eğitim almak için gelen gençlerin televizyon ve benzeri teknolojik aletleri kullanmaları kesinlikle yasak.

Yasaklar teknolojik aletlerle sınırlı değil. Sertar'daki 40 bin öğrencinin tuvaletleri kullanmaları da yasak.

Kentteki öğrenciler vakitlerini tamamen ibadet ve dua ile geçiriyor. Bunun dışında herhangi bir aktiviteye katılmaları yasak.

Öte yandan 2016 yılında Çin hükümeti sağlık, güvenlik, vb. hususları gerekçe göstererek burayı yıkacağını açıkladı.

Güçsüz alt yapısından dolayı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan dünyanın en büyük dini kampı niteliğini taşıyan şehrin sakinleri yıkım yerine, tehlikenin önlenmesi için adım atılmasını talep ediyor.

Çin hükümeti şehrin nüfusunu en fazla 3.500 rahibe ve 1.500 rahip olarak sınırlamayı düşünüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber