BAŞKAN VEKİLİ ASLAN, VAN ESOB YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.03.2021 - 20:14, Güncelleme: 31.03.2021 - 20:14
 

BAŞKAN VEKİLİ ASLAN, VAN ESOB YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan başkanlığında Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) aylık Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya oda başkanı İsa Berge ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantıda kayıt dışı esnafla ilgili belediyenin yürüttüğü çalışmalar değerlendirilirken Başkan V. Aslan da odanın esnaflarla ilgili yaptığı çalışmalar ve yürüttüğü projelerle ilgili bilgi aldı.“METREKARE BAŞINA 1 TL ALIYORUZ”İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Türkiye'de metrekare başına en düşük ücreti alan belediyelerden biri olduklarını ifade ederek, "Ruhsatlarla ilgili önceden 5 yılda bir yenileme zorunluluğu vardı. Biz usule uygun belgelerini getiren esnaflarımız için bu 5 yıl şartını kaldırıp süresiz hale getiriyoruz. Esnaflarımız şartları sağlarsa eğer onlarca sene o ruhsat geçerli olacak. Biz Türkiye'de belki de iş yeri ruhsatlandırma ücretini en az alan belediyelerden biriyiz. Metrekare başına 1 TL alıyoruz. Başvuru harcı olarak da 55 TL'lik bir ücret alıyoruz. Biz neden bu kolaylığı sağlıyoruz. Kayıt dışı olduğu zaman biz o işletmeye ceza kesmek zorunda kalıyoruz. İşletmelerde çeşitli yasal yaptırımlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Esnaflarımız dağıttığımız broşürleri iyice incelesin. Bir yere dükkan, işletme açmadan oranın uygun olup olmadığını lütfen bizim ruhsat birimine sorsunlar. Biz arkadaşlarımızla beraber seferberlik başlattık. Hedefimiz de var. İpekyolu'nda ruhsatsız işletme olmayacak inşallah." dedi.“BAŞKANIMIZLA HER ZAMAN DİYALOG HALİNDEYİZ”Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Berge de İpekyolu Belediyesi’nin esnaflarla ilgili çalışmalarının çok kıymetli olduğunu anlatarak, “Belediyemizin bugüne kadar esnaflarla ilgili yapmış olduğu bütün çalışmaları yakından takip ediyoruz. Başkan V. Sinan Aslan’ın hem pandemi öncesinde hem de pandemi döneminde esnaflarımızla sürekli iç içe olduğunu görüyoruz. Bizde oda olarak başkanımızla her zaman diyalog halindeyiz ve sık aralıklarla görüşüp sektör toplantıları yapıyoruz. Esnaflarımızın İpekyolu Belediyesine yönelik çok güzel düşünceleri var ve çalışmalarını takdir ediyor. Bunu sahada görüyoruz. Başkanımızın başlattığı ‘Ruhsatsız İşyeri Kalmasın’ projesine sonuna kadar destek veriyor ve kendisine esnafların sorunlarına, talep ve önerilerine bu kadar duyarlı olduğu için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.Programın sonunda kentte koronavirüs nedeniyle vaka artışının önüne geçip tedbirleri elden bırakmamak ve farkındalık oluşturmak için “Van Mavi Kalsın” afişleriyle hatıra fotoğraf çektirildi.


Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan başkanlığında Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) aylık Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya oda başkanı İsa Berge ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantıda kayıt dışı esnafla ilgili belediyenin yürüttüğü çalışmalar değerlendirilirken Başkan V. Aslan da odanın esnaflarla ilgili yaptığı çalışmalar ve yürüttüğü projelerle ilgili bilgi aldı.
“METREKARE BAŞINA 1 TL ALIYORUZ”
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Türkiye'de metrekare başına en düşük ücreti alan belediyelerden biri olduklarını ifade ederek, "Ruhsatlarla ilgili önceden 5 yılda bir yenileme zorunluluğu vardı. Biz usule uygun belgelerini getiren esnaflarımız için bu 5 yıl şartını kaldırıp süresiz hale getiriyoruz. Esnaflarımız şartları sağlarsa eğer onlarca sene o ruhsat geçerli olacak. Biz Türkiye'de belki de iş yeri ruhsatlandırma ücretini en az alan belediyelerden biriyiz. Metrekare başına 1 TL alıyoruz. Başvuru harcı olarak da 55 TL'lik bir ücret alıyoruz. Biz neden bu kolaylığı sağlıyoruz. Kayıt dışı olduğu zaman biz o işletmeye ceza kesmek zorunda kalıyoruz. İşletmelerde çeşitli yasal yaptırımlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Esnaflarımız dağıttığımız broşürleri iyice incelesin. Bir yere dükkan, işletme açmadan oranın uygun olup olmadığını lütfen bizim ruhsat birimine sorsunlar. Biz arkadaşlarımızla beraber seferberlik başlattık. Hedefimiz de var. İpekyolu'nda ruhsatsız işletme olmayacak inşallah." dedi.
“BAŞKANIMIZLA HER ZAMAN DİYALOG HALİNDEYİZ”
Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Berge de İpekyolu Belediyesi’nin esnaflarla ilgili çalışmalarının çok kıymetli olduğunu anlatarak, “Belediyemizin bugüne kadar esnaflarla ilgili yapmış olduğu bütün çalışmaları yakından takip ediyoruz. Başkan V. Sinan Aslan’ın hem pandemi öncesinde hem de pandemi döneminde esnaflarımızla sürekli iç içe olduğunu görüyoruz. Bizde oda olarak başkanımızla her zaman diyalog halindeyiz ve sık aralıklarla görüşüp sektör toplantıları yapıyoruz. Esnaflarımızın İpekyolu Belediyesine yönelik çok güzel düşünceleri var ve çalışmalarını takdir ediyor. Bunu sahada görüyoruz. Başkanımızın başlattığı ‘Ruhsatsız İşyeri Kalmasın’ projesine sonuna kadar destek veriyor ve kendisine esnafların sorunlarına, talep ve önerilerine bu kadar duyarlı olduğu için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Programın sonunda kentte koronavirüs nedeniyle vaka artışının önüne geçip tedbirleri elden bırakmamak ve farkındalık oluşturmak için “Van Mavi Kalsın” afişleriyle hatıra fotoğraf çektirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber