Ben yokum derse aday çok!

Gündem 14.06.2021 - 12:30, Güncelleme: 14.06.2021 - 12:35
 

Ben yokum derse aday çok!

Son zamanlarda iyi bir çıkış yakalayan ve yıllar sonra 2. Lige yükselme başarısı gösteren Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü’nün kongrelerle başı dertte. Geçtiğimiz hafta yapılan Vanspor olağanüstü kongresinde başkan adayı çıkmazken, mevcut başkan Servet Yenitürk’ün de ‘aday olmayacağım’ ifadeleri sonrasında Vanspor Futbol Kulübü sahipsiz mi kaldı? sorularını akıllara getirdi.

“VANSPOR’DA İKİNCİ GÜLÜŞTÜR DÖNEMİ” 90’lı yılların ortalarında Süper Ligde fırtınalar estirerek dört büyük takımın korkulu rüyası olan ve doğu bölgesini futbolla tanıştıran Vanspor A.Ş, dönemin işgüzar bürokratları tarafından futbolcu bonservis bedeli 2 milyon olan bir kulübü 50 bin lira bir bedelle adeta peşkeş çektiler. O dönemin Vanspor yöneticileri tarafından kulübün içerisi boşaltılarak, takım kaderine terk edildi. Altından kalkılması güç borçlarla Vanspor A.Ş tarihe karıştı. “SERVET BEY BIRAKIRSA ADAY ÇOK” Geçtiğimiz yıl yaşanan kongre skandalı tazeliğini korurken, geçtiğimiz hafta yeniden yaşanan kongre krizi beraberinde akıllara birçok soruyu da getirdi. Tüm kentin ortak sevdası olan Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü’nde büyük bir heyecanla başkan adayı olmak için bir birleriyle kıyasıya yarışan kentin güzide iş adamlarının her ne hikmetse son iki kongrede Vanspor’a başkan adayı olmamız imkânsız gibi görünüyor’ ifadeleri kenti iki bölmüş durumda. Kendi sosyal medya hesaplarından Vanspor Başkan adaylığını duyuran ve kısa bir süre sonra ‘aday olmayacağım” diyen Vanlı iş insanı Cumali Erginyürek; gazetemize yaptığı açıklamada, “Mevcut başkanla adaylık konusunda birkaç defa temasımız oldu. Servet başkanın her aradığımızda kulübün kendisine olan borcu yükselttiğini gördük. İlk görüşmemizde alacağının 5 milyon olduğunu söyleyen Yenitürk, son yaptığımız görüşmemizde bu miktarı 11 milyona çıkardı. Van halkından ricam susmasınlar. Taraftarlarımız seslerini yükseltsinler. Vanspor benim olmadığı gibi hiç kimsenin tapulu malı değildir. Servet bey bana ifadesinde, “Federasyona dilekçe veririm. Kimse paramı ödemeden transfer dahi yapamaz” cümleleri zaten Vanspor’un önünü kapatma çabası olduğunu ortaya koydu. Bu durum bizi oldukça üzdü. Servet bey başkan adaylarından kendi payı olduğunu söylediği 5 milyon para talep ediyor. Bunun yanı sıra kulübün de 11 milyon borcu olduğunu ifade etti. Vanspor’a ve Vanlılar adına çok üzülüyorum” cümlelerini kullandı. “VANSPOR BORÇLARI RESMİ OLARAK AÇIKLANSIN” Vanspor için aday olmak isteyen birçok ismin olduğunu ancak kulüp yönetiminin alacakları noktasında süreci tıkadığını belirten Erginyürek, “Servet bey kulübün borcunu resmi olarak açıklamasını istiyoruz. Kendi alacakları ve kulüp borçlarının resmi olarak açıklanmasının ardından takıma aday olmamızın önünde bir engel görmüyorum. Her kongrede aday yok diyerek algı oluşturmaya kimse kalkmasın. Bırakırsa aday olurum” diye konuştu. Haber Merkezi
Son zamanlarda iyi bir çıkış yakalayan ve yıllar sonra 2. Lige yükselme başarısı gösteren Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü’nün kongrelerle başı dertte. Geçtiğimiz hafta yapılan Vanspor olağanüstü kongresinde başkan adayı çıkmazken, mevcut başkan Servet Yenitürk’ün de ‘aday olmayacağım’ ifadeleri sonrasında Vanspor Futbol Kulübü sahipsiz mi kaldı? sorularını akıllara getirdi.

“VANSPOR’DA İKİNCİ GÜLÜŞTÜR DÖNEMİ”
90’lı yılların ortalarında Süper Ligde fırtınalar estirerek dört büyük takımın korkulu rüyası olan ve doğu bölgesini futbolla tanıştıran Vanspor A.Ş, dönemin işgüzar bürokratları tarafından futbolcu bonservis bedeli 2 milyon olan bir kulübü 50 bin lira bir bedelle adeta peşkeş çektiler. O dönemin Vanspor yöneticileri tarafından kulübün içerisi boşaltılarak, takım kaderine terk edildi. Altından kalkılması güç borçlarla Vanspor A.Ş tarihe karıştı.

“SERVET BEY BIRAKIRSA ADAY ÇOK”
Geçtiğimiz yıl yaşanan kongre skandalı tazeliğini korurken, geçtiğimiz hafta yeniden yaşanan kongre krizi beraberinde akıllara birçok soruyu da getirdi. Tüm kentin ortak sevdası olan Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü’nde büyük bir heyecanla başkan adayı olmak için bir birleriyle kıyasıya yarışan kentin güzide iş adamlarının her ne hikmetse son iki kongrede Vanspor’a başkan adayı olmamız imkânsız gibi görünüyor’ ifadeleri kenti iki bölmüş durumda.
Kendi sosyal medya hesaplarından Vanspor Başkan adaylığını duyuran ve kısa bir süre sonra ‘ aday olmayacağım” diyen Vanlı iş insanı Cumali Erginyürek; gazetemize yaptığı açıklamada, “Mevcut başkanla adaylık konusunda birkaç defa temasımız oldu. Servet başkanın her aradığımızda kulübün kendisine olan borcu yükselttiğini gördük. İlk görüşmemizde alacağının 5 milyon olduğunu söyleyen Yenitürk, son yaptığımız görüşmemizde bu miktarı 11 milyona çıkardı. Van halkından ricam susmasınlar. Taraftarlarımız seslerini yükseltsinler. Vanspor benim olmadığı gibi hiç kimsenin tapulu malı değildir. Servet bey bana ifadesinde, “Federasyona dilekçe veririm. Kimse paramı ödemeden transfer dahi yapamaz” cümleleri zaten Vanspor’un önünü kapatma çabası olduğunu ortaya koydu. Bu durum bizi oldukça üzdü. Servet bey başkan adaylarından kendi payı olduğunu söylediği 5 milyon para talep ediyor. Bunun yanı sıra kulübün de 11 milyon borcu olduğunu ifade etti. Vanspor’a ve Vanlılar adına çok üzülüyorum” cümlelerini kullandı.

“VANSPOR BORÇLARI RESMİ OLARAK AÇIKLANSIN”
Vanspor için aday olmak isteyen birçok ismin olduğunu ancak kulüp yönetiminin alacakları noktasında süreci tıkadığını belirten Erginyürek, “Servet bey kulübün borcunu resmi olarak açıklamasını istiyoruz. Kendi alacakları ve kulüp borçlarının resmi olarak açıklanmasının ardından takıma aday olmamızın önünde bir engel görmüyorum. Her kongrede aday yok diyerek algı oluşturmaya kimse kalkmasın. Bırakırsa aday olurum” diye konuştu.

Haber Merkezi

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber