BERGE’DEN VALİ BİLMEZ’E TEŞEKKÜR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.01.2021 - 20:33, Güncelleme: 17.01.2021 - 20:33
 

BERGE’DEN VALİ BİLMEZ’E TEŞEKKÜR

VAN ESOB Başkanı Berge, “Esnafımıza kira desteği sunan Sayın valimize teşekkür ediyoruz.”dedi. Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, kira desteği nedeniyle Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’e teşekkür etti. Koronavirüsten kaynaklı olarak işyerleri kapanan ve gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarlardan kira alınmaması ya da indirime gidilmesi yönünde çalışma yürüttüklerini söyleyen başkan Berge, “Resmi kurumların kiracısı olan esnafımızdan kira alınmaması talebimizi Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e ileterek esnafımıza destek olmasını istedik. Bizleri dinleyen ve esnafımızın yanında olan Sayın valimiz başkanlığında toplanan Van Büyükşehir Belediyesi, kendi mülkiyetinde bulunan iş yerlerine kira kolaylığı sağlamıştır. Belediye Meclisin aldığı kararla iş yerleri kapanan kiracılarından 6 ay kira alınmaması, faaliyeti devam eden kiracılarına ise yüzde 50 indirim yapılması kararı alınmıştır.” dedi. “Sayın valimize teşekkür ediyoruz” VAN ESOB Başkanı Berge, “Ahi babası olan ve her zaman esnafımızın yanında duran Sayın valimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bu zorlu süreçte esnafımızı düşünen ve destek olan Sayın valimiz esnafımızı memnun etmiştir. Örnek dayanışmayı gösteren Sayın valimize çok çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. “Sayın valimiz duyarlılık gösteriyor” Özellikle pandemi sürecinde Vali Bilmez’in duyarlılık gösterdiğini vurgulayan VANESOB Başkanı Berge, “Sayın valimiz hiçbir zaman esnaf ve sanatkarımızı yalnız bırakmamıştır. Özellikle de pandemi sürecinde esnafımızın sorunlarına birebir çözüm aramıştır. Tüm çalışmalarımıza büyük bir destek veren Sayın valimiz ile birlikte esnaf ve sanatkarımızın sorunlarına çözüm arıyoruz.” şeklinde konuştu. “Şehrimiz esnafına sahip çıkan bir valimiz var” Vali Bilmez’in, zorlu koronavirüs sürecinde Van esnaf ve sanatkarına sahip çıktığını hatırlatan başkan Berge, “Dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve Van’ı da etkisi altına alan virüs nedeniyle esnaf ve sanatkarımız zorlu günler yaşamaktadır. Bu süreçte Sayın valimiz bizlerle beraber hareket etmiş ve sorunları en aza indirmek adına esnaf ve sanatkarımıza sahip çıkmıştır.” sözlerini kullandı. “Esnafımızın mağdur olmaması için…” Berge, “Esnafımızın bu haklardan yararlanabilmesi için belediyeye kira borçlarının olmaması ya da 7256 sayılı yapılandırma kanunu çerçevesinde belediyeye olan borçlarını yapılandırmaları gerekiyor. Yapılandırma sonrası taksitlerin ödenmemesi durumunda ise kira affı ve erteleme durdurulmaması için, esnafımız dikkatli olmalıdır.” şeklinde konuştu.


VAN ESOB Başkanı Berge, “Esnafımıza kira desteği sunan Sayın valimize teşekkür ediyoruz.”dedi.


Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, kira desteği nedeniyle Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’e teşekkür etti.
Koronavirüsten kaynaklı olarak işyerleri kapanan ve gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarlardan kira alınmaması ya da indirime gidilmesi yönünde çalışma yürüttüklerini söyleyen başkan Berge, “Resmi kurumların kiracısı olan esnafımızdan kira alınmaması talebimizi Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e ileterek esnafımıza destek olmasını istedik. Bizleri dinleyen ve esnafımızın yanında olan Sayın valimiz başkanlığında toplanan Van Büyükşehir Belediyesi, kendi mülkiyetinde bulunan iş yerlerine kira kolaylığı sağlamıştır. Belediye Meclisin aldığı kararla iş yerleri kapanan kiracılarından 6 ay kira alınmaması, faaliyeti devam eden kiracılarına ise yüzde 50 indirim yapılması kararı alınmıştır.” dedi.
“Sayın valimize teşekkür ediyoruz”
VAN ESOB Başkanı Berge, “Ahi babası olan ve her zaman esnafımızın yanında duran Sayın valimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bu zorlu süreçte esnafımızı düşünen ve destek olan Sayın valimiz esnafımızı memnun etmiştir. Örnek dayanışmayı gösteren Sayın valimize çok çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Sayın valimiz duyarlılık gösteriyor”
Özellikle pandemi sürecinde Vali Bilmez’in duyarlılık gösterdiğini vurgulayan VANESOB Başkanı Berge, “Sayın valimiz hiçbir zaman esnaf ve sanatkarımızı yalnız bırakmamıştır. Özellikle de pandemi sürecinde esnafımızın sorunlarına birebir çözüm aramıştır. Tüm çalışmalarımıza büyük bir destek veren Sayın valimiz ile birlikte esnaf ve sanatkarımızın sorunlarına çözüm arıyoruz.” şeklinde konuştu.
“Şehrimiz esnafına sahip çıkan bir valimiz var”
Vali Bilmez’in, zorlu koronavirüs sürecinde Van esnaf ve sanatkarına sahip çıktığını hatırlatan başkan Berge, “Dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve Van’ı da etkisi altına alan virüs nedeniyle esnaf ve sanatkarımız zorlu günler yaşamaktadır. Bu süreçte Sayın valimiz bizlerle beraber hareket etmiş ve sorunları en aza indirmek adına esnaf ve sanatkarımıza sahip çıkmıştır.” sözlerini kullandı.
“Esnafımızın mağdur olmaması için…”
Berge, “Esnafımızın bu haklardan yararlanabilmesi için belediyeye kira borçlarının olmaması ya da 7256 sayılı yapılandırma kanunu çerçevesinde belediyeye olan borçlarını yapılandırmaları gerekiyor. Yapılandırma sonrası taksitlerin ödenmemesi durumunda ise kira affı ve erteleme durdurulmaması için, esnafımız dikkatli olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber