Başkan Uğurlu' Bilinçli Tüketici ile Büyük Hizmetler Yapabiliriz'

Siyaset 15.03.2022 - 11:22, Güncelleme: 15.03.2022 - 11:22
 

Başkan Uğurlu' Bilinçli Tüketici ile Büyük Hizmetler Yapabiliriz'

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

Başkan Uğurlu'dan Tüketiciler Haftası mesajı   Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.   Başkan Uğurlu mesajında " Ülkemizde kanun ve yönetmeliklerle Tüketici Hakları güvence altına almıştır. Ancak tüketicinin etkin korunmasının sağlanması adına asıl görev tüketicinin kendisine düşmektedir. 15 Mart 1962 yılında ABD'nin o dönemdeki başkanı John Fitzgerald Kennedy'nin Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada ilk kez Tüketici Hakları diye bir kavramdan söz etmesi sebebiyle dünyada Dünya Tüketici Hakları olarak kutlanmaktadır.  Birleşmiş Milletler ise 1985 yılında aldığı bir karar ile bu konuşmanın yapıldığı tarihi, yani 15 Martı Dünya Tüketici Hakları ilan ederek resmileştirmiştir.  Dünya üzerinde son yaşananlar küreselleşmenin geldiği noktayı çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. İlk olarak Çin'de ortaya çıkan koronavirüs neredeyse bütün ülkeleri etkilerken,  buna bağlı yüksek kur ve konjonktürel dalgalanma devletlerin ve insanların sosyal ve ekonomik davranışlarını hep birlikte etkiliyor. Tüketim davranışlarımız bir dalga değişimler oldu. Ticari ahlak neredeyse ayaklar altına alındı. Vatandaşlarımız haklarını arayabilmeleri için, satın aldıkları malın veya hizmetin fatura-makbuz veya fişini mutlaka almaları ve istenildiği takdirde ibraz edebilmeleri gerekmektedir.  Toplumumuzun, ekonominin dengesini bozacak ani ve fevri davranışlardan kaçınmalıyız. Dengenin bozulması durumunda, alınan makarnanın, ay çiçek yağının  kolonyanın tüketiciler üzerinde oluşturduğu istikrarsızlığın faturası daha ağır olacaktır.   Toplumu infiale sürükleyecek, doğruluğu teyit edilmemiş yayım ve paylaşımların aynı zamanda suç olduğu konusunda çevremizi bilgilendirmeliyiz. Bilinçli tüketici olmak zorundayız."   Son zamanlarda Kamuoyunda ki yanlış veya kasıtlı yönlendirmeleri de, vurgu yapan Başkan Uğurlu" Tüketicilerimiz  satıcı ve sağlayıcı işletmeler hassas davranmalarını istiyoruz. Bu sebeple söz konusu belgeleri satıcıdan talep etmemiz çok önemlidir.     Bu duygu ve düşüncelerle tüketicilerimizin daha bilinçli hale gelmesi temennisiyle Dünya Tüketiciler Günü'nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi .
Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

Başkan Uğurlu'dan Tüketiciler Haftası mesajı

 

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Başkan Uğurlu mesajında " Ülkemizde kanun ve yönetmeliklerle Tüketici Hakları güvence altına almıştır. Ancak tüketicinin etkin korunmasının sağlanması adına asıl görev tüketicinin kendisine düşmektedir.

15 Mart 1962 yılında ABD'nin o dönemdeki başkanı John Fitzgerald Kennedy'nin Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada ilk kez Tüketici Hakları diye bir kavramdan söz etmesi sebebiyle dünyada Dünya Tüketici Hakları olarak kutlanmaktadır.

 Birleşmiş Milletler ise 1985 yılında aldığı bir karar ile bu konuşmanın yapıldığı tarihi, yani 15 Martı Dünya Tüketici Hakları ilan ederek resmileştirmiştir.

 Dünya üzerinde son yaşananlar küreselleşmenin geldiği noktayı çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. İlk olarak Çin'de ortaya çıkan koronavirüs neredeyse bütün ülkeleri etkilerken,  buna bağlı yüksek kur ve konjonktürel dalgalanma devletlerin ve insanların sosyal ve ekonomik davranışlarını hep birlikte etkiliyor. Tüketim davranışlarımız bir dalga değişimler oldu.

Ticari ahlak neredeyse ayaklar altına alındı.

Vatandaşlarımız haklarını arayabilmeleri için, satın aldıkları malın veya hizmetin fatura-makbuz veya fişini mutlaka almaları ve istenildiği takdirde ibraz edebilmeleri gerekmektedir. 

Toplumumuzun, ekonominin dengesini bozacak ani ve fevri davranışlardan kaçınmalıyız. Dengenin bozulması durumunda, alınan makarnanın, ay çiçek yağının  kolonyanın tüketiciler üzerinde oluşturduğu istikrarsızlığın faturası daha ağır olacaktır.   Toplumu infiale sürükleyecek, doğruluğu teyit edilmemiş yayım ve paylaşımların aynı zamanda suç olduğu konusunda çevremizi bilgilendirmeliyiz. Bilinçli tüketici olmak zorundayız."

 

Son zamanlarda Kamuoyunda ki yanlış veya kasıtlı yönlendirmeleri de, vurgu yapan Başkan Uğurlu" Tüketicilerimiz  satıcı ve sağlayıcı işletmeler hassas davranmalarını istiyoruz.

Bu sebeple söz konusu belgeleri satıcıdan talep etmemiz çok önemlidir.

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüketicilerimizin daha bilinçli hale gelmesi temennisiyle Dünya Tüketiciler Günü'nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber